Monday, December 16, 2013

Pandai Apa?

salam..
pandai apa?nak cerita apa ni?mesti la cerita pasal si kenit aku tuh..heheh..27hb ni genap die 5 bulan..kejap je..bulan depan dah blh makan2..tasabanyeeeee :)
 

 
so weekend hari tu mmg full aktiviti..payed mmg letih lotek ok..mlm2 tido x sedar diri..ehh die kalau x letih pon mmg tido malam x sedar diri pon sampai pagi..hehehe
sabtu pagi2 bawak die pegi pasar tani..haha,,nk carik kismis tp nan hado..
pastu blk rumah,mandi2 kan die,,keluar lagi selesaikan beberapa urusan smpai ke petang..petang tu pulak balik sendayan umah mertua tido sana..
ahad tu pagi2 lagi dah keluar pegi Pedas, Rembau utk tgk kambing..kambing golek tu dah setel,,ni utk kambing masak kari pulak..plan asalnya bapak aku kata bia die carik, die sembelih sume..sudahnye mmg aku dah jangka jawapan bapak aku.. "kau jelah carik,nnti abah bagi duit"haaaa,,itu aku dah biasa,,janji2 bapak aku mmg selalunya jarang ditepati..ahahaha..nasib anak die ni kerja veterinar..x menjadi masalah sgt utk mencarik stok kambing yg biasanya dah susut kalau lepas raya haji..
pergi la kami anak beranak ke Rembau nun,,dah janji dgn tokey kambing tu then die bagi direction utk ke kandang terus..kandang??ok x pelik..

 


payed dah ngantok la tu...hehehe,,sampai2 je terus tokey tu ajak masuk kandang..ehhh tokey ni melayu tau,,kang ada yg ingat cina pulak..masuk2 je kandang agak2 sapa yg excited?mestilah mama Payed..hahahahahaha..1st time kot masuk kandang..nama je keje veterinar tp x penah masuk kandang..

tgk..ni bukan excited,,ni muka pelik + mamai baru bgn tido
ni pon bukan kandang betul..baru kat luar2 je..die byk laluan n pagar..bila tuan die bukak je pagar huru hara kambing2 ni keluar kandang..takut aku tau..dah mcm kuda..laki aku blh gelak sbb aku takut kambing..huhh,,x lawak!
atas-mereka2 beratur menunjukkan kemachoan masing2
bawah-yg menjadi pilihan hati,,kemain kau kan!
tuan tu suruh pilih nak mana..ni kategori besar jugak die bagi kat aku..yela,,PA pengarah kan..kahkahkah...harga kena nego kaw2..kalau x,siap kau!dah siap pilih,bayar deposit sume selesai..balik rumah dulu makan pastu keluar balik pegi PD pulak,,carik bahulu..jauh nau kan,,tp sbb org ni kenal ayah aku so sng..sng nak nego harga..dasar kan!sume nk nego..setel booking bahulu, otw balik tu singgah Tesco pulak carik kismis..nk buat apa kismis?ni sume utk doorgift majlis aqiqah payed..dah buntu x tau nk bagi apa..kismis tu letak je dlm jar..selesai
 
ehhh,,tajuk pandai apa?tp dah melalut2 cerita weekend pulok..maafkan saya..payed blm pandai meniarap lagi..cuma sendeng2 badan tu pandai la die..pastu pandai membebel,dah pandai x nak duduk dlm carseat..kalau laki drive xpe lagi,,bila drive sorang2 tu yg menjadi masalah Negara utk aku..die berusaha tolak2 badan die tersenget2 dah nk keluar daripada carseat tu..kaki pulak menolak2 penyandar kerusi..dah bergerak2 carseat tu tau..adoiii,,risau aku dok pandang die je masa drive..pastu lagi dah pandai nak mencapai2 brg,,button2 dlm kereta tu pon die tgk geram je,,dalam cobaan2 jugak nk mencapai tp x dapat..haha padan muka..x dpt yg tu jadi mangsa aku la kan..abis tudung aku die tarik,,brooch pon tarikh..phewww,,pasni mama x leh nk melawa la pakai brooch juntai2..kesian..lagi pandai apa ek??haa,,dah pandai takut hujan,,sblm hujan die membebel2 smpai aku dah x terlayan..dgn merengek nye la..sekali tu ,hujan lebat terus diam..ni masa dalam kereta,,tibe2 die duduk diam je tau..aku ingt knp, rupanya dok tgk air hujan,,siap ada guruh lagi masa tu..dok paling2 mendongak kebelakang tgk aku..x hilang de mama ni nak oiii..hehe
 
ok la,,sampai sini dulu..tata

No comments: