Friday, June 28, 2013

in Hand

haaaa,,,salam semua..
hari ni nak share barang baby lagi..haha,,lantakkkk..x sudah2 kan...ni pasal stroller pulakk..kami laki bini dah buat keputusan utk beli je stroller sblm bersalin ni..sbbnye kami memerlukan baby car seat secepat yg mungkin..bukan x ada,,actually dah ada car seat kakak aku bagi..tp ianya x blh diduduki oleh baby newborn..6 bulan ke atas buleh..acaner???aku fikir nk pegi kelas je nnti bulan 9 tu sbb ada midterm..so mmg nk xnak kena hangkut jugak baby n menginap kat hotel!phewwwww!!!"mohon adik keluar awal sikit ye,,agak2 mama blh habis pantang masa kelas bulan 9 tu.." hehehe..dok ulang skrip tu je ckp ngan die..mudah2an...

so pegi la kami laki bini ke kedai di seremban 2 tu yg menawarkan harga rm1760..stroller quinny zapp extra + car seat maxi cosi...

hahhh,,ni la die..gambar sendiri xde sbb dalam kotak lagi..pastu dah balut dgn plastik hitam siap2 letak kat belakang rumah nun..hahahaha..

utk stroller ni pulak,,blh attach dgn car seat yg akan jadi gini..so kalau bawak baby lagi yg bawah 6 bulan,,mmg x leh pakai yg mcm sampan kat gambar atas tu..kene guna car seat..so sgt sng!aku just bawak car seat je ke mana2 naik kereta..sampan tu simpan buat pekasam dulu...sampan kate koooo...

sbb pemilihan??ianya sgt ramping apabila dilipat dan muat utk masuk kereta i yg kecil momelll tu..hehehe..lagi 1, ianya blh reclined kepada beberapa posisi..nak terbaring, terlentang pon blh..en suami nak kaler hitam tp xde stok..die mmg ada merah je..so no choice..amik jela mewaaaahhhhh nih..sexy apa.. ;p

okay,,dah setel bab nih baru legaaa...blh tido malam..lain2 barang baby pon insyllh dah cukup..skrg ni aku dah 34w..so doc kata 37w baby dah matang n anytime blh keluar..ni pon dah duduk bawah je,,kepala semua dah turun,,so possibility die keluar awal tu ada la..hahaha,,,i is sgt suka!!tp x tau jugak kan..tu pendapat manusia,,Tuhan punye perancangan adalah sebaik2 perancangan,,kami terima je..doakan saya ye kawan2.. :)

esok pulak plan nk basuh baju baby yg asik tertangguh je..plan asalnya minggu lepas nk basuh n patut dah setel pon..tapiiiiiii,,jerebu pulak menebal..smpai ke bilik aku bau asap..so en suami kata x yah basuh dulu,,nnti baju baby bau asap...blh??haha,,xpela,,minggu ni dah blh nmpk langit,,ok la kot..blh la mendobi besar2an n siap2 susun terus..

ok la yer,,smpai sini dulu..jmpa lagi

sekian

Thursday, June 20, 2013

Perlu atau Tidak??

salam kawan-kawan..
ok,,,ni just nk share..kot2 ada yg nk bagi pendapat ke kan..perlu ke aku membeli 3 item nih??

baby carrier...kalau beli pon aku rasa bukan aku la yg dokong..en suami..hehehe

enjut2 nih..mula2 aku nak,,pastu en suami x bagi..katanya x nak ajar sgt anak berenjut..hmmmmm

nursing pillow...aku rasa mcm nak..tapi mcm x penting..haha,,cmno tuh..sbb tgk mcm best n sng je nk nyusukan baby..plus, kalau baby dah besar sikit blh duduk or baring2 kat situ
jeng3...nak beli yg mana ek??mana penting pon gua x tau nih..tggu la kot2 dapat mimpi mlm kang..hehehe

sekian

Monday, June 17, 2013

Almost Done

salam kawan-kawan..
so monday blues pasti menyerang..haha,ditambah2 hari ni aku dapat bos baru..bos yg kelima ye tuan2 dan puan2..kelassss kan..keje pon x sampai 5 thn aku dah dapat 5 bos..phewww!!ok lah,,mls nk cerita pasal bos..jom kite sambung perihal barang2 baby yg aku dah sediakan..

setakat ni aku rasa hampir sume selesai..weekend haritu plan nak abiskan beli barang2 yg x dibeli lagi..akhirnya selesai jua..lega sgt2..weekend ni kalau free blh la mendobi dan siap2 susun dalam lemari n beg utk dibawa ke hospital..baru sng hati,sbb aku fikir kalau aku prepare lambat,bulan depan dah puasa...larat ke mak yong ni nk jalan2 kan..so baik la aku siapkan awal2 sikit..sng..

sabtu hari tu lepas en suami siap2 kan kerja tesis die, mmg aku plan nk ke klcc..sj nk cuci mata..berjaya jugak pujuk en suami utk membeli beberapa helai lagi baju utk baby..hahah,,x sudah2 kan dgn baju..tp ni baju jalan la..bukan baju basahan..en suami pon ok,,mak pulak hari tu sibuk nk belikan steriliser,,aku ckp x payah,,aku blh beli sendiri ..ni mak belikan baju utk cucu mak blh??hehehe..dlm tghri lepas makan kami gerak ke klcc..

ni nenek melanja..2 lai je cukup..x yah byk2..aku mmg kenan yg misai ni,,hari tu gatal tgn bukak web gap..mmg dah nmpk ni ..harus beli supaya tak mengidam..kah3..
sebelum tu ke mothercare dulu,,ingt nk beli beberapa barang lagi la n termasuk la baju kan..tu wajib..ada sale pulak..tp mmg rugi x pergi time yg ada extra diskaun untuk member tu sbb aku buat kenduri..so beli la beberapa item..

ni tangkapan pada hari kejadian..ketip kuku tu comel kan..mula2 nk beli 1 set yg kaler biru tu,rm84..tp en suami kata membazir..boleh???dalam tu ada mcm2 tau,,sikat, gunting, berus gg..sabo jela
so far,,barang2 dah cukup..semalam pulak aku g beli pampers, blanket lagi 1 n termometer baby..nk beli kat kedai baby sume mahal utk cek suhu kat telinga tu..sudah2 aku beli kat farmasi je sbb mak aku ada kad so blh dapat rm90..jadi la...bnda tu penting sgt utk monitor suhu baby..buat nye demam panas,ko x tau tinggi ke x kan...nak x nak mmg kena beli..gambar xde pulak..lupa nk amik..hehe

selesai..masa ni blm beli pampers lagi..so aku rasa dah lengkap kot..cukup la kan..x pyh membazir..cehhhh3...barut baby, mitten n booties, selimut n towel sume dah ada..x nmpk je dlm gambar ni..
ni perkakas2 letrik..pon dah lengkap..
setel sudah..minyak2 pon aku dah beli sekali dgn pampers semalam..eeee x sabar nk tggu awak keluar...hehehe...ehhh lupa pulak nk ckp,,hari yg pegi kl tu sebenarnya ada jugak tujuan lain yg tersembunyi..anak tekak ni nk makan nan cheese kat area medan tuanku sana..daripada sebelum pregnant okay aku nk benda ni x dapat2...kesian! so lepas menyopping terus la kesana..ni sume maya punye salah..asik dok tunjuk2 gambar nan cheese nih..saba jela ;p

nahh,,hambikk..mmg sodap..aku mkn dgn kuah dal n keema..lupa nak amik gambar keema..tp nmpk sipi2 kan belah kiri tu..haha,.sdp okehh..kenyang!
oh yaa,, terlupa pulak kan..pasal stroller n car seat..ikut plan awal mmg nak beli..pastu fikir2 balik nk beli lepas deliver..pastu jadi x sng hati balik sbb aku ada kelas bulan 9 tu, midterm..so mmg aku kena pegi..n car seat utk new born xde..yg akak aku bagi utk budak besau..baby x leh duduk situ..cmne pulakkk tuh..kelas pulak 2 hari, sabtu tu ptg dan mlm..ahad pon ptg dan mlm..mmg aku kena carik hotel..dah tu baby xkan en suami nak pangku pulak kan..hehehehe..so smlm mak aku ajak round2 kat kedai baby seremban 2..tgk harga..agak terkejut jugak la harga die murah utk stroller yg aku nak tu..actually ada mintak jugak pendapat kawan2 stroller mana yg bagus n sng..mcm aja die mmg pakai ni, quinny zapp..bila tgk aritu kat mothercare harga blh thn, pastu bila tgk cara pengendalian pon mudah dan bila lipat mmg jimat space..mklum la, kereta myvi je..kalau alpaddd ke blh la beli stroller 4 tayar yg godang2 tu..makanya en suami ku telah jatuh cintan sama ini quinny zapp extra yg blh attach dgn maxi cosi car seat..aku tunjuk jugak lain2,mcm GB yg kuar tv blh goyang2 tu kan..haha,,die x mo okeh..x mahu!sbbnye yg lain tu bila lipat jadi lebau..haaa acaner tu??KIV dulu..tggu promo..budak tu pulak cakap kalau promo pon dalam 10% je kak..hmmm hampa..ingt kan 50% kan..hak3..so harga stroller saja rm1899 + maxi cosi cabriofix car seat rm899..sama dgn brp dah tu??rm2798..okay,,aku x kira,,nak jugak main matematik dgn korang..masa pegi mothercare weekend hari tu stroller n car seat masih harga sama, tp ada 10% je..jadinya dalam rm2500++ cmtu..yg aku tgk on9 pon ada..die tawar harga promo rm2100 utk 1 set nih..tp aku mls jugak nk beli on9..warranty cmne..kalau jahanam nak bawak ke mana kan....okay,sambung balik cerita td..mak aku ajak jugak tgk kat seremban 2 ni punye kedai..aku ckp aku ada tgk kat fb page kedai nih..sama je harga..tp dipaksanya jugak pegi..ok lahhh..bila pegi aku tgk harga stroller rm1200++ (x ingt la pulak) pastu aku tnye kalau nk car seat sekali brp?die blh bagi rm1799..ohmaiiiiiiiiiii....so duit xde pulak masa tu,,lagi pon en suami xde jugak,,terus msg en suami..tp no respon..aku ckp dgn cina kedai tu ptg sikit atau esok aku dtg..hik3..smlm mmg x sempat nk pegi,jadinya hari ni mesti beli..persoalannya,knp mothercare mahal lagi???? (sambil kelip2 mata) ;p ke ada yg lagi murah??cer bagi tau...
 
u'll be mine!
ok lah,,smpai di sini sahaja..kalau ada penambahan akan aku update yer..
sekian..

Monday, June 10, 2013

Memenuhi Kehendak Anak Tekak | Cameron Highland

salam...
kasar ke tajuk entry nih??x kan..hahaha..ok la, hari ni mcm biasa,monday blues..lagi pon badan penat, sakit2 sbb smlm ada buat kenduri doa selamat sikit kat rumah..so marilah kite start cerita basi ni..berikutan x smpat naik CH masa balik daripada kenduri kak zaza hari tu, mak aku ckp pegi hari lain, next week..aku mcm ahhhh,,mlsnye!penat weh duduk lama2 dlm kereta..sakit pinggang, bontot segala...tp demi memenuhi kehendak anak tekak nih,,aku pon bersetuju utk menimbang2 balik cadangan mak tu..en suami follow je,,lagi pon die free next weekend tu.

pastu dah hari apa baru confirm nak pegi,,khamis tu kot..so gerak la kami 3 beranak ke CH..mmg xnak stay, nk pegi balik hari je sbb tau xkan ada bilik kosong punye..time cuti sekolah kan..pagi tu pulak carik hal gerak lambat daripada rumah..mmg hazab laaa...kitorang gerak pukul 9lebih pagi dari rumah,,dah siap2 bfast apa semua..sekali tu,,nahhhhhhh!dpd selangor lagi dah jem membawak ke Perak..smpai CH pukul berapa???smpai kat tmpt yg aku nk makan tu pukul 4 ptg!mula2 dah plan nak lunch steamboat la apa la..sudahnya ko berstim dlm kereta x lunch!hahahah...mak aku ckp pergi terus jela tmpt yg aku nk sgt mkn tu..sabar jela ok!jem mmg tahap gaban..

smpai2 tmpt tu mmg q pjg,tmpt duduk pon xde..tpksa tggu kjp utk dapat seat..sementara tu aku q, en suami carik parking..ehhh kat mana yg aku nk sgt makan tu??hehe,,kat Big Red Strawberry Farm..dkt die punye cafe, area kat Brinchang..blh search kat map ye adik2..parking lot mmg byk tp ko kena mendaki..x kesah la tu kan..kat sana x brp nak panas..

now, jom jamu mataaa...

