Thursday, January 22, 2015

Magnum Cafe @ IOI City Mall Putrajaya

salam semua..
14 Januari hari tu kan hari cuti untuk nogori 9 ni sempena Hari Keputeraan..yg aku mmg dalam mc baru lepas bukak tiub dari perut..so ajak en suami memenuhi kehendak anak eh anak tekak..nak pegi weekend mmg aku dah tau org ramai menggila..so pegi time org Putrajaya kerja la gamaknya..tp ramai jugak..patutnya mc duduk rumah tp aku berjalan..hehe, ok lagi daripada xde mc tapi berjalan x duduk ofis kan..oppssss!so gerak la kami dalam tghri lepas bagi Fayedh makan..en suami pulak maghrib ada urusan lain so pegi cepat2 x sempat nak round habis IOI tu..besar yer..

x lengah2  sampai je terus pegi Magnum Cafe..parking pon kebetulan kat floor yg sama dgn Magnum ni terus je nampak..sebelum masuk mcm biasa Fayedh nampak air pancut kat luar, mencanak die nak keluar..adehhh, mama lapa nih..dah setel pujuk die bawak masuk baru la pegi makan..

kalau korang nak makan sekerim batang tu saja xblh duduk dalam restaurant yer..kecuali ada nak makan2 lain, peraturan apakah itu?tapi xpelah, aku mmg nak ambik makan2 pon, mula2 pegi depan tu cakap nak makan2..budak tu kata kalau nak makan2 masuk ikut pintu luar, yg q tu untuk beli sekerim batang je..okayy!masuk ikut pintu luar tgk org ramai jugak tp dapat la seat hujung dan agak strategik dan selesa dan best untuk Fayedh..bagi buku menu terus pilih2..

nahh,,amik sekerim dalam menu je malas nak pilih sbb q panjang..rasa mmg sedap yer,,kalau nak tau aku kalau beli magnum x penah nye yg habis..muak nak mamppp...tp yg ni sgt bestttt, x manis sgt, x muak sgt plus topping kekacang dan dried fruit adalah terbest!Fayedh aku x penah bagi selalu sekerim nih..bila bagi magnum ni die makan sikit je..tokojut den, x suka sekerim ke kau ni nak??bagusnye
ni chicken wing apa tah nama die..rasa so so..mcm aku masak kicap je rasa die..Fayedh makan ni suka, byk mintak..
ni spicy crab spageti..nampak portion macam sikit, tp dalammm so byk la..aku kongsi je dgn en suami..rasa best pedas!
pasal harga ok la aku rasa..menu yg paling mahal pon dalam rm50++..tp menu makan die x berapa nak byk sgt..ok la, tu je, gambar lain x kuasa nak ambik..Fayedh ronda2 dalam tu main dgn abam waiter..sbb pkl 2 lebih tu org dah kurang, masuk ofis lettew kakak2 nih..lepas makan mcm biasa Fayedh memerut...setelkan semua terus jalan2 carik baju bajan..
beli baju bajan budak kecik ni ha..topi tu x nak tanggal yer,,berjalan sampai menutup muka round 1 kedai..
round2 x habis dalam pkl 5 cmtu cabut balik dah..tu je semata2 nak makan..ingt nak makan dip n dip terus tp tekak x blh terima dah manis2..mgkin next time..ok la tu je..babai

3 comments:

lia ummiirfan said...

mak aihhh..! aiskrim itu! :))

UmmiTiqah said...

Ouh my... the food... huhuhu

Nur Zayyani Liman said...

Aiskrim la paling tempting..hehehe