Monday, September 8, 2014

Weekend


salam..
cerita weekend..xde la best cuma aku dah bosan duduk ofis ni x tau nak buat apa..haha..weekend hari tu ada 2 kenduri kawen sedara belah en suami..dua2 kat kl, satu kat sentul, satu lagi kat gombak,,nasib baik dua2 lokasi ni berdekatan jugak..tu pon mcm nak pitam dalam kereta dgn budak bertuah tu..die dlm kereta mmg mcm2 projek la..x duduk diam

otw..kitorang konvoi 2 kereta dgn adik ipar sekali dgn FIL n MIL
tuan belog nak selpie jugak..aku sebenarnya cuba2 jugak pakai shawl ni..sbb sebelum ni rasa x sesuai..muka bulat bila melekat2 ni rasa lagi bulat muka..kena pandai sesuaikan keadaan shawl tu..lagi satu si Fayedh suka nau menarik2 tudung mak die..i is rimas!tu yg pakai tudung instant je senang!nak pegi solat pon senang, x yah lelama depan cermin nak pakai tudung balik
buat hal..sekarang dah susah nak bergambar..dulu2 kemain!
ni lokasi pertama di sentul..sampai awal pengantin xde lagi..tu si kenit memberontak la bila kena pegang amik gambar..sudahnya gambar x jadi..fedup!
ni kat gombak..pelamin xde die sanding je..gambar pengantin lupa nak amik sbb heboh tunjuk kompang kat Fayedh..hehe
konon lepas tu nak jenjalan g makan2 plannya..tp sbb kenyang kita cancel..tukar plan nak ke Alamanda pastu tgh jalan tukar plan lagi x jadi jugak sbb nak kena balik Sendayan..abg en suami yg duk johor tu balik..aku fikir kang pegi Alamanda pkl berapa pulak nak sampai Sendayan..makanan malam Fayedh dah la x bawak..baju tido pon x bawak..sudahnya balik je kitorang..pastu mengadap jem dari nilai ke Seremban!nasib baik Fayedh behave sikit la masa jem tu..sikit je,haha..aku mmg dah pening kepala..perut jadi lapa balik..sampai Sendayan nak dekat pkl 6 petang..dua2 kebulur..hazab hadap jem!lepak2 kejap kat Sendayan kitorang pon beransur..

singgah makan jap kat Nando's..ehh seremban dah ada Nando's laa..kat Palm Mall tu ha..hehe
haa..makan laaaa
lepak x lama,,habis makan terus balik rumah..penat gila!
ahad tu pulak x kemana, keluar pergi bfast je pastu en suami ada urusan, tinggal la aku dgn Fayedh kat rumah..ptg tu en suami balik kitorang bawak Fayedh g City Park kat Seremban 2..dulu tempat ni mmg ramai tp sekarang lebih ramaiiiiiiiiii!ni 1st time bawah Fayedh ke sini..ni mcm tmpt beriadah la..blh main layang2, ada main belon buih tu..ada tasik blh tgk ikan yg gemuk gedempol..blh jogging jugak!seronok la si kecik tu..mula2 takut tgk layang2..eii rasa nak lempang je,sume pon takut!

ni pon paksa turun..pastu bila aku nak amik gambar puas panggil x leh toleh belakang dah..leka tgk layang2
tgk ikan pulak..tp bukan ikan yg die tgk..sibuk tgk bird!haihhh
haa ni dah start excited dah..dah ada keberanian..haha
haa suka kau ye
ok la..mama beli belon buih yg kecik2 ni ye..die sebok nak pegang2..
kecewa belon semua pecah..haha



terkedek2 kejar belon buih tu..mmg x kan dapat dik oiii..hehehe
sampai pkl 7 jugak kat situ sbb die xnak balik..padahal dah penat..dlm kereta merengek2 nak tido pulak..saba jela aku..next time kita pegi awal sikit ek..nanti mama beli belon buih besauu pulak..hehe


No comments: