Thursday, December 18, 2014

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 1 Part 2

salam semua...
okay, sambung lagi..kali ni jujur cakap aku dah x kuasa nak edit2 gambar sgt..mana dan je aku edit,,gambar sume pon pakai hp, kamera godang tu bawak buat susah je..ada la sekali je aku guna snap gambar si Fayedh pastu simpan x pakai2 sampai ke sudah..watermark pon dah x kuasa nak letak..penyakit apa lah ni..kena jual la kamera godang tu agaknya..sape nak beli??hehehe..

so lepas makan, kami bergerak ke hotel di area Batu Feringghi..hotel apa tuuuu...pemilihan hotel ni pon pening jugak..kejap nak ini kejap nak itu..haihhhh!

yg jadi nya ke sini la kite!ini merupakan 2nd visit kitorang yer kecuali Fayedh..hehe..1st time datang masa 2010..boleh tgk gambar kat sidebar aku tepi tu..time tu honeymoon last minit jugak..sbb musabab x tau la kenapa suka nau2 hotel ni..sume ok serba serbi..
cuma kali ni kitorang upgrade bilik ke King's Club..sebelum ni kitorang stay Sea View je..so harga pon up la..apa yg best nye King's Club nih?entahlah..view nye sama je mcm sea view cumanya ada la comlimentary lain yg org lain x dapat..pastu lebih privacy..King's Club ni tingkat atas sekali iaitu tingkat 6..meh tgk apa die bagi

hahhh,,ada minum2 free..yg evening cocktail tu mmg dah blh kenyang dah..korang x yah g dinner pon xpe..yg afternoon tea tu cuma dessert je..pastu kalau nak coffee ke tea ke blh datang kat lounge mintak sampai pukul 10.30 mlm..FOC yer..bfast tu biasa la free, cuma ko x yah pegi beramai2 kat bawah nun,,kat floor bilik ko je dan x ramai..privacy sgt kan!syokkk jer..pastu lagi private check in dan check out..ouhh x yah nak bersesak2 kat bawah tu dgn ramai manusia nak check in dan check out..tunjuk je booking confirmation korang kat bawah tu then ada org akan bawak kite naik terus ke tingkat 6!rate harga aku masa ni, ehh x yah cakap la..kalau korang nak korang blh search sendiri yer..aku bagi average jela utk King's Club dalam rm800++/nite..bergantung season yer












ni kat lobby bawah...si Fayedh mata dah kat kolam je...sabau nak
haa ni kat lobi tingkat 6 tu..mmg privacy habis la..ada sofa gini blh rileks2 sementara urusan check in..dapat minum2..
ada 2 hall..tp masa tu kitorang je tgh check in
ni lounge die...
nahhh terima lah sajian pertama dari lobby tingkat 6!tantekkk kan...nak pegi lagiiii plisssss!
ambik gambar gitu2 je sbb aku dah berlengas..x tahan nak masuk bilik dah..dgn Fayedh x mandi2..makan pon x lagi die masa tu..sape suruh tido time org makan!dapat bilik terus masuk..die suruh minum2 dulu kat lounge,aku ckp x kuasa dah..nak mandiiiiiii!

waaaaa katil katillll..nikmatnyaaaaaa
alaaa ko ni sibuk la dik..nak gak interpremmmmmm..jom mandi..ouh aku ada mintak baby cot..malam baru dapat playpen..
jejammbansss
nak yak ke??org blm masuk bilik air die dah masuk dulu..obses air anak aku nih..
shower best
ni pandangan dari bilik pulak..panas menerik..
lepas mandi bagi makan sume tutup lampu tutup langsir nak suruh si kecik tu tido..sampai ke sudah x tido2..adoihhhh!aku lak stressss,,sudahnya pam pelampung terus turun kolam!menguap2 si Fayedh..pdn muka..

hard rock hotel penang ni mmg mesra kanak2..even bilik die pon ada kids suite tau..haa tu sume la nak terjah lagi tu kann..tunggu Fayedh besau sikit lagi..mcm best je mcm best je bilik die..hehehehe
jomm main airrr
ehhh sian Fayedh..hahaha,,aku sedar2 tgk air dah simbah die..kesian kesian...
happy nyeee
x keruan hidup die yer,,berlari ke sana sini sampai terjatuh2
x takut air
ada 3 slide kat sini..Fayedh kecik lagi so bapak budak la kena bawak..mama feling2 je kat bawah amik gambar..hehehe..suka sungguh die asik nak nak nak je kejenye..
haihhh syurga budak2 la tempat ni
x lama pon mandi sbb Fayedh dah gigil2..hahaha,, pkl 6 lebih dah naik..sbb ada minum2 pulak..dah free kan, pegi je ler..mandi2 kan Fayedh terus pegi makan..kenyang jugak la sbb tghri tu punye makanan pon penuh lagi dalam perut..ptg tu makan lagi..mmg kenyang sampai malam..plan malam tu nak pegi makan char kuey teow tp nmpk gaya mcm x jadi sbb penuh sgt perut..so x jadi la..keluar kejap pegi isi minyak kereta je dan carik rokok en suami..pastu balik bilik tido kan Fayedh kitorang layan movie..dah tgh malam sikit mcm lapar makan murtabak yg beli bungkus td..kenyang!tido!habis hari pertama..Fayedh tido x sedar diri sampai pagi..penat nau main air..

