Tuesday, September 23, 2014

Anak


salam
kejap nau rasa dah besar anak nih..dah berjalan berlari memanjat segala..die la anak, manja2, kadang2 kawan bergaduh..haha..tu biasa lah kan..nakalnye bukan main, mmg main jerit2 la aku kat rumah..die mmg jenis hyper active, x blh duduk diam sesaat pon..penat gila aku!

ni weekend hari tu pergi kenduri kawen..pagi tu dah puas tido sama2, maklum ler kelas mak die sampai pkl 12 mlm..penat x hengat punye..2 hari ada kelas malam + midterm lagi..letih otak letih bandan..mmg Ahad tu membuta je..masak siap2 makanan die terus tido..jaga2 dah pukul 1..terus lapa, pergi kenduri kawen
tgk la tu,,susah gila dah nak bergambar sekarang..manjang berlari je..hasil die gambar gegar la

balik dari kenduri, solat apa semua keluar lagi pergi Jusco jap..die kalau sehari x keluar rumah mmg x boleh ye..x keruan hidup die..ehh ke mak die yg x keruan tu?hahah

dah beli barang, g minum2 ptg..die pecahkan sudu oldtown nih..ayokkk x tau..aku ingatkan pelastik, sekali campak pecah koo..terus buat bodo..bahahaha
pastu terus masuk supermarket beli barang2 makan die..beras segala dah habis, tgk jam ehh dah pukul 6?cashier pulak q panjang, mmg plan ptg tu nak bawak Fayedh g city park lagi tgk ikan, main bubble..xpela, bayar dulu barang2, lambat la sampai sana..
aku x beli pon bubble sbb dah nak pkl 7, ko main jela org punye dik..hehehe
nmpk pulak playground, bantai x nak balik..menangis2 berlari kat situ je..haiyoooo dah gelap nak oiii,,nak maghrib dah..nanti la kite plan balik betul2 yer..pergi lama sikit..
ni nak cerita, si Fayedh ni baru je tumbuh gg hari tu..dah setahun lebih baru nak tumbuh..org cakap tanam uri dalam sgt ke?ntah lah, x pulak aku tau dalam ke x tanam uri tu..en suami kata biasa je,,mana ada dalam..tp yg si Fayedh ni tumbuh gigi atas pulak dulu bukan bawah..pastu mula la ramai peramal2 antarabangsa ni bercakap kan..org cakap kalau tumbuh gigi atas dulu nanti cakap nak meninggi diri je, pastu kena ikut cakap die je..x boleh kata tidak..ada lagi aku baca tu siap cakap bawak sial lagi so kena buat kenduri sikit utk tu..helloooo!bukan x percaya petua org tua, tp agak2 la yg bawak sial tu, setiap anak Anugerah Allah ni semua bawak rezeki tau..cepat dgn lambat je..ehh panas jugak la hati aku ni kan..tp so far blm ada lagi la yg ckp depan aku..kalau ada mau kena lahar kot mulut tu..gitu garang mak kan...hehehe

alaa pokok pangkal nya didikan mak bapak tu..dah kalau tumbuh gigi bawah dulu didikan ko mcm hampeh, hampeh jugak anak tu..ye dok?ada satu blog aku baca, bagus makcik tu..die cakap kalau gigi atas tumbuh dulu, tinggi jawatan budak ni dah besar sok..haaa gitu ler doa..kata2 tu doa tau..cer doa yg baik2 je..dah nak tumbuh atas dulu, nk buat mcm mana,,blh pulak nak paksa ehh jgn tumbuh dulu,,tumbuh bawah dulu boleh?merepek!lagi pon semalam dah tumbuh dah gigi bawah die..aku saja masukkan jari suruh die gigit, terus gusi bawah die tu pecah..hahah,,kelakar, sakit jari mak ko gigit dik..gigit bersungguh2 pulak tu..x pela, apa2 pon mama dgn papa sentiasa doakan yg baik2 utk awak..kitorang cuba bagi didikan yg elok2 utk awak yer..

haa gitu paksaan mak..susah nau die nak bagi tgk gigi die tu..ni dah tumbuh bawah, bapak die pon x dpt tgk..haha
ok la, sampai sini dulu ye..tata

2 comments:

Allene said...

dah ada gigi... klu dia dapat gigit, susah nak lepas ni...

entry terkini...Makan je kerja aku ni!!!

Nor Hayati Ramli said...

alhamdulillah moga anak sis sentiasa sihat selalu.


Nak Anak Sihat dan Bijak