Thursday, December 18, 2014

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 1 Part 2

salam semua...
okay, sambung lagi..kali ni jujur cakap aku dah x kuasa nak edit2 gambar sgt..mana dan je aku edit,,gambar sume pon pakai hp, kamera godang tu bawak buat susah je..ada la sekali je aku guna snap gambar si Fayedh pastu simpan x pakai2 sampai ke sudah..watermark pon dah x kuasa nak letak..penyakit apa lah ni..kena jual la kamera godang tu agaknya..sape nak beli??hehehe..

so lepas makan, kami bergerak ke hotel di area Batu Feringghi..hotel apa tuuuu...pemilihan hotel ni pon pening jugak..kejap nak ini kejap nak itu..haihhhh!

yg jadi nya ke sini la kite!ini merupakan 2nd visit kitorang yer kecuali Fayedh..hehe..1st time datang masa 2010..boleh tgk gambar kat sidebar aku tepi tu..time tu honeymoon last minit jugak..sbb musabab x tau la kenapa suka nau2 hotel ni..sume ok serba serbi..
cuma kali ni kitorang upgrade bilik ke King's Club..sebelum ni kitorang stay Sea View je..so harga pon up la..apa yg best nye King's Club nih?entahlah..view nye sama je mcm sea view cumanya ada la comlimentary lain yg org lain x dapat..pastu lebih privacy..King's Club ni tingkat atas sekali iaitu tingkat 6..meh tgk apa die bagi

hahhh,,ada minum2 free..yg evening cocktail tu mmg dah blh kenyang dah..korang x yah g dinner pon xpe..yg afternoon tea tu cuma dessert je..pastu kalau nak coffee ke tea ke blh datang kat lounge mintak sampai pukul 10.30 mlm..FOC yer..bfast tu biasa la free, cuma ko x yah pegi beramai2 kat bawah nun,,kat floor bilik ko je dan x ramai..privacy sgt kan!syokkk jer..pastu lagi private check in dan check out..ouhh x yah nak bersesak2 kat bawah tu dgn ramai manusia nak check in dan check out..tunjuk je booking confirmation korang kat bawah tu then ada org akan bawak kite naik terus ke tingkat 6!rate harga aku masa ni, ehh x yah cakap la..kalau korang nak korang blh search sendiri yer..aku bagi average jela utk King's Club dalam rm800++/nite..bergantung season yer












ni kat lobby bawah...si Fayedh mata dah kat kolam je...sabau nak
haa ni kat lobi tingkat 6 tu..mmg privacy habis la..ada sofa gini blh rileks2 sementara urusan check in..dapat minum2..
ada 2 hall..tp masa tu kitorang je tgh check in
ni lounge die...
nahhh terima lah sajian pertama dari lobby tingkat 6!tantekkk kan...nak pegi lagiiii plisssss!
ambik gambar gitu2 je sbb aku dah berlengas..x tahan nak masuk bilik dah..dgn Fayedh x mandi2..makan pon x lagi die masa tu..sape suruh tido time org makan!dapat bilik terus masuk..die suruh minum2 dulu kat lounge,aku ckp x kuasa dah..nak mandiiiiiii!

waaaaa katil katillll..nikmatnyaaaaaa
alaaa ko ni sibuk la dik..nak gak interpremmmmmm..jom mandi..ouh aku ada mintak baby cot..malam baru dapat playpen..
jejammbansss
nak yak ke??org blm masuk bilik air die dah masuk dulu..obses air anak aku nih..
shower best
ni pandangan dari bilik pulak..panas menerik..
lepas mandi bagi makan sume tutup lampu tutup langsir nak suruh si kecik tu tido..sampai ke sudah x tido2..adoihhhh!aku lak stressss,,sudahnya pam pelampung terus turun kolam!menguap2 si Fayedh..pdn muka..

hard rock hotel penang ni mmg mesra kanak2..even bilik die pon ada kids suite tau..haa tu sume la nak terjah lagi tu kann..tunggu Fayedh besau sikit lagi..mcm best je mcm best je bilik die..hehehehe
jomm main airrr
ehhh sian Fayedh..hahaha,,aku sedar2 tgk air dah simbah die..kesian kesian...
happy nyeee
x keruan hidup die yer,,berlari ke sana sini sampai terjatuh2
x takut air
ada 3 slide kat sini..Fayedh kecik lagi so bapak budak la kena bawak..mama feling2 je kat bawah amik gambar..hehehe..suka sungguh die asik nak nak nak je kejenye..
haihhh syurga budak2 la tempat ni
x lama pon mandi sbb Fayedh dah gigil2..hahaha,, pkl 6 lebih dah naik..sbb ada minum2 pulak..dah free kan, pegi je ler..mandi2 kan Fayedh terus pegi makan..kenyang jugak la sbb tghri tu punye makanan pon penuh lagi dalam perut..ptg tu makan lagi..mmg kenyang sampai malam..plan malam tu nak pegi makan char kuey teow tp nmpk gaya mcm x jadi sbb penuh sgt perut..so x jadi la..keluar kejap pegi isi minyak kereta je dan carik rokok en suami..pastu balik bilik tido kan Fayedh kitorang layan movie..dah tgh malam sikit mcm lapar makan murtabak yg beli bungkus td..kenyang!tido!habis hari pertama..Fayedh tido x sedar diri sampai pagi..penat nau main air..

ok, nanti sambung lagi ye..tata


3 comments:

Supermeng Malaya said...

king's club tu utk artis2 je yang cuba lari dari peminat...

kau pun artis gak la

Ili Syazwani said...

supermeng malaya-hahaa,,kann..artis kurang fofular

Nur Herdayu Jami'an said...

Nice blog dear, come follow my blog dorajimi.blogspot.com and get promosi for DEC 2014.