Monday, June 17, 2013

Almost Done

salam kawan-kawan..
so monday blues pasti menyerang..haha,ditambah2 hari ni aku dapat bos baru..bos yg kelima ye tuan2 dan puan2..kelassss kan..keje pon x sampai 5 thn aku dah dapat 5 bos..phewww!!ok lah,,mls nk cerita pasal bos..jom kite sambung perihal barang2 baby yg aku dah sediakan..

setakat ni aku rasa hampir sume selesai..weekend haritu plan nak abiskan beli barang2 yg x dibeli lagi..akhirnya selesai jua..lega sgt2..weekend ni kalau free blh la mendobi dan siap2 susun dalam lemari n beg utk dibawa ke hospital..baru sng hati,sbb aku fikir kalau aku prepare lambat,bulan depan dah puasa...larat ke mak yong ni nk jalan2 kan..so baik la aku siapkan awal2 sikit..sng..

sabtu hari tu lepas en suami siap2 kan kerja tesis die, mmg aku plan nk ke klcc..sj nk cuci mata..berjaya jugak pujuk en suami utk membeli beberapa helai lagi baju utk baby..hahah,,x sudah2 kan dgn baju..tp ni baju jalan la..bukan baju basahan..en suami pon ok,,mak pulak hari tu sibuk nk belikan steriliser,,aku ckp x payah,,aku blh beli sendiri ..ni mak belikan baju utk cucu mak blh??hehehe..dlm tghri lepas makan kami gerak ke klcc..

ni nenek melanja..2 lai je cukup..x yah byk2..aku mmg kenan yg misai ni,,hari tu gatal tgn bukak web gap..mmg dah nmpk ni ..harus beli supaya tak mengidam..kah3..
sebelum tu ke mothercare dulu,,ingt nk beli beberapa barang lagi la n termasuk la baju kan..tu wajib..ada sale pulak..tp mmg rugi x pergi time yg ada extra diskaun untuk member tu sbb aku buat kenduri..so beli la beberapa item..

ni tangkapan pada hari kejadian..ketip kuku tu comel kan..mula2 nk beli 1 set yg kaler biru tu,rm84..tp en suami kata membazir..boleh???dalam tu ada mcm2 tau,,sikat, gunting, berus gg..sabo jela
so far,,barang2 dah cukup..semalam pulak aku g beli pampers, blanket lagi 1 n termometer baby..nk beli kat kedai baby sume mahal utk cek suhu kat telinga tu..sudah2 aku beli kat farmasi je sbb mak aku ada kad so blh dapat rm90..jadi la...bnda tu penting sgt utk monitor suhu baby..buat nye demam panas,ko x tau tinggi ke x kan...nak x nak mmg kena beli..gambar xde pulak..lupa nk amik..hehe

selesai..masa ni blm beli pampers lagi..so aku rasa dah lengkap kot..cukup la kan..x pyh membazir..cehhhh3...barut baby, mitten n booties, selimut n towel sume dah ada..x nmpk je dlm gambar ni..
ni perkakas2 letrik..pon dah lengkap..
setel sudah..minyak2 pon aku dah beli sekali dgn pampers semalam..eeee x sabar nk tggu awak keluar...hehehe...ehhh lupa pulak nk ckp,,hari yg pegi kl tu sebenarnya ada jugak tujuan lain yg tersembunyi..anak tekak ni nk makan nan cheese kat area medan tuanku sana..daripada sebelum pregnant okay aku nk benda ni x dapat2...kesian! so lepas menyopping terus la kesana..ni sume maya punye salah..asik dok tunjuk2 gambar nan cheese nih..saba jela ;p

nahh,,hambikk..mmg sodap..aku mkn dgn kuah dal n keema..lupa nak amik gambar keema..tp nmpk sipi2 kan belah kiri tu..haha,.sdp okehh..kenyang!
oh yaa,, terlupa pulak kan..pasal stroller n car seat..ikut plan awal mmg nak beli..pastu fikir2 balik nk beli lepas deliver..pastu jadi x sng hati balik sbb aku ada kelas bulan 9 tu, midterm..so mmg aku kena pegi..n car seat utk new born xde..yg akak aku bagi utk budak besau..baby x leh duduk situ..cmne pulakkk tuh..kelas pulak 2 hari, sabtu tu ptg dan mlm..ahad pon ptg dan mlm..mmg aku kena carik hotel..dah tu baby xkan en suami nak pangku pulak kan..hehehehe..so smlm mak aku ajak round2 kat kedai baby seremban 2..tgk harga..agak terkejut jugak la harga die murah utk stroller yg aku nak tu..actually ada mintak jugak pendapat kawan2 stroller mana yg bagus n sng..mcm aja die mmg pakai ni, quinny zapp..bila tgk aritu kat mothercare harga blh thn, pastu bila tgk cara pengendalian pon mudah dan bila lipat mmg jimat space..mklum la, kereta myvi je..kalau alpaddd ke blh la beli stroller 4 tayar yg godang2 tu..makanya en suami ku telah jatuh cintan sama ini quinny zapp extra yg blh attach dgn maxi cosi car seat..aku tunjuk jugak lain2,mcm GB yg kuar tv blh goyang2 tu kan..haha,,die x mo okeh..x mahu!sbbnye yg lain tu bila lipat jadi lebau..haaa acaner tu??KIV dulu..tggu promo..budak tu pulak cakap kalau promo pon dalam 10% je kak..hmmm hampa..ingt kan 50% kan..hak3..so harga stroller saja rm1899 + maxi cosi cabriofix car seat rm899..sama dgn brp dah tu??rm2798..okay,,aku x kira,,nak jugak main matematik dgn korang..masa pegi mothercare weekend hari tu stroller n car seat masih harga sama, tp ada 10% je..jadinya dalam rm2500++ cmtu..yg aku tgk on9 pon ada..die tawar harga promo rm2100 utk 1 set nih..tp aku mls jugak nk beli on9..warranty cmne..kalau jahanam nak bawak ke mana kan....okay,sambung balik cerita td..mak aku ajak jugak tgk kat seremban 2 ni punye kedai..aku ckp aku ada tgk kat fb page kedai nih..sama je harga..tp dipaksanya jugak pegi..ok lahhh..bila pegi aku tgk harga stroller rm1200++ (x ingt la pulak) pastu aku tnye kalau nk car seat sekali brp?die blh bagi rm1799..ohmaiiiiiiiiiii....so duit xde pulak masa tu,,lagi pon en suami xde jugak,,terus msg en suami..tp no respon..aku ckp dgn cina kedai tu ptg sikit atau esok aku dtg..hik3..smlm mmg x sempat nk pegi,jadinya hari ni mesti beli..persoalannya,knp mothercare mahal lagi???? (sambil kelip2 mata) ;p ke ada yg lagi murah??cer bagi tau...
 
u'll be mine!
ok lah,,smpai di sini sahaja..kalau ada penambahan akan aku update yer..
sekian..

5 comments:

~Beb~ said...

sonotnyeee tang ni paling sonot kan!

Ili Syazwani said...

beb-mmg sonottt..sopinggg ;D

marsila said...

Semban 2 tu ape nm kedai die??dkt mn ??

Ili Syazwani said...

marsila-sorry lambat reply..nama kedai kiddie garden..boleh search di fb untuk info..area kedai kat uptown avenue dkt2 dgn paparich.. ;)

D'Naufal Page said...

slm,kat seremban 2 tu kedai apa ye boleh beli stroller ni>