Tuesday, August 12, 2014

Fayedh's 1st Birthday Celebration

salam..
ok,,pejam celik pejam celik dah setahun dah anakanda aku tu..mcm kejap je rasa...ehh blh x tolong jgn cepat sgt besauuu tu..hehehe..masa baby2 dulu selalu cakap cepatlah besar dik,,boring la baring je..bila dah merangkak mak oiiiii letih mak ni ha nak kejar ko..cepat la berjalan ha..bila dah berjalan rasanya lagi parah..baik la ko baby2 dulu,,nak pakai pampers pon senang..skrg ni berkejar nak pakai pampers..timing pakai baju jadi hampir setengah jam dgn aksi larian berbogel!pheww..

alhamdulillah perkembangan Fayedh seperti biasa..seawal 11 bulan sebenarnya die dah blh berjalan sikit2..cuma mcm org mabuk la..hoyong hayang..sekarang ni dah terer!manjang x nak pegang..menci mama!so pada 27hb julai hari tu birthday die..jatuh pada sehari sebelum raya..memandangkan diz year giliran raya belah en suami makanya aku fikir celebrate kat sana jela malam raya tu..ada jugak adik beradik en suami yg lain kan..masalah terbesar die adalah kek!ramai yg x amik tempahan sbb sume nak balik kampong gamaknya!bila aku cakap nak pick up kek ahad tu sume xnak..yela memasing nak raya dah kan..sape nak layan buat kek ko wani oi..nak kek tema2 bagai pulak,,mmg x la!melainkan ko beli kat secret recipe je!bosan!

survey punye survey akhirnya mak andam aku jugak yg dapat tolong..nmpk x kesetiaan customer kat situ..smpai kek anak pon mintak tolong mak andam..bahahahahahaha..kebetulan anak buah ke sepupu tah mmg buat kek, so die bg fb akak tu suruh tgk2 dulu kek die..bila tanya sama jugak..xblh nk buat kalau pick up ahad tu..sedih!die kata amik jumaat ptg..aku fikir lama jugak tu..mana pulak nak sumbat..kena buat pembersihan besar2an la dalam peti es mak aku tu..heheh,,mls fikir panjang aku on je dgn akak tu..amik je la jumaat pastu simpan peti es je..

nah kek..tema haiwan2..memula nak buat tema rainbow je tp xnak la..kite amik binatang2 memandangkan Fayedh suka elephant dgn girapah!hehehe
tambah lion sekali walaupun die x kenal
rainbow cake..rasa sedap!
tgk si kenit tu..mcm xde perasaan je..tp die suka la tgk kek tu..tunjuk2 tp x paham apa die cakap..hahah
ok,,jom potong!lepas tu cubaan meramas terjadi la..dapat jgk die ramas sikit..mama is geram!
buat cepat2 lepas berbuka puasa..sbb lepas isyak tu geng2 ayah mertua ada round takbir..rumah ni mmg selalunya 1st la..lps potong kek mandi kan si kenit yg dah basah lencun tu..mmg panas gila malam raya tu ek?satu hari raya tu pon mak oiii..rasa nak pasang aircond kat badan!

ok lah tu je nak cerita..lepas potong kek mandi2, org pon datang bertakbir..ustaz kecik tu pon sama sibuk la dgr..leka kejap die..pastu bantai beround depan pakcik2 tu..
ni budak notty ni!geram je mama..bila xde rindu, bila ada selalu gaduh kan?hehehe,,apa2 pon Tuhan je tau mcm mana mama sayang kat awak, semoga membesar dgn sihat, jadi org yg berguna..cabaran besar menanti awak masa hadapan nanti..moga awak harungi nya dengan kuat dan waras..ingat pesan mama,,biar la org cakap apa pon kat kita, benci kita ke, janji kita tau apa yg kita buat dan Tuhan tu ada..manusia dgn hasad dengki mmg ada..biar Dia je yang mengadili, bukan kita ye..Happy Birthday Sayang!mama dgn papa sayang awak tau!

sekian

2 comments:

Allene said...

happy besday boy....

Maharaja class said...

lu mmg gangster fayedh..