Monday, July 7, 2014

Korang Dah Beli Baju Raya?

salam..
selamat berpuasa..hehe,so korang dah beli ke baju raya?aku settle dah..cuma songkok si kenit tu x beli lagi..songkok bapak banyak so die kata x yah beli pon xpe...ok..aku sebenarnya seboleh2 sebelum puasa nak settlekan urusan2 baju raya ni sbbnya malas nak pegi time puasa bertambah ada anak nih..kalau mak sihat xpe jugak blh tinggalkan anak kat mak kan, ni x kan nak tinggalkan rumah mertua pulak,cam x best je..hehe, tu yg selalu hangkut jugak anak walau ke mana aku pegi..so tahun ni tema apa ek?aku pilih tema songket je..blh gitu..hahahaha,,gigih carik songket tp mahal la songket kat seremban ni..xde pilihan..

taraaa..en suami tgh menerai pilihan aku..tiap2 tahun pon warna tema kat tgn aku..ada jugak tanya en suami tp jawapan mesti mendukacitakan..kaler terang2 je die pilih..haha, so sampin en suami, anak dan kain aku adalah sedongdong tahun ni..gituuuuuuu,boring la beli sampin dah siap je tiap2 tahunn..ehh bukan tiap2 tahun, tahun lepas iolls xde baju raya pon..yeeeee,,,kain batik je koooo..sampai laki pon xde mood nak beli baju raya..pakai baju lama je..tu tahun ni mcm mengelupor je laki bini beli baju raya..hahaha..tambah2 dah ada si kenit..lagi jakiiii..bahahahaha
ok selesai..kain utk baju aku pon siap beli sekali..dah siap pon baju tu..hehehe
ni sampin si kenit yg dah siap...momel je kan
mula2 ingt malas nak tempah2 nih nak beli siap je abam jovian punye ke sapa ke kan..mula2 tgk mmg suke je design2 tu tp lama2 jadi hambar..hahah,,skrg ni mcm menyesal balik..mcm membuak2 je nak baju designer..aku ada try jugak melinda looi punye baju kat klcc tp material kain x memuaskan hatiku ini..so cancelllll!tp aku nak jugak baju siap selai..aku x fedulikkkk..tahun ni nak baju byk sbb tahun lepas x raya..alasan sgt!!!

tahun ni baju en suami x tempah, selalu pon x tempah..beli je yg dah siap..tp kaler lari sikit la sbb aku xnak buat baju pakai kain baju melayu...nak chiffon so xkan laki nak pakai baju melayu chiffon kan..pfftt..sabtu hari tu pegi la jakel konon nak beli baju melayu abam aaron ajis xpon jijan rajak tp kaler xde yg kena..seremban ni stok sikit..kaler pon x byk sbb x kuasa nak masuk kl dan shah alam dah..sebelum ni pon ada survey kat fb Bak Tailor..aku kenan la baju2 die, harga pon berpatutan..tp xde la kat seremban bak ni..tnjuk kat en suami sampai die pon x tau nak pilih yg mana..die ckp xpela tgk dulu kat jakel..pegi la kami sabtu tu, yg ada kaler kena pon harga mak oiiiii sampai nak dekat rm300..x kuasa la hai...lepas raya mesti jual rm50 je..hahaha nak x nak pegi melaka..Bak ada cawangan kat melaka sbb aku x nak semak kepala masuk kl..nak dekat pkl 4 ptg jugak kitorang gerak..haha gila kan sampai ke melaka beli baju melayu..dah berkenan nak buat macam mana oiii..nasib traffic lancar x jem sampai sana 4.45 ptg..lokasi kat mitc je so dekat dgn tol ayer keroh..sampai2 je terus carik baju melayu Lorenzo yg berkenan sgt tu, nasib ada kaler sama yg kena..suke laaaaaa!

gambar kedai lupa nak amik..mcm biasa la..bz kendong anak kan..hehehe..si kenit ni dah buat hal la..1 kedai die nak round, nak tolong kemas sekali..
ni la die yg diidam2kan..bukan laki yg idam tp bini..hahaha, tp die pon suke je..kan kan kan???baik ngaku..harga tu harga lama..skrg ada setengah harga..aku beli rm170..ok la kan..material kain pon sedap, puas hati sgt!tp en suami x amik pon size M ni amik L
ni baju melayu moden so mmg labuh sbb boleh pakai dgn jeans..cutting pon fit dan xde pesak//tu yg amik L..tgk la tukang sibuk tu..sibuk nau dgn kasut nak berjalan je kejenya.."tik tik" die sebut kasut..mmg jauh nau bunyi tu dik..
baju si kenit pon senang carik..kaler nasib jugak ada...fuhh lega!settle keje mak..cuma kena oter sikit la seluar tu
pastu aku tukar baju si kenit amik yg teluk belanga gini sbb rimas aku tgk yg cekak musang tu..haha...harga baju budak rm50
sbb datang jauh so mintak beg lebih..jahat kan..ouh ada lagi 1 en suami beli capal..die kata design biasa tp sbb dah xde amik jela..malas nak carik tmpt lain..harga murah2 jugak rm75..rm50 pon ada bergantung pada design la..
baju2 perempuan pon ada aku lupa pulak nak snap..sampin sume ada jual kat bak nih..alaaa korang mesti tau kan, bak ni dah lama n byk cawangan..dulu masa nikah aku beli songkok kat sini dgn butang baju melayu kat jalan tar..so korang blh la survey2..x silap kat jalan tar bukak 24 jam kot..tp lorenzo xde la, cuma ada kat mitc dan online je...

ok la..nanti kita update lain ye..

3 comments:

julia abu anuar said...

den bolum boli laei baju raya... anak2 semua dah...den yo bolum... tryla mimpi kita wani.. minggu depan baru nak survey. jovian kali ni agak hambar sket sebab sepesen je baju dia. tak macam tahun lepas.

Ili Syazwani said...

tula kan..mimpi kita ada jugak tgk tp blm ada yg berkenan lagi..hehe

Maya Dhira said...

ahaahha....laki aku lg la.."ala bju raaya thn lepas kan ada" soo mmg aku xmembeli baju melayu la tok laki aku...

eh bak ni mmg pemes kan... tp kt kl xpenah aku jejak sebb aku biasa dkt dzulclassic kt kajang..dokek sikit..

baju raya siap perempuan ce tgk kt fashionvalet.. nurita harith ke.. kt istagram pun ade gak..mcm arma courture tp aku xsure price...syomir izwa tok zalora pun nicee