Thursday, June 19, 2014

Berapa Harga Pakej di PLR?

salam..
semalam x berkesempatan nak update..byk kerja..hari ni bos xde 1 hari so blh la pjg lebar nak cerita ceriti..hehehe..ok since ada la beberapa org tanya aku harga pakej yg aku amik utk ke PLR nih..meh nak habaq..utk 3H2M di PLR include meal 2 org, 2x bfast, 2x lunch (blh pilih nak lunch hari sampai atau hari checkout), dan 2x dinner serta boat transfer Jetty Marina-PLR-Jetty Marina aku bayar dgn harga seperti tertera di bawah :

RM1800.00 (discounted Price) sebenarnya aku pon x tau ada diskaun2 nih..memandangkan kitorang ni xde credir card..so urusan booking membooking ni kitorang buat thru phone je..call terus centre YTL Hotel dan buat reservation..cakap je nak pergi berapa hb nanti diorang quote harga dan hantar emel..senang!untung ke x?aku rasa berbaloi la harga tu dgn service yg kami dapat..sume dah termasuk..ko tinggal bawak badan je..nak shopping pon xde apa kat resort tu..hehe
haa tu contact number die..
kalau korang nak beli terus melalui web pon blh..tp aku rasa harga mahal la mcm harga aku yg blm diskaun tu..RM19++..ni pon nasib2 dapat diskaun..sbb kitorang buat early booking kot..x tau ler..meh kita survey2 harga di web..
taip je Pangkor Laut Resort pastu terus pegi kat Offers tu..amboih manja betul sume nak tunjuk kan..hehe
untuk kita yang Malaysian nih blh pilih Resident's Package..mgkin harga lebih murah berbanding untuk pelancong
ni aku try2 je masukkan tarikh untuk ogos nih..sbb yg tarikh aku haritu lupa nak printscreen..harga sama je lebih kurang..cuma lagi lambat ko booking harga lagi naik cecah 2k jugak..so better buat booking awal
kalau nak jimat lagi blh jugak amik melalui Airasiago..tapiiiiii ni harga bilik je ye..boat transfer sume nan hado..makan pon xde..makan la magi hari2..sbb nye harga makan kat sana nauzubillah!x masuk akal punye mahal ye..yg include meal pakej aku tu pon air kosong je..kalau nak juice2 ni kena bayar lain kecuali masa bfast..
haaa..gitulah harga nya..lepas ni blh pergi ramai2 ye..sesuai sgt utk honeymoon..sbb kawasan agak mendamaikan dan privacy..sesuai utk buat anak..ehhhh!lagi 1 kalau amik YTL ni jgn risau pasal service..mmg tip top punye..xde nak beza2 ko melayu ke apa ye..masa aku pegi tu ok je diorang layan..

sekian

2 comments:

~Beb~ said...

beb aku dah usha tapi aku gigit jari. june aku tak free.. aduh hope ade la aug ke sept ke.. aku nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Ili Syazwani said...

hehee..byk masa lagi beb..sini xde monsun