Thursday, May 28, 2015

Swiss Garden Hotel & Residences Melaka | Short Vacay

salam..sebelum entry ni membusuk baik aku cerita cepat2..plan nak pergi dah lama sebelum habis final exam lagi..pastu puas carik tarikh x tau nak pergi bila..sudahnya 22 May jugak yg terpilih..rasa  bersalah kat anak sbb asik terperap je duduk rumah..mak bapak bz x menentu..bapak nye la yg paling bz..aku bz masa nak exam hari tu jela..dah habis exam duduk rumah terperap pon bosan jugak..sian kat anak tu ha..pusing2 dalam rumah je..so amik jugak cuti 1 hari pegi bawak die jalan2..mula2 nak pegi ahad tp hotel fully booked..sabtu pon penuh, jumaat je yg ada..nak duduk 2 malam pon x blh sbb sabtu tu dah penuh..so amik 1 malam jela,, jadilah daripada xde..kali ni aku bawak mak sekali amik 2 bilik..

sampai2 dah nak dekat pukul 3pm..masa booking aku ada mintak connecting room, tp masa dtg die kata dah habis..so agak buang masa kat situ menunggu die carik bilik yg available..hotel punye la besar yer tp blh habis jugak..hotel ni ada 3 block, 1 hotel, 1 residences, 1 lagi aku rasa die jual unit tu kot..mmg pening masa carik parking yer..pastu hotel ni ada mall..mmg hazab tang parking nk crk block kita..sbb mula2 kitorang park kat hotel, dah tu bilik xde, die kata kat residences je ada connecting room, aku kata ok lah, mana2 pon boleh..4 lebih jugak baru dapat masuk bilik...phewww!
 
hotel ni baru bukak December lepas so mmg semua pon baru..rate harga dlm 200++ without bfast..tp aku pakai gomen rate dapat rm202 nett with bfast for 2 person...2 bilik jadi rm404 nett with bfast for 4 person..untung di situ..sbb kalau xde gomen rate rm300 nett with bfast..location hotel ni blm sampai pekan Melaka..area2 kg Morten je..mmg tepi sungai betul2..



mamat ni paling happy..aku yg hazab nak kawal main tongkat nenek die pulak..habis kena semua org

connecting room dapat 1 king bed 1 twin bed..so twin bed dpt kunci dulu sbb bilik lagi 1 blm siap kemas..nenek tido sini yer

bilik luas la..nak tambah extra bed pon aku rasa x sempit

toilet pon bersih.separate shower

ni bilik kami bertiga..katil king bapak luas yer..kalah katil rumah iolls...ehh mmg tempeh khas eh?besar nak mamppp

masalah die tv mcm ke bawah sgt..kenapa ko x gantung eh?aku tgk yg hotel punye bilik deluxe helok je gantung kat dinding

toilet sama je rupa die

ada shower
 
haa aku rasa block kiri ni yg dijual..yg lagi 1 tu hotel..residences yg aku stay ni ada 42 floor, tinggi kot..aku dpt 24 pon mlm2 angin kuat bergegar2 sliding

infinity pool

kids pool..heaven la utk budak2 terutama anak aku..haha..ni salah satu sbb pilih hotel ni



ko tgk muka bangga tu


syoknyaaa..die mmg x takut air..samapi2 terus mengelinjang nak masuk pool..tp air die sejuk sgtt..sbb tingkat 9, angin pulak kuat


tp die wat lek wat pis je..cuba mandi kat rumah, air sejuk menjerit2 suruh tukar air panas

pelampung kempis sbb malas nak pam smpai tegang..dah lambat..




hoihhh meriah la budak2..payed smpai buat drama x nak naik




dekat pukul 7 jugak la baru naik..puas pujuk..bibir dah biru2 kesejukan ko x nak naik2 yer..ptg tu mmg die x tido la..mlm tu plan nak pegi makan lepas tu nak naik river cruise, sekali tgh makan payed dah tido, xleh buat apa dah,,die kalau ngantok sgt buat apa pon x nak bagi die tido x blh ye..die akan hanginnn..so tidolah nakkk..hari pon hujan x leh nak naik cruise..lain kali la kite pegi..

malam tu makan belakang hotel je..kat kg morten..aku baca blog ramai cakap mee rebus die kebabom babommm..so haruslah cuba..puaslah carik x jumpa kedai nya..ingt kan gerai besar..rupanya rumah2 kat kg morten tu je..padahal dah lalu, tp x nmpk signboard..hahah, sebelah rumah morten yg femes dengan bumbung tulis merdeka tu je..mlm tu pulak hujan, mmg pack la..org ramai
 
hambikk..mmg sedap ye..x tipu..aku order mee rebus ayam,mak mee rebus biasa, en suami amik nasi lemak..tiba2 menyesal x ambik mee rebus.hahaha, order pulak bungkus lagi 1 makan tgh malam..mihmihmih


ada jugak order roti bakar sbb ingt fayedh nak makan, sekali dah tido, mak die la telan..order jugak roti bakar mortern ni tapau bawak balik..sedap ya ampunnnnnn! teringat2 smpai sekarang..nasib x mengandung, kalau x mau pegi lagi weekend ni..hehehe
balik hotel tu letak fayedh kat bilik mak jap nak ronda mall bawah, time tu pon dah nak dekat pukul 10..round2 kejap tgk xde apa sgt..kedai pon byk dah nak tutup..so naik bilik siap2 nak membuta..

nnti sambung ek..

2 comments:

~Beb~ said...

haaaa x sabaq nk p.. kiteorg next week insyaAllah.
weh klaka tang nak tiup plampung tak sempat. buruk prangai! lol

Ili Syazwani said...

hahaha,,tiub pam tu mana ntah..lenguh tangan mengepam x kembung2..apa yg ada jela..kihkihkih