Thursday, May 14, 2015

Bayu Village @ Senawang

salam semua..sorry lama menghilang..bz satu hal, pastu pc ofis ni x tau la kenapa x blh baca pulak bila aku connect hp..so gambar semua x dapat masuk...hari ni try boleh pulak..hehe, ok lah cerita2 basi aku malas nak update balik, kite proceed cerita baru jela ek..

mlm tadi pegi makan2, dah lama dok usha je kedai ni..dah la tepi jalan pastu tiap2 malam pulak full..kereta penuh je tiap2 hari..malam td baru berkesempatan nak pegi try memandangkan jadual laki aku yg bz menggila tu..so Bayu Village ni terletak di jalan Paroi-Senawang..alaa sederet dgn nasi arab damsyik n burberbyte tu..kalau x tau jugak sila lah waze..hahaha..lps maghrib je kitorang terus gerak, nasib x ramai masa tu,,mmg lengang blh pilih meja..tempat pilih ikan pon xde org..so dgn aman nya kitorang memilih


pilih pilih..seafood semua fresshhhh

si pari pari pon ada

see..lengang gilaa...by 8.20pm org dah start meramai..nak pilih ikan pon kena berator

cmni aaaaaa
so,,air budak waiter akan amik order kat meja..makanan kena pegi station ikan tu dan order kat sana,, nak masak apa, Nasik semua kat situ..malam tadi kitorang order nasi putih 1 n nasi goreng cina 1..nasi goreng die x byk choice, nasi goreng cina dengan nasi goreng sambal x silap aku.. tu je..makanan pulak kitorang order mcm kat bawah ni..

sotong goreng tepung..sedappp..sotong lembut x liat, yg penting kuah cicah die tu sedappp

butter prawn..pon sedapppp..memula nak amik yg creamy tp yg lain2 x suka. so amik jela yg kering ni..udang pon sedap, manissss


ni ikan pari bakar..sedapp jugak..die bakar x jadi kering..juicy2 gitu..

ni siakap..pon bakar..sbb baru lagi makan yg macam 3 rasa..ni pon okay..ikan manisss
gambar sayur lupa nak ambik..hehe, ada jugak nasi lemak die letak kat meja2..so aku mmg recommend la tempat ni..x payah nak pegi Melaka dah carik ikan bakar..next time nak try ikan masak2 pulak mcm steam lemon ke, n ketam2..makin malam makin ramai org sampai kena tambah meja kat luar..hari biasa tu tau.,kalau weekend lagi pack kot..total harga malam td rm127++..bagi aku affordable lah harga tu sbb pueh hati makan sedap..

ok, jumpa lagi tata

No comments: