Wednesday, January 21, 2015

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 3

salam semua..sebelum byk kerja lain datang baik aku habiskan cerita basi ni..hari ketiga hari terakhir kami kat Penang..flight kami pkl 7 lebih mlm..so boleh la rileks2 x yah kelam kabut sgt..pagi mcm biasa bfast dulu, pastu jalan2 kat pool lagi..tapi x mandi dah la..sbb brg2 dah packing..mls nak punggah2 baju basah lagi dah..cukup la tu kan..
pagi di Hard Rock Hotel Penang
lepas jalan2 kat pool ingat nak pegi kids rock punye tempat mainan..tapi bukak pukul 11 pagi kot..so x sempat la..naik bilik lepak2 tidokan si Fayedh lagi..die bangun tu dalam 12.30 kitorang check out..

bos nak tunggu check out
jom balik..lebam2 kepala kau tu ha..lasak nau nau
setel urusan check out diorang datang ambik beg bawak turun..


port wajib jugak ni..ehh kenapa mama dukung kau time ni?nmpk gemuk pulak..ehh ke mmg gemuk?haha
bertiga
bye MJ
gerak balik tu plan mmg nak singgah beli jeruk n makan tengahari..plan asal nak makan tengahari kat kapitan pastu x jadi sbb nak ulang lagi makan kat hameediyah..hahaha..pegi beli jeruk dulu, maaf xde gambar..beli cepat2 masuk kereta susun dalam luggage cantek2..pastu risau ehh x over kilo ke ni??mcm berat je..xpela sbb naik mas fikir masa tu..redah jela..dah setel susun jeruk pegi menale pulak kat hameediyah..nasib kami selalu baik bila datang time org x ramai..masa dah sudah makan bila turun bawah nahhhhhhhh beratoq org..kitorang siap tapau murtabak lagi utk bawak balik..4 keping yer..adoiii,,beg dah la berat..bertambah2 lagi..

setel makan apa sume dalam pkl 3..cakap dgn en suami xde tempat lagi nak pergi, terus jela ke airport..risau jgk kot2 jem ke kan..tp singgah masjid dulu utk solat jamak..Fayedh tido dalam kereta sampai kat airport..sampai airport dalam pukul 5 cmtu..deal dgn org kereta sewa ni tunggu kat gate mana2..sementara tggu die dtg lepak kat oldtown dulu,,makan lagiiiiiii..budak kecik tu la..time org makan die x nak makan pulak..mogokk sampai bungkus nasik tu..dah bgn tido lapau la..eiiii,,,kecik besau kecik besau je mama nengok kau nih...

setel urusan kereta kitorang terus check in luggage apa semua..fligh pkl 7 lebih,,tu time Fayedh makan malam tau,,aku risau die lapa ke apa..daripada x buat apa2, pegi pulak KFC beli nuget pastu x nak makan..haihhhh,,bukak pulak bungkusan nasik bagi die makan..nasib die nak makan..lepas pada tu terus je masuk tunggu flight..dalam 6 lebih..bila gate bukak je aku dah bau semacam..halamakkkk ko membuang ke Fayedh????nasib baik gate kitorang tu berdepan je dgn toilet..berkejar tukar pampers pulak..org dah q panjang dah masa tu..sabau jela aku,,nasib baik die x memerut dalam flight..kalau x mau semua pengsan bau gas ammonia die..kahkahkah..cepat2 tukar terus q..lepas business class masuk aku terus pegi line sebelah lagi, sbb aku nmpk byk yg bawak baby dgn stroller kat situ..terus je org tu bagi masuk..phewww lega x yah q panjang..

bye bye Penang
konon dalam flight nak bagi Fayedh tido la..dah standby susu semua, mmg x yer die nak tido..sampai dah nak mendarat baru lelap kau2..flight balik flight lama so xde tv..mmg meroyan jugak anak aku tu nak turun berjalan2..flight pulak penuh org..kau ingt ini rumah???duduk je diam2..suruh tdo x mau tido..dah sampai tu satu keje nak menggendong die,,dah la jauh menapak..bertukar2 baton aku dgn en suami mendukung die..dah setel ambik beg semua tunggu adik ipar datang ambik terus zassss balik..Fayedh tido lagi,sampai sendayan lap2 kan je badan die tukar baju, x sedar diri yer..pastu aku balik senawang pon die x sedar diri, tido sampai pagi besok..terbaik la kau Fayedh..penat nau tu round airport Penang..hehe

so sekian la cerita percutian kami di Penang..hanya menghabiskan masa di hotel saja..mmg betul2 spend time dgn anak..planning tahun ni pon byk start February ni..tp dalam negeri je..jumpa lagi

No comments: