Wednesday, June 5, 2013

Penang | Wedding Kakak Zaza

salamm
haaa,dtg la mood rajin tu kan..pasni x tau la berkekalan ke x kerajinan nih..hehehe..ok la, nak update pasal wedding BFF baru2 ni..wedding kak zaza berlangsung pada hujung bulan 5 aritu..so kami decide nk pergi n stay kat penang lagi,mcm masa die bertunang dulu..cuma kali ni nk stay area pantai..kami gerak bertiga,aku bawak mak..kesian mak,x pegi jalan2 pong kannnn..hehehe.. jadik nye plan mula2 tu nak gerak dalam 7lebih..tp bila fikir2 balik gerak la awal sikit kan,,mesti jalan jammm sbb cuti sekolah..so gerak la kami sebelum pukul 7 pagi n bfast kat RnR Dengkil...whatsapp aja pon die kata baru gerak dalam pukul 7 lbh gitu lps aku setel bfast..so jarak kitorang x jauh mana cuma x berkonvoi rapat2 je..hahaha...jalan mmg jamm ok..4-5 accident kitorang tempuh..mmg hazabbb!

so kami terus ke Penang utk check in hotel n lunch..masa ni dah pukul 1lbh kot..punye la lega bila dah masuk Penang..nasib jugak sbb lengang sikit, x mcm aku pergi masa akak bertunang dulu..pack!
smpai2 tu terus ke town utk carik makan,,sekali tgk2 kedai nasi kandar line clear tutup!ahh sudahhhh..knp ko tutup pulak kan..aku dah redha jela..nk buat cmne..pegi la beli jeruk dulu..tnye budak kedai nih,die cakap mungkin tutup time solat jumaat je kot..ohhhhh,,lupa sudah hari tu hari Jumaat,,kami kan musafir..hehehe,,so ada harapan kedai tu akan bukak lepas kami borong jeruk nih..
nahh,,lepas beli jeruk, nak anta kat kereta iaitu berdepan dgn line clear,,tgk2 org dah q pjg!alhamdulillah..bukak jugak ko..tah knp pon x tau,,nak kata sedap sgt tu idok ler..tp mungkin kefofularitian die tu menggamit2 kot..pastu time beratur blh makan cendol dan tgk mcm2 drama..ehhh drama apakah??hahah,,aku siap ane tu bagi air free lagi..sbb aku dok tnye2 air apa yg die tgh buat,,campur mcm2,,jambu + strawberry + mangga + cincau + jus jambu..mcm sedap je kan..tu la ontong nye mak buyung..hahahak..die bagi kitorang secawan..sedapp ko,,air line clear nama diberi..org yg dpn n blkg aku sila tgk je okehhh sambil telan ayaq liuq..muahahahaha..aku dah nekad kalau die x bagi pon aku nk mintak,,nak rasa..bayau pon bayau la..hek2
selesai beli lunch,kami ke Batu Feringgi utk check in..kami menginap di Holiday Inn Penang..not bad, aku suka bilik die..ni yg beach wing yg dkt dgn beach..ada lagi 1, tower wing bangunan lain,,kalau nak ke beach wing kena lalu jejantas..boleh gitu?bercerai berai pulok...apa pon servis sume ok n bilik selesa..

kitorang tapau je,,makan kat hotel..
sodappp wei,,sbb tgh lapar gila..lunch pukul 4 ptg..emmm
lps dah luruskan pinggang kjp,,kami turun ke bawah..compare dgn hard rock punye area pantai,,sini lebih tersusun,,hard rock dulu mcm hapa je..tp kolam hard rock lagi terbaik la...
lepak2 dgn mak menunggu sunset..en suami dah gedebush dalam kolam..
kalau aku x pregnant,,teringin sgt nak naik menda alah nih..mcm best je kan..blh naik berdua...
apakan daya,,perut memboyot ke hadapan...hehe
maghrib tu kitorang naik bilik balik,,mandi2 berehat lagi..perut masing2 still kyg..so keputusannya keluar lewat sikit utk carik makan..layan drama kat tv dulu..bagi mak yong ni luruskan pinggang yg hampir bengkok ye..pastu kitorang carik laksa..plan asal nk makan laksa ptg2..dah smpai nye pon ptg,,laksa tah kemana..nasib kedai ni bukak malam2..cuma dah lambat,mee laksa dah habis,kuah je tinggal..so die bagi option makan dgn mihun atau mee..hmm blh la daripada xde kan..cuma nak cakap kat sini,laksa die mmg sedapppp..lemak ikan terasa,,kalau kat sini kuah cair, masam dan pedas je..tp hok yg ni mmg lulus!
mlm tu jugak akak nikah..aku x pegi,,aja je pegi..sbb aku fikir dari feringgi nak ke town pon dah jauh..pastu nak ke sg petani lagi...mau patah pinggang,,aku mmg x larat..ni aja whatsapp je gambar akak..hihi..
pagi2 bfast mcm biasa..pastu naik bilik,tido kejap kumpul tenaga then kemas2 dan terus check out utk bergerak ke sg petani.. ;)
sampai2 akak belum bersanding lagi..so terus masuk dlm amik gambar dulu pastu baru makan
cantekkk kakak.. ;)
tahniah kakak n abg man..moga berkekalan hingga akhir hayat ye..cpt2 dapat baby..hik3
aja tiba lewat sikit...pas makan bergambar lagi..gmbr bertiga ni wajib kot..x caye?
dimulakan dgn aku kawen..
pastu aja kawen..hak3...caye dah kann...
so lepas bergambar2 aku pon nk gerak balik terus ke seremban..x blh lewat2,,kang smpai lambat pulak kan..tu pon plan asal nk singgah cameron x kesampaian, sbb nye smpai ke simpang pulai dah pukul 5 lbh..nk naik kejadah apa kan...x pasal2 x lepas nak turun..mana nk membuta??tp aku pegi jugak cameron tu di hari lain..tu lain entry la ek..

tahniah again kakak..belah laki buat minggu hari tu kat tganu..tiba2 akak whatsapp mlm td...

tah iye tidak minah ni nak dtg seremban kan..tggu dan lihat jelah..hihi
ok la,,smpai sini dulu..
sekian

1 comment:

Cik Aja said...

hahahahaha..
lawak gila laa siottttttt..
serious bab gambar kita bertiga tuh memang super lawak..
adehhhh..nak pecah perut aku ketawa..
kahkahkahhh