Tuesday, January 20, 2015

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 2

salam semua...
alhamdulillah dah kembali sihat dan bertugas..lepas je update entry yg lepas aku admitted balik utk bukak tiub..katanya day care tapi dah doctor suggest bius separuh x jadi bius penuh makanya lama la tempoh  berkebas2 tu..langsung la die kata duduk je semalam..pastu doc bagi mc seminggu lagi..tu yg syokk duduk rumah..hari ni aku sambung la hari kedua di penang..mak aii dalam sejarah aku rasa cerita percutian x habis dalam tempoh masa yg lama..selalu paling lama pon  2 minggu...x suka buat tangguh2 nih..

so hari kedua apa aktiviti kami??xde apa pon melainkan habis masa kat hotel je..penang ni dah byk kali pegi..tempat melawat pon dah byk kali pegi, aku fikir x yah la pegi tempat2 tu, lagi pon dah booked hotel memahal baik duduk je hotel kan..nak bawak Fayedh naik bukit bendera pon aku rasa mcm x kuasa..leceh, tunggu la besau sikit lagi..tu pon kalau aku nak bawak..hahahah

apa2 hal breakfast dulu..muka x puas hati dari Fayedh
lepas bfast terus g pantai..
memerhati
die kan mmg hantu air..air laut pon x takut


nmpk dari bilik kuda ni..ingat nak la naik..sekali harga kauuu,,cekik darah..last harga die bagi aku rm80..emm x payah la dik..ko naik kat ofis mama je...hehehe
sambung main air laut lagi


pagi2 lagi org dah bersidai
lepas main air naik bilik balik..kasi mandi itu budak kecik..bagi susu dan time tido...die tido kite pon tido sama..kata nak berehat kannnn...haha, bgn tu dah tghri..perut lapa..konon nak tggu afternoon tea kat hotel je..tp lambat sgt pkl 2.30..en suami kata keluar je la carik makan dekat2 situ..x yah g jejauh..ok lah..kitorang carik kat area batu feringhi je..makan nasi ayam dan laksa..laksa ni mmg feveret la waktu pegi masa sebelum bersalin dulu..mmg terbaik kuah die..area2 petronas batu feringhi tu je..ingat x bukak siang2..tgk bukak pulak,,situ jela makan..nasi ayam tu share dgn Fayedh

ni laksa..nasi hayam xde gambar..
lepas makan balik hotel balik..pegi afternoon tea pulak..bahahaha

sebelum tu,,port wajib mesti ada..gitar besar

ada pulak beca hiasan..
pegi afternoon tea sekali nahhhhh..dessert je..ingt ada la yg heavy2 sikit ke kan..xde yer..nasib dah melantakkkk...
lepas makan masuk bilik, golek2 anak beranak tgk movie..pastu mcm biasa time tido Fayedh pukul 3..bagi die cas energy dulu..ptg nanti mandi kolam lagiiiiii...tu jela kejenya..boring?x langsung..sbb bawak anak ni setiap detik masa ko akan terisi..tu yg kalau nak melawat2 tu aku rasa mmg kena seminggu..misi utama pon untuk anak je sebenarnya bercuti ni..bagi die happyyyy duduk tempat best2..ni kan tempat nostalgia mama dgn papa die dulu..gitewwwwww..

hollohhh holllohhhhhh..little beach boy dah bangun n siap2 nak terjun pool..tapi bagi die main pasir dulu..
happyy nye yerrr....berendam seharian pon x de masalah kau ni kan..mmg suka main air
mama nak jugak interpremmm..
dah,,papa pulak melayan naik slide2..mama duduk tepi je ambik gambar

lepas berendam balik bilik mandi2..pegi evening cocktail pulak..isi perut..lepas maghrib tu keluar carik makan..plan asal nak ke Padang Kota,,lepas tu x jadi..rasa mcm jauh sgt plus letih..lagi pon situ ramai menggila org kan..mcm x sesuai nak bawak Fayedh..malas lah aku..carik yg dekat2 sudah..kitorang makan seafood n ikan bakar malam tu..Fayedh makan nasik dgn telur dadar..haha,, gambar xde..lepas makan balik tido..tu je untuk hari kedua..esoknya nak balik dah...sambung lain la ye..

1 comment:

Haddock said...

Nice pictures.
We have a Hard Rock Hotel in Pune too.