Monday, June 10, 2013

Memenuhi Kehendak Anak Tekak | Cameron Highland

salam...
kasar ke tajuk entry nih??x kan..hahaha..ok la, hari ni mcm biasa,monday blues..lagi pon badan penat, sakit2 sbb smlm ada buat kenduri doa selamat sikit kat rumah..so marilah kite start cerita basi ni..berikutan x smpat naik CH masa balik daripada kenduri kak zaza hari tu, mak aku ckp pegi hari lain, next week..aku mcm ahhhh,,mlsnye!penat weh duduk lama2 dlm kereta..sakit pinggang, bontot segala...tp demi memenuhi kehendak anak tekak nih,,aku pon bersetuju utk menimbang2 balik cadangan mak tu..en suami follow je,,lagi pon die free next weekend tu.

pastu dah hari apa baru confirm nak pegi,,khamis tu kot..so gerak la kami 3 beranak ke CH..mmg xnak stay, nk pegi balik hari je sbb tau xkan ada bilik kosong punye..time cuti sekolah kan..pagi tu pulak carik hal gerak lambat daripada rumah..mmg hazab laaa...kitorang gerak pukul 9lebih pagi dari rumah,,dah siap2 bfast apa semua..sekali tu,,nahhhhhhh!dpd selangor lagi dah jem membawak ke Perak..smpai CH pukul berapa???smpai kat tmpt yg aku nk makan tu pukul 4 ptg!mula2 dah plan nak lunch steamboat la apa la..sudahnya ko berstim dlm kereta x lunch!hahahah...mak aku ckp pergi terus jela tmpt yg aku nk sgt mkn tu..sabar jela ok!jem mmg tahap gaban..

smpai2 tmpt tu mmg q pjg,tmpt duduk pon xde..tpksa tggu kjp utk dapat seat..sementara tu aku q, en suami carik parking..ehhh kat mana yg aku nk sgt makan tu??hehe,,kat Big Red Strawberry Farm..dkt die punye cafe, area kat Brinchang..blh search kat map ye adik2..parking lot mmg byk tp ko kena mendaki..x kesah la tu kan..kat sana x brp nak panas..

now, jom jamu mataaa...

tiba di exit Tapah..time ni dah lengang sikit..masa ni pukul 1 lebih tghri..
tp smpai kedai makan pukul 4 ptg..mmg jam panjat bukit CH tu...naik pitam2 ibu merandung..hehe,,so menu kat kedai ni sumpah byk!smpai rasa nak amik sume...ni dulang pertama,,yg mengiurkan tu sundae strawberry, harga rm6.90 x silap..pastu strawberry choc, harga x ingt tp buah manisss, dan popia kat belakng nun,,mmg rangup dan panas..sodapppp!sundae tu buah nye masam nak mati ok!eskrem n cream sedapp..
ni dulang kedua..ada waffle 2 set,mmg sedappp,,kentang goreng,biasa la rasanya..dan eskrem goreng..tu air mak,strawberry milkshake..rasa sedap..sume pong sedapp..hahah
ko abaikan punggung org tu ye..mls nk crop..total makanan rm50.00++...
hahh,,ibu merandung dah excited dgn sundae die..
celup celup...buah besar dan manis..tp tatap x leh lawan Melbourne punye stoberi..abis kalau ngidam stoberi kat Melbourne acaner tu??hahahaha,,pitammm,jgn ko buat2 wani oiiii
eskrem goreng..pon sodapp..dah lapa kann..kesian anak makkkk!hahahaha
okay,,lepas dah isi tangki, bercinta bagai nak rak utk gerak ke puncak lagi..sbbnye jemmmm!tp gagah jugak..time tu dah pukul 5 lbh..bajet pukul 6.30 paling lambat kena turun balik..sekali bila lepas daripada tapak pasar malam mmg jem pulak nk turun..mmg pjg i tell u ok..ni ada yg x lepas turun ni kang..sbb makcik aku ckp polis x galakkan utk turun lepas jam 7.30 mlm..betul ke?aku pon x sure..tp gagah jugak naik ke atas utk soping sayo mayo yg freshhhh ini...
last sekali beli jagung godang yg manis ini...mmg sdp..
selesai sume tgk jam dah pukul 6..so kami masih lagi berbincang di tepi jalan nak ikut jalan mana..sbbnya kalau nk turun tapah mmg aku rasa x lepas..nk smpai ke tapak pasar malam pon mmg dah mkn berjam..sudahnya mintak pendapat pakcik yg jual jagung mentah tu..die kata ikut jela simpang pulai..jauh sikit xpe,asal lepas turun dan x jem..so kami pon buat keputusan ikut simpang pulai..jalan tu mmg kalau mlm gerun sikit..tp alhamdulillah ok je,,sbb kereta byk jgk ikut situ..otw tu smpt singgah beli teh cameron sekotak..yela,,dlm plan pon ingt blh la minum2 ptg tea tu kan..tp nan hadoooo,beli jela yg belum bancuh..smpai rumah hampir pukul 12 tgh mlm..patah pinggang mak yong,hehe,,tp xpe asalkan mission accomplished!

ok la..nnti kita sambung cerita baby pulak ye..tata
sekian..

2 comments:

Maya Dhira said...

aku BENCI! sebb mmg dah lame aku x g sane...cume berangan nk g waktu honeymoon nnti kekekkeke..makann tu sunggguhh MENGGODA!

Ili Syazwani said...

maya-pegi ler honeymoon..jgn pegi time weekend or cuti sekolah..pegi hari biasa okay....