Tuesday, August 5, 2014

Raya 2014

salam..
ikutkan malas nak update cerita raya sbb gambar raya pertama je yg ada pon..yg lain sume snap2 pakai kamera henpon je..akuyangsemakinmalas!so layankan jela gambar yg sama diupload di fb mahupun di ig aku ni ye..

terimalah sajian pertama..blh pulak capal en suami tertinggal kat rumah..x bawak balik kampong..hehe
tahun ni giliran beraya di belah suami..alaa dekat2 je pon..masih dalam kawasan negeri sembilan..xyah gadoh2, tiap2 tahun pon raya pertama blh dapat dua2 rumah..cuma malam raya je berbeza tempat tiap2 tahun..syokkk sgt!kalau x mesti sedih kalau jauh2 nih..jomlah layan drama2 pagi raya..hehe

si kenit tu paling drama..

anak bapak..foineeee!



sesi salam menyalam dan bermaaf2an
drama mohon ampun maaf dari papa..hehehehe..omeiii angat!

tunjuk apo?

family potrait..ramai xde nih..giliran rumah mertua masing2
family kecik kami


hollohhhh2...
gambar makanan lupa nak amik..mmg biasa la makanan pagi raya kan..byk!!!lepas makan rehat2 kejap sebelum tour bermula..biasanya pagi raya kitorang ke Rantau..pakcik2 belah ayah en suami ramai kat sana, kampung pon kat sana..yg aku pulak kan mmg bersaudara dgn en suami..kampung sama jugak kat Rantau nun..kat rumah arwah nenek aku biasanya makcik2 belah ayah aku berkumpul situ..so mmg senang, sekali jalan je..sekampung!tp round pon x habis, dapat pegi rumah belah aku je sbb ada yg xde kat rumah pakcik2 belah en suami..

habis pusing Rantau kitorang terus gerak balik PD..kampungku pulak..gambar kat PD x ada ye sbb xde masa nak amik..gitu bz kan..bz makan dgn kejar anak je..raya kedua xde ootd sbb pakai tshirt dgn seluar jeans je..hahahaha..xde jalan mana, dok rumah rileks je, penat nau kan..ptg tu kitorang dah gerak balik seremban dah..
ni raya ketiga..konvoi dgn adik beradik en suami beraya rumah atok dan pakcik2..
raya keempat round rumah makcik2 dan pakcik2 belah en suami jugak..
ni raya kelima..pergi rumah mak angkat en suami kat Mambau..si kenit ni dok mengerjakan songkok atok je ye..pastu pergi rumah kawan en suami ada open house
raya keenam ada kenduri kawen..hehehe
mamat ni dah x suka nak selfie dgn mama dah..tgk muka tu,,ketat je
pastu sambung ronda lagi rumah pakcik2 sampai tgh malam baru balik..raya keenam terus pakai seluar dah..x kuasa mak..panas
ok lah..raya ketujuh ahad tu xde gambar..ada kenduri kawen jugak..pastu kitorang pegi beraya rumah babysitter Fayedh..ptg tu pulak kawan2 en suami nak serbu rumah..menu laksa..phewwww penat ogehhh..cuti tp x rehat...hari2 tido lambat sbb tgk tv yg cerita macam2 ada tu kan..pastu keje berjalan je sana sini..dah nama pon raya ye dok?yg anakanda tercinta tu pulak pergi rumah org Ya Allahhhhh...penat mak kau ni ha..7 hari raya rasanya naik 7 kilo badan ni makan je kejenya..tp disebabkan dok mengejor anak turun 4 kilo balik kot..so total naik 3 kilo je la..gitu akak kira matematik berat badan..hehehehe

ok la uolls..sampai sini dulu ye..nanti aku update cerita birthday anakanda tercinta pulak..
Selamat Hari Raya..Maaf Zahir dan Batin dari kami sekeluarga..

2 comments:

Cik Aja said...

selamat hari raya angi n family..
aku suka betul gambar korang satu family pakai biru tuh..cantekkkkkk !

Ili Syazwani said...

selamat hari raya..next year kena raya mesia ye!