Wednesday, June 11, 2014

Vacation - Pangkor Laut Resort | Day 2 Part I

salam semua..
ok hari ni aku sambung utk hari kedua di PLR..niat hati nak buat 1 entry je tp gambar byk pulak..hihi,,padahal hati sendiri x puas sbb amik gambar x byk..rupanya byk jugak bila dicampur kamera dgn hp..xpela,,aku separate kan kepada 2 lah ye.harap sabar membacanya..hehe, sbb hari kedua ni aktiviti kami ke Emerald Bay je..ptg cuma round2 resort tu pon x habis..sbb penat lagipon bawak budak kecik ni payah nak ronda tempat2 tersorok gitu..

hari kedua ni membuatkan jatuh cinta lebih lagi kepada PLR..ni tempat tunggu shuttle..area2 lobby
ok la,,bgn2 tdo je nampak nih..hajat nak tgk sunrise tp terlambat bgn..dok golek2 atas katil terus malas nak keluar..
si kenit x puas hati kena kurung dlm playpen..ni request je resort punye..tp fayedh x tido pon dlm ni..sbb nipis sgt tilamnye..kesian pulak..
oh yaa,,kan aku kata ada kejutan hari kedua ni kan..kejutannya si beruk yeh ni datang mengacau kitorang..mak oiiii nek moyang punye ganas ye nyet2 sini..cuak kitorang..sbb staf tu dah pesan sliding ni kalau tutup kena kunci, kalau tidak si nyet2 ni pandai bukak..mmg la xde kes dicederakan lagi tp cara die menerkam kitorang tu mcm nak dikokak nye..takut gila..

tgk la tu..nak jugak masuk dalam..en suami konon nak halau la pakai payung,keluar ikut pintu depan..pastu aku dgn si Fayedh ngintai la ikut tingkap lagi satu, bila die nampak je aku kat tingkap tu terus datang terkam..berhembus2 napas hidung die..hahaha,,Fayedh diam je tgk..terkejut jugak die..haihhhh
mmg ganas ye monyet2 sini..sibuk nak masuk sbb nak makan megi cup..kelass kau jahhh!selama kat sini 2x die dtg mengganas..smpai kitorang x berani nak lepak kat veranda tu..hari ketiga tu en suami tgh hisap rokok kat luar jugak,,die dpd pokok tinggi tu berlumba2 dtg kejar en suami..hahah,,tiba2 en suami masuk kelam kabut,die balingnya puntung rokok kat monyet tu, monyet tu  makan..bahahahahaha,,pastu aku tgk die garu2 badan dgn mulut die..kahkahkah..lawak okey!nasib x mampos..dah la,,x kuasa nak cerita pasal si beruk yeh tu..pagi tu cuci2 muka gosok gigi terus p bfast..x mandi tiga2..hahahaha
tu lagi satu hill villa yg tinggi sikit..
bfast di feast village..tiada pilihan lain,,mmg sini la tmpt bfast..buffet mcm biasa..amik la apa ko suka..tp menarik la die ada station2 itu ini..mcm ni cheese station..ada jugak roti blh sumbat mcm2 dlm tu mcm subway kekdahnya..
ni station mee goreng mamak
ha ni sgt2 menarik..fruit juice station..korang blh pilih buah pastu mamat ni akan blender...
ni buah2 die..ada jugak sayuran mcm celery..minuman sihat gitu..so blh pilih berapa byk buah ko nak utk juice ko..nak campo2 pon xde hal..
lain2 mcm biasa je
tp mee goreng mamak ni sedap..amik 2 pinggan sbb sikit sgt portion die..haha
ni juice aku..honey dew..
ini pon menu biasa..

Feast Village ni sebelah lobby..mengadap laut jugak..kami pilih meja luar..


ni kat dalam..kipas tu utk dinner..mlm2 panas

si kenit ni makan beskot..tp pagi2 celik mata dah makan roti atas katil..


ok,,dah kenyang jom tunggu shuttle



bos besau...sudahnya jalan kaki je..sbb malas nak tunggu shuttle yg x kunjung tiba..x sabar nak masuk bilik

sbb nak main buih..hehe..sbb tu x mandi pagi2 td..tiga2 main buih..suke nau2 si Fayedh tu ha..
lepas mandi kasi cas tenaga dulu sebelum gerak ke pantai utk mengisi masa lapang..hehe..Fayedh tido lama mcm xnak2 bgn..hamboihhhh!pkl 12 cmtu kitorang gerak ke Emerald Bay..tunggu shuttle depan bilik..

batery masing2 full..sian papa xde spec..payed dah pecahkan masa kat jetty..hihi

naik shuttle 3 minit gitu dah sampai ke Emerald Bay..nak jalan kaki pon blh tp berbukit la..pastu mcm ular kena palu..1st time sampai tu ptg nak naik bilik dari pool kitorang tggu shuttle..pastu shuttle tu hantar org ke Emerald Bay dulu baru hantar kitorang ke bilik..mak oii pening jgk mula2 naik tu..jalan mmg bengkang bengkok..
tu ha shuttle yg anta kitorang kat belakang nun
Emerald Bay
Emerald Bay..air laut nye kaler Emerald green gitu kan..patut la nama Emerald Bay
cantekkk sgt
ok,,korang layan jela aksi2 mak dgn anak di tgh panas ni yeh..





















us!







ok, sejujurnya ni 1st time Fayedh main pasir dan laut..aku ingt die takut laut dan geli pasir,,rupanya x de makna..die suka bila ombak kena kaki die pastu tarik kaki die..die siap blh nak kejar lagi..haha,,seronok tgk die suka...

lepak sampai pukul 1 lbh cmtu pastu kitorang gerak g lunch di Chapsman's Bar..area situ jugak mengadap laut..sebelum2 ni aku baca review byk yg ala carte bukan buffet..tp masa kitorang pegi ni buffet pulak..makan so so je..xde la sedap mana..makan untuk kenyang je..aku lebih prefer lunch semalam tu..lagi sedap..
mcm biasa kat sini bila nak makan just bagi no bilik..
menu hari tu ada nasi ayam, biasa2 je rasa..sup pon xde..lain2 tu ada spageti jugak
mee goreng lagi..tp x sedap mcm masa bfast td..pahit sikit
seafood ni mmg sedap..sume fresh2,ouh ada kambing jugak kat situ
x sedap pon kena makan jugak utk kenyang..hehe
budak ni mcm biasa..time makan je mengarok..bubur die xnak makan..bagi beskot utk diam..tu comot tu
bergilir2 dgn en suami nak makan..sbb si kenit ni xmo duduk dlm baby chair tu..nak tgk pantai..layankannn

lepas tu papa ambik pegi suap die makan balik..aku fefeling la apa lagi..ouh ya sambil menikmati satay dan abc..satayy die sedappp!
ok,,dah kenyang kitorang gerak balik..sbb Fayedh dah mengamok2 nak tido

basuh kaki dulu di stesen shuttle..

ok,,jom balik bilik..semua shuttle kat sini pakai plat PLR
sampai bilik mandi lagi..sbb melekit2...pastu tido lagiii..hihi..plan bgn petang nanti nak ronda2 resort..sudahnya terlajak jugak..lambat sikit dari waktu yang dah diplan..tp still sempat lagi..kita sambung next entry ye..pjg na dah nih..tata

sekian

3 comments:

Allene said...

cantiknya pantai...

~Beb~ said...

nais nye.. i is jeles. buffet tuh best.. lagi apa best babe. nak tiru!

Ili Syazwani said...

allene-cantek sgttt! :)

beb-sume pon best beb..pegi laaa...hihi ;)