ok, nanti sambung lagi ye..tata


Tuesday, December 16, 2014

Our 4th Wedding Anniversary Short Trip | Penang Day 1

Assalammualaikum...
gitu bagi salam..sorry yer lama sgt x update..habis exam jadik lagi malas pulak..ok malas byk cerita, minggu lepas kami sekeluarga berangkat ke Penang..plan x lama, kira last minit jugak nih..hasil rengekan manja aku kan, menjadik jugak..hehehe,,yer la, xkan xde pegi mana2 sempena anniverseri2 kan..dekat pon x pe janji pergi!haha..bila en suami setuju je laju aku carik tiket flight..ouh mula2 plan mmg nak g penang sbb kawan en suami nikah tapi die nikah masa lepas krismas tu 26hb kot..bila survey2 hotel mak oiiiii mahal nya..double price ye, sbb festive season kot..try call lagi la langsung sold out,,xde bilik dah,,tido mesjid la gitu..koser!tu yg timbang kati timbang kati pegi jela awal sikit..kawan die tu nanti la pegi yg belah sini je..nak buat cmno kan..tiket flight pon mahal masa tarikh tu..naik flight ni pon mcm berbelah bagi jgk..nak naik flight ke nak naik kereta?en suami cakap naik kereta penat pastu nanti aku bergaduh dgn anak mau pecah cermin kereta..hahahahahaha!dasat kan..mmg,aku kadang2 kurang kesabaran jugak..hehe..so aku cakap ok la, aku survey dulu harga tiket flight..biasa la kerja2 tu mmg kerja aku la yg xde kerja ni kan..die arah je..ehhhhh!

lepas dah survey2, akhirnya aku ckp naik flight jela,,x la penat sgt..lagi pon blh bawak fayedh merasa naik eroplen..masa die bawah setahun mmg x penah bawak naik flight..i is takut!ni dah setahun 4 bulan ok la..kali ni kami memilihhhhhh

malaysia airlines!
takut?takut jugak la,,hahaha,,tapi kita malaysia maaaa....kena la bagi support!x gitu..x de apa2 la..kalau nak mati x naik flight pon blh mati..sebelum2 ni travel berdua je dgn en suami so keselesaan tu x fikir sgt tp bila dah ada anak ni kena fikir jugak la..dgn beg yg byk, cuma nak duduk BC je belum mampu lagi..duduk la economy!tapiiiii aku dapat tiket ni murahhhhh berbanding Air Asia..

ini ye jumlah yg aku bayar,,cuma add rm40 lagi sbb aku pilih seat..so dalam rm300 la utk 3 org pegi dan balik..

haaa murah ke tidak???murah kann..rezeki dpt murah ni sbb aku tgk air asia tarikh yang sama masa tu harga dalam rm350 utk 3 org x termasuk luggage lagi..so pilihan tepat haruslah yg murah kan..luggage x payah beli, dapat 50kg dah..legaaaa..masa ni mmg MAS ada sale..untung2..

nahhh,,yeayyy Fayedh naik aeroplane!
flight pagi tu pukul 11.15am..pagi2 dah keluar dgn Fayedh x mandi..haha,,lap2 badan je terus pergi sendayan mintak tolong adik ipar hantar ke KLIA..sampai KLIA pukul 9 pagi..setelkan luggage semua pegi bagi Fayedh makan jap, pastu zassss masuk!ok la, ngam2..xde kelam kabut..cuma Fayedh je yg kelam kabut..berpeluh ketiak mak bapak kau ni ha...puas la x bagi tido masa otw ke airport sbb nak suruh die tido dalam flight,,harammmmm..otw ke airport die tido..ada la dalam 20 minit..pastu ligat kat airport, dalam flight pon x tido2 sbb dapat flight baru so ada movie..dok layan movie jela sejam tu x tido2..

usha2 la tu..mana aku nak start lari dulu nih..lek2 mama..jap lagi kite main kejar2 ye..tgk sape pancit dulu..hahaha
abaikan bapak die yg cuba2 utk lelap tu..
sampai ke sudah mata melekat kat situ..die x heran pon weii naik aeroplane..sabau jela..dah2 jom turun!mak kau dah lapaaaaaa
flight x delay..mmg on time sampai penang..pastu carik org sewa kereta..en suami dah deal dgn kawan die kat penang suruh carikkan kereta sewa..dapat la viva auto rm95 sehari..dah dapat kereta terus carik makan..

plan nak makan kat tempat lain, pastu kebetulan ahad sebelum pergi tu tgk jjcm pegi penang..makan kat kedai hameediyah nih..terus meleleh2 ailio,,ok tipuuu,,heheeeee
mak aiii lado kau...
kedai die selesa gila ok..ada aircond tepi belah atas la..kebetulan kitorang datang tu x berapa ramai org walaupun lunch hour..lepas habis makan tu baru berduyun2 org datang..nasib kitorang cepat sikit..
hah,,siap ada lift makanan koooooo
taste food die?ok la,,sedapp..sedap dari line clear kot..line clear tu bukan la sedap mana,cuma femes sbb nama kan..hameediyah ni antara yang paling tua kat penang..paling lamaaaaa..so rempah2 dan resepi die turun temurun gitu..cuma ni die lambakkan kuah byk gila..tp sbb lapar telan je..masa nak balik singgah lagi dah pandai suruh die letak kari dalam mangkuk lain..hehe,,harga pon reasonable dan lagi 1 wajib cuba murtabak die yer,,sedap gilaaaa baq angggg!lupa nak snap gambar..masa balik aku tapau 4 keping bagi mak and mertua
Fayedh mana??membuta la apa lagi dalam kereta..x boleh kena aircond kereta..menyetim je..masa makan pon tido, sakit tgn bapak die mendukung..dah sudah makan pergi kat kereta baru bgn..aihh budak ni kalau bawak berjalan mmg spoil timing tido die..

lepas makan tu terus gerak ke batu feringghi utk check in hotel..dah berlengas nih..panas gila penang!ehh mcm kena sambung entry lain je..esok la ek aku sambung..tata