Tuesday, December 16, 2014

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 1

Assalammualaikum...
gitu bagi salam..sorry yer lama sgt x update..habis exam jadik lagi malas pulak..ok malas byk cerita, minggu lepas kami sekeluarga berangkat ke Penang..plan x lama, kira last minit jugak nih..hasil rengekan manja aku kan, menjadik jugak..hehehe,,yer la, xkan xde pegi mana2 sempena anniverseri2 kan..dekat pon x pe janji pergi!haha..bila en suami setuju je laju aku carik tiket flight..ouh mula2 plan mmg nak g penang sbb kawan en suami nikah tapi die nikah masa lepas krismas tu 26hb kot..bila survey2 hotel mak oiiiii mahal nya..double price ye, sbb festive season kot..try call lagi la langsung sold out,,xde bilik dah,,tido mesjid la gitu..koser!tu yg timbang kati timbang kati pegi jela awal sikit..kawan die tu nanti la pegi yg belah sini je..nak buat cmno kan..tiket flight pon mahal masa tarikh tu..naik flight ni pon mcm berbelah bagi jgk..nak naik flight ke nak naik kereta?en suami cakap naik kereta penat pastu nanti aku bergaduh dgn anak mau pecah cermin kereta..hahahahahaha!dasat kan..mmg,aku kadang2 kurang kesabaran jugak..hehe..so aku cakap ok la, aku survey dulu harga tiket flight..biasa la kerja2 tu mmg kerja aku la yg xde kerja ni kan..die arah je..ehhhhh!

lepas dah survey2, akhirnya aku ckp naik flight jela,,x la penat sgt..lagi pon blh bawak fayedh merasa naik eroplen..masa die bawah setahun mmg x penah bawak naik flight..i is takut!ni dah setahun 4 bulan ok la..kali ni kami memilihhhhhh

malaysia airlines!
takut?takut jugak la,,hahaha,,tapi kita malaysia maaaa....kena la bagi support!x gitu..x de apa2 la..kalau nak mati x naik flight pon blh mati..sebelum2 ni travel berdua je dgn en suami so keselesaan tu x fikir sgt tp bila dah ada anak ni kena fikir jugak la..dgn beg yg byk, cuma nak duduk BC je belum mampu lagi..duduk la economy!tapiiiii aku dapat tiket ni murahhhhh berbanding Air Asia..

ini ye jumlah yg aku bayar,,cuma add rm40 lagi sbb aku pilih seat..so dalam rm300 la utk 3 org pegi dan balik..

haaa murah ke tidak???murah kann..rezeki dpt murah ni sbb aku tgk air asia tarikh yang sama masa tu harga dalam rm350 utk 3 org x termasuk luggage lagi..so pilihan tepat haruslah yg murah kan..luggage x payah beli, dapat 50kg dah..legaaaa..masa ni mmg MAS ada sale..untung2..

nahhh,,yeayyy Fayedh naik aeroplane!
flight pagi tu pukul 11.15am..pagi2 dah keluar dgn Fayedh x mandi..haha,,lap2 badan je terus pergi sendayan mintak tolong adik ipar hantar ke KLIA..sampai KLIA pukul 9 pagi..setelkan luggage semua pegi bagi Fayedh makan jap, pastu zassss masuk!ok la, ngam2..xde kelam kabut..cuma Fayedh je yg kelam kabut..berpeluh ketiak mak bapak kau ni ha...puas la x bagi tido masa otw ke airport sbb nak suruh die tido dalam flight,,harammmmm..otw ke airport die tido..ada la dalam 20 minit..pastu ligat kat airport, dalam flight pon x tido2 sbb dapat flight baru so ada movie..dok layan movie jela sejam tu x tido2..

usha2 la tu..mana aku nak start lari dulu nih..lek2 mama..jap lagi kite main kejar2 ye..tgk sape pancit dulu..hahaha
abaikan bapak die yg cuba2 utk lelap tu..
sampai ke sudah mata melekat kat situ..die x heran pon weii naik aeroplane..sabau jela..dah2 jom turun!mak kau dah lapaaaaaa
flight x delay..mmg on time sampai penang..pastu carik org sewa kereta..en suami dah deal dgn kawan die kat penang suruh carikkan kereta sewa..dapat la viva auto rm95 sehari..dah dapat kereta terus carik makan..

plan nak makan kat tempat lain, pastu kebetulan ahad sebelum pergi tu tgk jjcm pegi penang..makan kat kedai hameediyah nih..terus meleleh2 ailio,,ok tipuuu,,heheeeee
mak aiii lado kau...
kedai die selesa gila ok..ada aircond tepi belah atas la..kebetulan kitorang datang tu x berapa ramai org walaupun lunch hour..lepas habis makan tu baru berduyun2 org datang..nasib kitorang cepat sikit..
hah,,siap ada lift makanan koooooo
taste food die?ok la,,sedapp..sedap dari line clear kot..line clear tu bukan la sedap mana,cuma femes sbb nama kan..hameediyah ni antara yang paling tua kat penang..paling lamaaaaa..so rempah2 dan resepi die turun temurun gitu..cuma ni die lambakkan kuah byk gila..tp sbb lapar telan je..masa nak balik singgah lagi dah pandai suruh die letak kari dalam mangkuk lain..hehe,,harga pon reasonable dan lagi 1 wajib cuba murtabak die yer,,sedap gilaaaa baq angggg!lupa nak snap gambar..masa balik aku tapau 4 keping bagi mak and mertua
Fayedh mana??membuta la apa lagi dalam kereta..x boleh kena aircond kereta..menyetim je..masa makan pon tido, sakit tgn bapak die mendukung..dah sudah makan pergi kat kereta baru bgn..aihh budak ni kalau bawak berjalan mmg spoil timing tido die..

lepas makan tu terus gerak ke batu feringghi utk check in hotel..dah berlengas nih..panas gila penang!ehh mcm kena sambung entry lain je..esok la ek aku sambung..tata


No comments: