Friday, June 28, 2013

in Hand

haaaa,,,salam semua..
hari ni nak share barang baby lagi..haha,,lantakkkk..x sudah2 kan...ni pasal stroller pulakk..kami laki bini dah buat keputusan utk beli je stroller sblm bersalin ni..sbbnye kami memerlukan baby car seat secepat yg mungkin..bukan x ada,,actually dah ada car seat kakak aku bagi..tp ianya x blh diduduki oleh baby newborn..6 bulan ke atas buleh..acaner???aku fikir nk pegi kelas je nnti bulan 9 tu sbb ada midterm..so mmg nk xnak kena hangkut jugak baby n menginap kat hotel!phewwwww!!!"mohon adik keluar awal sikit ye,,agak2 mama blh habis pantang masa kelas bulan 9 tu.." hehehe..dok ulang skrip tu je ckp ngan die..mudah2an...

so pegi la kami laki bini ke kedai di seremban 2 tu yg menawarkan harga rm1760..stroller quinny zapp extra + car seat maxi cosi...

hahhh,,ni la die..gambar sendiri xde sbb dalam kotak lagi..pastu dah balut dgn plastik hitam siap2 letak kat belakang rumah nun..hahahaha..

utk stroller ni pulak,,blh attach dgn car seat yg akan jadi gini..so kalau bawak baby lagi yg bawah 6 bulan,,mmg x leh pakai yg mcm sampan kat gambar atas tu..kene guna car seat..so sgt sng!aku just bawak car seat je ke mana2 naik kereta..sampan tu simpan buat pekasam dulu...sampan kate koooo...

sbb pemilihan??ianya sgt ramping apabila dilipat dan muat utk masuk kereta i yg kecil momelll tu..hehehe..lagi 1, ianya blh reclined kepada beberapa posisi..nak terbaring, terlentang pon blh..en suami nak kaler hitam tp xde stok..die mmg ada merah je..so no choice..amik jela mewaaaahhhhh nih..sexy apa.. ;p

okay,,dah setel bab nih baru legaaa...blh tido malam..lain2 barang baby pon insyllh dah cukup..skrg ni aku dah 34w..so doc kata 37w baby dah matang n anytime blh keluar..ni pon dah duduk bawah je,,kepala semua dah turun,,so possibility die keluar awal tu ada la..hahaha,,,i is sgt suka!!tp x tau jugak kan..tu pendapat manusia,,Tuhan punye perancangan adalah sebaik2 perancangan,,kami terima je..doakan saya ye kawan2.. :)

esok pulak plan nk basuh baju baby yg asik tertangguh je..plan asalnya minggu lepas nk basuh n patut dah setel pon..tapiiiiiii,,jerebu pulak menebal..smpai ke bilik aku bau asap..so en suami kata x yah basuh dulu,,nnti baju baby bau asap...blh??haha,,xpela,,minggu ni dah blh nmpk langit,,ok la kot..blh la mendobi besar2an n siap2 susun terus..

ok la yer,,smpai sini dulu..jmpa lagi

sekian

6 comments:

Cik Aja said...

hahahahaha..ko nih memang kelakar laa angi..part yang nangis2 mintak mahap kat mak tuh buat aku tergelak..hehe..

Cik Aja said...

angiiiiiii..
kenapa murah sangatttt???
aku beli dulu 2.3k..
nih yang nak nangis nihhhh..
uwaaaaaaaa !!

Ili Syazwani said...

Alaa ok la tu..ko beli thn bila pulak..hehe..tu dah knp komen lain masuk sini..haha, sedihhh koo..mau x nangis..sbnrnye takotttt :p

Anonymous said...

salam,
boleh tau x apa nama kedai & no hp @ fb kedai ker?

TQ

Siti

Ili Syazwani said...

siti-sorry lambat reply..nama kedai kiddie garden..blh search kat fb..kedai kat uptown avenur dkt2 dgn paparich :)

Ili Syazwani said...

*avenue