Tuesday, June 2, 2015

Swiss Garden Hotel & Residences Melaka | Short Vacay Part 2

salam...
kemain sampai part 2..padahal duduk 1 malam je..haha, cerita pon delay sebab minggu lepas Fayedh demam, aku byk EL..ni Alhamdulillah dah ok, tinggal batuk selsema je degil x nak berambus..hehe so pagi tu mcm biasa breakfast..gambar xde sbb kelam kabut dgn Fayedh..makanan di so so jela..x sedap mana pon..pilihan boleh tahan byk tp rasa adalah kureng ikut tekak aku..lepas sarapan naik bilik tukar baju swimming si Fayedh, terjun pool lagiiiii..bagi die puas kaw2 ye..x yah tido pagi tu, so thgri ko blh tido..tehehe

nah iolls share video sikit


lepas berendam ajak naik buat drama swasta lagi..melalak2 sampai naik lift x berenti2, sampai bilik pon melalak lagi, mandi pon melalak2..lepas mandi sumbat susu baru diam..hehe,paksa tido kejap x nak..dok ulang alik bilik nenek x sudah2..sudahnya kemas2 barang terus check out..
 
sebelum pegi lunch singgah hatten square jap nak pegi H&M (maklum ler seremban xde H&M) beli baju bajan dak Fayedh sikit..

sampai hatten square sementara tunggu bapak die parking buat drama lagi nak cikidis..adoihhh terus ambik je dari kedai tu, terpaksa la mak bayar kan..lapa rupanya..tu baju sepupu die, baru lahir x jumpa2 lagi..baju gegirl kan blh meroyan kalau tgk..
lepas nyopping terus nak pegi lunch kat Perhentian Kuih Kampung, Ujong Pasir..kawan2 Melaka ckp asam pedas die sedap..so jom cuba..sementara nak sampai si Fayedh dah tido..x sempat nak bagi makan..kesian anak mak..ngantok n penat sgt la tu, pagi x tido..xpelah, blh makan dgn aman damai kihkih

sampai..ko jgn Tanya aku kat mana tempat ni..aku waze je hehe

kuih muih byk pilihan




selain kuih muih kampong, ada jugak popia, cucur udang, tauhu sumbat dan lain2

nahhh,,ni lagi lazat..hehehe, panas2 pon die blh lena..aihhh syoknya mama makan

nyum2

mmg sedap asam pedas die..pekat likat cukup rasa masam pedaa die..ni ikan jenahak..amik 2 potong..aku dgn mak, x nak kongsi2..hahah

en suami amik daging tetel..pon sedap die cakap
ada lagi amik sayur goring dan ulam2an mmg die bagi foc..ok la, cuma tempat je panassss..Fayedh beli bungkus je nasi dgn telur dadar..pastu otw balik plan nak pegi BAK kejap nak beli baju raya en suami dan Fayedh terus..malas nak pegi2 time bulan puasa..beli siap2 senang..smpai BAK baru Fayedh bangun

try test size..ok cunn size 2..kemudian2 nnti alter tgn..siap dapat duit raya lagi dari atok hehe, macehhh..setel baju anak dgn suami..baju mak yg x setel2..hehe, tahun ni berani mati je x tempeh, nak beli siap je..tp x beli2..

lepas setel semua, terus balik, Fayedh makan dalam kereta je..sampai seremban dah petang..penat jugak la bercuti bawak anak ni..baru sorang, kalau 5 org cmno la kan..hehe, ok la sekian sahaja,,tata