Monday, September 15, 2014

Melaka

salam..
korang kerja?aku kerja haa..simpan cuti katanya..lagi pon bos baru balik dari Jepun so die amik cuti hari ni..esok sambung kursus lagi sampai jemahat..so adalah rugi kalau PA amik cuti dikala bos cuti..kan???kalau bos kerja hari ni pasti aku akan cuti..bahahahaha

ok,,sabtu hari tu ada kenduri kawen sedara belah en suami di Melaka..so kitorang gerak dalam pkl 10 lebih gitu janji nak tunggu kat Simpang Ampat untuk berkonvoi la..aku x berapa sihat hari tu so masa otw anak tido aku pon tido sama..x tau la kenapa perut rasa x sedap, pagi tu dah muntah baru lega sikit..tp pastu jadi balik, lemah2 badan sampai fikir malas nak pergi..tp dah janji dgn Fayedh nak bawak die naik beca, gagahkan jugak..hahah,,mcm la die paham aku janji kan?sampai kat simpang ampat tunggu abg en suami pulak dari johor..dah cukup korum baru gerak..tukang bawak sesat ok..dah nak sampai ke pekan Melaka dibawaknya kitorang..padahal kat area Alor Gajah je..sudahnya sampai rumah pengantin nak dekat pukul 2.30..tu pon kitorang berpecah sudahnya pakai waze je..si Fayedh dah mengamuk2 lapa nasik..smpai2 je terus bukak bekal bagi die makan dulu..gambar pengantin xde..biasa la aku kan..hahah

lepas pada tu mmg kitorang plan nk pegi jalan2 Melaka, adik beradik en suami nak ikut sama..so gerak la kitorang 4 kereta konvoi..sampai pekan Melaka dapat parking empat2 kereta pkl 5 petang ye!mmg hazab melaka dulu dan kini tiada perubahan..tetap jemm!hehe, sampai2 je terus naik beca..mahal dah beca sekarang, rm25..ikutkan mcm malas tp demi anak naik jugak lah..walaupun die x paham apa yg die naik tu..hehe

yeayyy,, Fayedh naik beca!

sebok je mamat belakang tu..nk interpremm jgk!
hello!beca mahal ok,,rm25..ko blh buat muka x berminat je?
bangunan Merah!

turun beca ligat nak berlari2..layan jela, bertepuk2 tangan bagai
ni oppa gangnam style pulak ke?happy nye ko dik
tgk,,panggil pon x layan dah..janji dapat berlari2..x sudah2 dgn tepuk tangan
lepak sampai pukul 6 lebih kot pastu gerak nak pergi makan2 kat Klebang..sampai Klebang dah nak maghrib sebab jem..makan jela apa yg ada kat situ..semua tempat pon penuh..1 bas ni je yg byk kosong blh memuatkan kitorang 4 family..makan dalam bas kooo...kreatif betul dorang nih..sbb kalau makan kat luar bas lagi pjg akal budak2 nih..x terkawal nanti..kat situ ada char kuey teow je..kalau nak makan lain kena pergi carik kat bas lain..malas la hai makan jela apa yg ada..lagi pon anak2 sume dah bengis sbb dah berlengas x mandi2 kan..ouhh masa berlari2 x hengat dunia memasing kan...makanan malam Fayedh dah la x bawak, en suami pergi carik nasik kukus dgn ayam goreng dan telur mata..letak kicap sikit..separuh polistren si fayedh makan..lapau rupanya, kesian anak mak..hehe

nah gambar dlm bas..aku makan x habis pon char kuey teow tu..perut masih x selesa..tp coconut shake habis licin!hahah
lepas makan terus gerak balik..tp kitorang dgn adik laki amir singgah masjid mana2 dulu nak mandikan anak2..baju Fayedh dah basah lencun dek peluh..menyampah dah aku tgk..yg lagi 2 kereta terus balik ke rumah masing2..sampai masjid terus mandikan die,,baju tido pon x bawak, pakai jela baju jalan, janji ko mandi kan..masuk kereta sumbat susu terus tido..phewww!sampai rumah pkl 10.30 malam...penat nak mampppp!

so tu jela cerita di melaka..ahad xde kemana sbb en suami ada hal whole day...duduk rumah main jerit2 dgn Fayedh..heh!

2 comments: