Tuesday, October 14, 2014

Kembali

salam..
hai!!bersiaran kembali..hari tu teramat bz dgn assignment yg byk!byk tu 1 hal,,last minit pon 1 hal..biasa la..aku dari awal sem sampai skrg selalu last minit..konon2 berazam xnak buat last minit, menyesal la apa la..tp nan hado yer..tetap last minit..tp this time adalah paling teruk yer..3 hari terakhir baru start buat..sbb apa tau,,sem kali ni kan kena time raya..2x raya lak tu..tu pasal jadi gitu..alasan sgt kan..dgn assignment group yg mcm hampeh jugak..nama je group tapi yg buat kerja nye???hmm malas la nak cerita!hihi

xde apa pon nak cerita sebenarnya..gambar raya haji xde sbb masing2 pakai "uniform" rumah je di pagi raya..tahun ni raya haji belah aku, pastu baru balik rumah en suami..hati x tenteram sbb minggu lepas raya tu minggu kelas kena hantar assgmnt..haihhhh!

kelas pulak kali ni mmg pecah rekod selama 8 sem yang telah dilalui..ahad hari tu kelas malam sampai 12.30 pagi!pehhhh,,pkl 2 pagi baru sampai rumah sbb ada presentation..anak pulak demam, aku mmg x senang hati je..tp apa nak buat mmg x blh lari balik!

budak demam!
Fayedh demam panas jugak..dari sabtu sebenarnya mcm dah dedar2 kepala die..mlm tu mmg demam, kelas habis awal jugak sabtu tu, sampai rumah die dah tido aku rasa kepala mmg panas..en suami just tuam dgn ais je sbb masih 37c lagi..blm nak panas sgt..so ok lah,,aku harap esok pagi dah x demam..pagi tu ok lagi die main2..tp dah meragam2 sikit la..merengek2, salah sikit x boleh..aku pergi kelas..dah ptg tu en suami wasap cakap suhu naik sampai 39c..hoihhh panas gilakkkk...terus die nak bawak p hospital amik obat bontot!adoiii mmg rasa nak balik jugak tp x boleh..berdoa jela dari jauh,,lps dapat obat bontot ok la,,mlm tu tido..aku balik pkl 2 pagi tu bagi ubat lagi..tido sampai pagi..ikut kan isnin tu mmg dah ada appointment dgn dr syed nak inject pneumococcal booster..last punye..tp dah demam, kitorang call mmg die kata x blh amik injection tu kalau demam..so tangguh lagi!aku masuk ofis ptg sbb suhu x konsisten..kejap naik kejap turun..

ptg tu hantar kat rumah babysitter..aku pergi masuk ofis kejap..pon masih panas masa tu 38.6c..ptg tu aku amik pon still 38.5c..adehhhhh,,ubat KPJ ni x mujarab ke?..call KPJ diorang kata bagi lagi ubat bontot ptg tu dan on jugak ubat makan 4 jam sekali..tgk pagi esok mcm mana,,kalau x turun jugak kena bawak hospital jmpa pakar..hati mak kan mesti risau..asal anak demam je aku yang menangis..serious!risau sgt..so ptg semalam lepas amik die balik tu terus masuk obat bontot..pastu bagi lak ubat makan..dari diam terus aktif..lega kejappp mak!sampai pagi ni masih ok la suhu die..paling tinggi pon 37c..td tanya babysiter Fayedh aktif je main2..harap2 elok la nak..cepat sihat tau..mama risau!!!!


ni lagi cerita sedih..kucing aku dobot ni dah mati..x tau sbb apa..aku rasa kena langgar..sbb mak cakap pagi ahad tu biar die keluar,,,dalam tghri mak panggil2 die x balik..keluar tgk die kat bawah kereta rumah sebelah..die jalan perlahan sgt mcm sakit..mak aku angkat die bawak masuk..dah ptg nak ke malam tu langsung die x blh jalan dah..kaki mcm berlipat..mmg mengengsot die jalan..smpai malam mmg dah lemah habis..pkl 11 mlm mak aku tgk die dah mati..yaAllah lama dah kot die dgn kitorang,,4 thn..sayang sgt,,mmg kadang2 marah..sejak2 aku ada anak mmg dah jarang la dgn die..die selalu dgn mak je..aku pon x sempat jumpa die sbb ada kelas, aku tido rumah mertua..mlm balik kelas tu mak bagi tau dobot dah mati..terkejut dgr..pegi tgk kat dapur, dah keras dah, sedih!mlm tu tido aku mimpi die tau..aku siap cakap ehh dobot ko x mati lagi?td aku tgk ko mati, keras dah..ke ko pengsan je td?hahaha,, boleh cmtu?die pandang je aku masa tu..pastu baru sedar, ouh mimpi..aku siap bgn pagi tu pegi tgk die kat dapur,,ehh betul la dah mati..agaknya sbb aku x jmpa die kot, mlm tu aku pegi kat die cakap nanti jgn lupa kitorang, aku x smpt pon jmpa ko..tu yg die datang dlm mimpi..hehe :') moga dobot aman di sana yer..nanti kite sume akan jmpa..tunggu tau..sayang dobot!terima kasih sbb menceriakan hari2 kami kat rumah tu..

sekian