Friday, November 29, 2013

The Gift

salam jumaat...
gift apakah??mestila anniversary punye gift..sebenarnye sume last minit..walaupun aku beli agak awal tp last minit punye plan jugak...hahah,,x tau la knp..sbbnye tahun ni dapat baby,so pergerakan agak terbatas..so apa yg ada dpn bijik mata jela..x plan pon nk bagi apa..sume main terjah..tibe2 terlintas terus g beli..tu aku lah,,en suami ni pon sama je..die suka tiru aku..mule2 xnak langsung bukak hadiah..mmg die da tau apa kat dalam tu sbb ni patutnya aku nk bagi time bday,,tp die xnk..nak benda lain..demand pulak kan..dah kena paksa baru nk tgk hadiah aku yg x seberapa nih..die ckp die malu,,hadiah aku xde..sedia maklum hujung tahun die mmg hazab sikit..haha,,sbb bday aku bulan 9, anniversary bulan 11..xpelah,,pasni kite buat 1 hadiah je kan..senang

aku pon bagi yg light2 je..sbb benda ni masa bday die xnak kan..aku bagi time anniversary..kahkah..lagipon bukan budget die je berlarian,,budget aku pon berlari2an dgn nk buat cukur jambul anak lagi hujung thn nih..mmg byk pakai duit..phewww!

ini pon die main tibaiiiii je asal ada ok!aku ingt die pegi amik anak..rupanya pegi carik bendalah nih..
 
so,,kesimpulannya,anniversary utk thn ni adalah bertemakan "asal boleh" kahkahkah..nk pegi dinner pon x pegi..xpelah,,thn dpn la kite celebrate betul2 kan..tahun ni mmg xde vacation utk kitorang..sbb nk travel kena fikir jugak anak kecik lagi..pastu ada lagi beberapa hal lain yg tidak blh dipertimbangkan untuk kami travel sampai thn depan..silap2 2015 baru blh pegi jalan2..sobsob..tu sume aku akan share di kemudian hari ye..xpela,lagi lama lagi byk blh simpan duit (kot dapat simpan)blh  jauh3 sikit bercuti..hehhhh
 

Tuesday, November 19, 2013

Happy 3rd Wedding Anniversary

salam...iyer,harini 19 november 2013 merupakan tarikh keramat kami..
tanggal 19 november 2010 kami telah selamat diijabkabulkan..syukur alhamdulillah..3 tahun ni masih byk yang perlu diperbaiki..aku akui bukan senang nak jadi bini solehah..hahah..ampun ye suami atas salah dan silap selama ni..akan cuba perbaiki diri dari hari ke hari..nakal2 sikit tu biasa la kan..harap bersabar..bak kata die aritu aku ni dah jadi mak pon perangai sama lagi..alaaa,,baru 3 bulan jadi mak..blm biasa lagi kennnn,,byk la alasan kau!heheheh

3 tahun yang lalu..
utk sambutan tahun ni aku rasa xde..plan tu ada cuma mungkin lambat sikit la kot sbb payed kecik lagi...ada x de pon mgkin nk pegi makan2 je..pon x tau lokasi mana yg best..sudah2 ulang je balik lokasi lama2 dulu..hehehe..

ok lah,,harapan kami moga hubungan yg dibina ni kekal hingga ke Jannah dan ditambah seri lagi dgn kehadiran si comel Umayr Fayedh buah hati pengarang jantung nih.. Love ;)

Friday, November 15, 2013

Selamat Kembali Bertugas


salam..
sorry sbb lama x update..mgkin lepas ni akan lebih rajin dan byk masa utk blog sbb dah mula bekerja..yeee,,selamat kembali bertugas kepada diri sendiri..sungguh x best..mood mls masih menebal utk bekerja daripada sebelum bersalin lagi..hahahaiiiiiiii....x tau la kenapo..kalau aku kayaaa,,hari2 aku duduk rumah je..apakan daya..rezeki kena carik jugak untuk hidup kan..redha jela..baby payed x tinggal dgn pengasuh,,aku anta umah MIL since mak aku mmg x larat nak jaga sbb kaki sakit..so nak x nak terpaksa berulang jauh jugak ke sendayan nun utk anta dan ambik anak..xpelah,,janji pegi kerja senang hati daripada tinggal kan kat org..mcm2 kes sekarang ni..so mmg takut..lagi2 baby kecik lagi..tggu la dah besar2 sikit nnti ke..tmpt dah ada cuma macam kesian lagi nk tinggalkan kat org..huhuhu

ok la..naik keje start smlm..ikutkan dah lama start end of october lagi,,tp aku ada final exam start 7 november aritu,,alang2 aku terus jela kan..sok dah naik keje kena gak cuti exam pulak..dah,,x yah buang masa aku, baik cuti je..nasib bos luluskan walaupun terpaksa,,die nak kata apa kan sbb thn ni aku punye cuti rehat baru 6 ke 7 hari..so alasan tersangat kukuh di situ..kah3..pastu semalam naik kerja bos cuti pulak smpai hari ni..ahhh heaven jgk la sbb mcm kekok2 lagi..bos pulak suke buli aku,,nasib die x de..sorryyyyy boss,,, :)

so,,smpai sini dulu la..byk cerita nk cerita kat sini,,tp tunggu la..mcm malas je lagi,,tggu mood berblogging kembali seperti sedia kala aku akan update a to z yekk..
nahh,,terima la gambar terbaru anak kite yg botak lagi bulat...hehehehe..mama miss u...