Thursday, February 26, 2015

Melur & Thyme KLCC

salam..
sebelum ke Aquaria haritu kami makan dulu..dah lama nak try si Melur ni tapi byk sgt halangan dan rintangan nak pegi..haha gitu..so pada hari berkenaan no excuse..nak jugak makan kat Melur..lagi pon mmg dah time makan Fayedh..kang meroyan pulak laparrrr..die x blh makan lambat yer, nanti masuk angin, ptg sikit kang ko siap die muntah!

model baru..restoran ni berdepan je dgn Harrods cafe

buku menu..Fayedh makan bekal..tp x habis pon, biasalah, makanan mak pak die jugak yg sedap
masa pegi tu dah fikir mesti ramai gila org..tah2 kena q, tp nasib baik, x de org sgt..budak waitress tu siap boleh melayan2 si Fayedh..jom tgk pilihan makanan kitorang

appetizer..tomato salsa dip..served with nachos..rm17..aku suka kuah tomato salsa tu..sedapp..Fayedh asik mintak popok2 pastu habis berterabur..bukan makan..

deep sea aglio olio..rm37..en suami punya. rasa ok, tp mcm masin sikit..rasanya sedap lagi kat Jibby & Co..

grilled herb chicken rm29..sos die tu sedap..ayam perap sempurna, mula2 makan ok la..pastu lama2 jadi muak pulak..Nampak sikit tapi bercinta nak habiskan


budak buat kacau..x penah tenang mama papa nak makan..eii geramm!kitorang lepak luar je, sbb Fayedh suka buat sepah
overall so so jela..tp byk lagi menu2 lain yg boleh cuba..antaranya peking duck, duck satay, crispy chili baby crab, carbonara with smoked duck...aku ni x makan duck..Tanya en suami die x teringin pulak nak makan masa tu..so mungkin la kena repeat kot..ke x payah?ntah la..hahaha..lepas makan terus g Aquaria..gambar resto xde..boleh carik kat blog2 lain mungkin..hehe, ok la sekian sahaja..tata

Tuesday, February 24, 2015

Aquaria KLCC

salam semua..sorry lama menghilang.
cuti raya cina hari tu kami pergi bawak Fayedh ke Aquaria KLCC..plannya nak pegi bulan 3 masa aku kelas..tp fikir2 balik x yah la..susah kalau ikut time aku kelas sbb ada midterm..ni ada cuti apa salahnya pegi je kan..kononnya x ramai la umat manusia..ramai yg update jalan kl lengang..so mmg terbukti la lengang jalan kat kl tu..tp kat shopping mall penuh umat yer..dah mcm bukan ada kat Malaysia dah kekdahnya..Aquaria pon q panjang nak mamppp..sabau jela..sampai je parking mmg clear boleh pilih2..pastu jalan2 jap beli baju bajan Fayedh dan terus makan tghri..tu kendian punye entry la..lepas makan dalam pkl 2 cmtu terus ke Aquaria..jauh jugak menapak..sakit2 kaki aku..sampai2 nahhhhhh panjang q..nak x nak kena q jugak la..Fayedh dah mengamuk2 dah bosan..harga tiket dewasa rm38 yer..budak2 bawah 3 tahun free..aku masa tu bawak kad matrik dapat la student fare rm30..kalau senior citizen rm28..so jommmm tgk fishhhhh!

masuk2 je disambut dgn si piranha..Fayedh blur kejap..betul ke die tgk nih??hahaha

blur lagi


lepas tu ada sesi pegang2..ada tapak sulaiman

gamat..kot?


ikan letrik..besarrr..geli tgk

singa laut kan?

papa yg teruja..pfft

ni pon aku geli tgk

ni cantekkk

:)








si pari2 melekap..dalam terowong ni bapak panas yer..berpeluh2 aku..ramai sgt org




smile!

kebetulan ada sesi bagi2 makan masa tu pkl 3 ptg..ni session yg dah habis..tgh2 Fayedh tgk kat situ tiba2 die announce nak bagi makan lagi..terus duduk..dpn sekali..

penyu

time ni die baru teruja sikit

sbb tgk turtle


ok,,abam2 dah turun bagi makan

jinak sangat turtle nih

turtle ni pulak dok pusing2 depan Fayedh je..ngam dah ke?jom ikut balik..haha

ko tgkk..asik dtg je


ok..habis bagi makan..penyelam ikut tema hari tu..Fayedh xnak ambik gambar dekat2..takut nau ko ni

obor2

kuda laut
ok habis..x lama sgt pon kat dlm sbb nye aku rimas..pening kepala ramai sgt manusia..nak tgk2 ikan pon susah..dinasihatkan pegi time x cuti la senang kot..Fayedh pon dah rimas sbb dah time tido..ehehhe..keluar tu beli makanan sikit2 sbb dah lapar, tukar pampers, solat terus balik..sekian sahaja..tata