Friday, June 13, 2014

Vacation - Pangkor Laut Resort | Day 2 Part II

Salam..
sambung lagi ek..semalam aku ada seminar so x masuk ofis..tu yg x dapat nak update..tiap2 hari kena update maka habiskan cerita ni secepat mungkin sebelum mood tiba2 hilang..haha..ok lepas balik dari Emerald Bay,cas battery dulu..plan petang nak keluar ronda2 resort..x amik gambar keseluruhan resort lagi..dalam pukul 5 petang jugak kitorang keluar dari bilik..si bujang tu tido lama..penat agaknya main kat pantai..hehe..so berjalan la kitorang ke sekitar resort yg besar gadang tuh..pon x pusing habis..spa pon kitorang x jmpa..hahah

ini garden villa yg sepatutnya kitorang duduk, yg bawah tu la..yg kat lereng bukit tu hill villa...garden ni belakang lobi je..kalau dapat ni aku rasa lebih sesuai utk aku yg bawak anak nih..lagi pon si beruk2 yeh tu x kacau...

kenapa la x dapat kat sini...
tgk ikan..die makan roti,,ikan pon die bagi roti

layankann

haa ni tempat bfast tu..sebelah lobby dan berdepan je dgn garden villa
x sudah2 lagi
ok,,jom kite jalan lagii
masa sampai tu x sempat nak amik gambar kat sini..sbb panas dan x kuasa!
atas jambatan menuju ke jetty PLR
pandang kanan nampak ni
pandang kiri nampak ni..
ok,,jalan lagiiii
PLR byk sangat bunga2 cmnih..
sini ada jugak kemudahan utk nak buat aktiviti laut mcm banana boat dan canoe..kami tgk je..
ni depan pool
nak ronda2 kat water villa pulak

vaaaaaavavaaaa,,canteknye...
air sangatlah hijau dan jernih!







ehhh,,mampu nak duduk water villa dgn kayu senget cmni???seriau mak tgk
hajat hati nak teruskan perjalanan sampai hujung sana area2 restoran uncle lim..tp si kenit ni buat hal..melalak2 asik tunjuk2 kat batu je..tah sapa yg tengok die agaknya..jeng3..
mula2 aku keras gak nak pegi sampai hujung, aku cakap dgn husband tunggu je kat situ bia aku sorang pegi..tp fefeling lain je..hahaha,,mcm sunyi sikit nak ke hujung2 tu..terus terbantut dan patah balik..aishhhhhhh!
hah!sudahnye pegi berendam dlm pool..baru tenang si kenit tu

mama x mandi pong..malas!nak rileks2 je




hihi..pinjam memei punye..gegirl sgt!aku crk float yg cmni kat toys r us tp habis stok!yg gambar kereta la..xde gegirl cmnih..
petang yg indah!gitchuuuu

hoihhh,,dah la..jom naik..mama nak tgk sunset nih
gasakk..gambar terabur..
dah pukul 6 lebih gitu naik la anak beranak nih..ikut kan si kenit tu mmg x mo naik lagi..tp kitorang nak tgk sunset..sunset kat depan resort xde ye..kena ke Emerald Bay..tukar2 baju gitu gerak la kami pegi tunggu shuttle utk ke Emerald Bay lagi sekali..

dan tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!



ada lagi minah2 cina tu mandi







so dlm 7 lebih kitorang dah gerak nak balik..last shuttle dari Emerald Bay pukul 8 mlm ye..kalau lambat sila jalan kaki..mlm tu siap nk pegi dinner mcm biasa..mlm last tu kitorang amik dinner di Feast Village iaitu di tmpt bfast tu..si kenit lambat tido jadinya lambat sikit kitorang gerak keluar dinner..mlm tu x amik shuttle sebab dekat..turun bukit je..tp nak blik patah pinggang jugak la kena naik bukit dgn tolak stroller lagi..lepas si kenit tu tido baru kitorang gerak..mcm biasa die x sedarkan diri..haha..makan la kami aman damai..

mlm tu buffet dinner..x berapa nak best sgt la..biasa2 je..baca review sebelum2 ni blh pilih menu..kalau ku tau aku pegi je uncle lim utk 2 mlm..blh try menu lain..tp xpela..janji konyang..ada lagi menu2 lain kitorang amik cuma x snap je..mcm ada variety of kerabu..sedap jugak..sume kitorang try..haha
so lepas dah kenyang mendaki la kami ke bilik..mlm2 x round resort pon utk ambik gambar sbb ada si kenit..takut jugak situ kawasan hutan kan..x berani nk bawak..so dok diam2 dlm bilik berehat tgk movie..ke movie tgk kitorang??muahahahahhahaha

mcm biasa..masa keluar dinner ada housekeeping datang bagi benda nih...romantikosssss sungguh!
habis utk hari kedua...minggu depan aku sambung utk last day ye..tata

sekian

2 comments:

Allene said...

excited gila i cerita dengan husband pasal pangor laut resort ni.. uhuhuhuh soon.... nak pergi sini gak. tp macam kena menabung dulu je... kikiki

Ili Syazwani said...

allene-haha,,harus pegi ye..best!