tiba di exit Tapah..time ni dah lengang sikit..masa ni pukul 1 lebih tghri..
tp smpai kedai makan pukul 4 ptg..mmg jam panjat bukit CH tu...naik pitam2 ibu merandung..hehe,,so menu kat kedai ni sumpah byk!smpai rasa nak amik sume...ni dulang pertama,,yg mengiurkan tu sundae strawberry, harga rm6.90 x silap..pastu strawberry choc, harga x ingt tp buah manisss, dan popia kat belakng nun,,mmg rangup dan panas..sodapppp!sundae tu buah nye masam nak mati ok!eskrem n cream sedapp..
ni dulang kedua..ada waffle 2 set,mmg sedappp,,kentang goreng,biasa la rasanya..dan eskrem goreng..tu air mak,strawberry milkshake..rasa sedap..sume pong sedapp..hahah
ko abaikan punggung org tu ye..mls nk crop..total makanan rm50.00++...
hahh,,ibu merandung dah excited dgn sundae die..
celup celup...buah besar dan manis..tp tatap x leh lawan Melbourne punye stoberi..abis kalau ngidam stoberi kat Melbourne acaner tu??hahahaha,,pitammm,jgn ko buat2 wani oiiii
eskrem goreng..pon sodapp..dah lapa kann..kesian anak makkkk!hahahaha
okay,,lepas dah isi tangki, bercinta bagai nak rak utk gerak ke puncak lagi..sbbnye jemmmm!tp gagah jugak..time tu dah pukul 5 lbh..bajet pukul 6.30 paling lambat kena turun balik..sekali bila lepas daripada tapak pasar malam mmg jem pulak nk turun..mmg pjg i tell u ok..ni ada yg x lepas turun ni kang..sbb makcik aku ckp polis x galakkan utk turun lepas jam 7.30 mlm..betul ke?aku pon x sure..tp gagah jugak naik ke atas utk soping sayo mayo yg freshhhh ini...
last sekali beli jagung godang yg manis ini...mmg sdp..
selesai sume tgk jam dah pukul 6..so kami masih lagi berbincang di tepi jalan nak ikut jalan mana..sbbnya kalau nk turun tapah mmg aku rasa x lepas..nk smpai ke tapak pasar malam pon mmg dah mkn berjam..sudahnya mintak pendapat pakcik yg jual jagung mentah tu..die kata ikut jela simpang pulai..jauh sikit xpe,asal lepas turun dan x jem..so kami pon buat keputusan ikut simpang pulai..jalan tu mmg kalau mlm gerun sikit..tp alhamdulillah ok je,,sbb kereta byk jgk ikut situ..otw tu smpt singgah beli teh cameron sekotak..yela,,dlm plan pon ingt blh la minum2 ptg tea tu kan..tp nan hadoooo,beli jela yg belum bancuh..smpai rumah hampir pukul 12 tgh mlm..patah pinggang mak yong,hehe,,tp xpe asalkan mission accomplished!

ok la..nnti kita sambung cerita baby pulak ye..tata
sekian..

Wednesday, June 5, 2013

Penang | Wedding Kakak Zaza

salamm
haaa,dtg la mood rajin tu kan..pasni x tau la berkekalan ke x kerajinan nih..hehehe..ok la, nak update pasal wedding BFF baru2 ni..wedding kak zaza berlangsung pada hujung bulan 5 aritu..so kami decide nk pergi n stay kat penang lagi,mcm masa die bertunang dulu..cuma kali ni nk stay area pantai..kami gerak bertiga,aku bawak mak..kesian mak,x pegi jalan2 pong kannnn..hehehe.. jadik nye plan mula2 tu nak gerak dalam 7lebih..tp bila fikir2 balik gerak la awal sikit kan,,mesti jalan jammm sbb cuti sekolah..so gerak la kami sebelum pukul 7 pagi n bfast kat RnR Dengkil...whatsapp aja pon die kata baru gerak dalam pukul 7 lbh gitu lps aku setel bfast..so jarak kitorang x jauh mana cuma x berkonvoi rapat2 je..hahaha...jalan mmg jamm ok..4-5 accident kitorang tempuh..mmg hazabbb!

so kami terus ke Penang utk check in hotel n lunch..masa ni dah pukul 1lbh kot..punye la lega bila dah masuk Penang..nasib jugak sbb lengang sikit, x mcm aku pergi masa akak bertunang dulu..pack!
smpai2 tu terus ke town utk carik makan,,sekali tgk2 kedai nasi kandar line clear tutup!ahh sudahhhh..knp ko tutup pulak kan..aku dah redha jela..nk buat cmne..pegi la beli jeruk dulu..tnye budak kedai nih,die cakap mungkin tutup time solat jumaat je kot..ohhhhh,,lupa sudah hari tu hari Jumaat,,kami kan musafir..hehehe,,so ada harapan kedai tu akan bukak lepas kami borong jeruk nih..
nahh,,lepas beli jeruk, nak anta kat kereta iaitu berdepan dgn line clear,,tgk2 org dah q pjg!alhamdulillah..bukak jugak ko..tah knp pon x tau,,nak kata sedap sgt tu idok ler..tp mungkin kefofularitian die tu menggamit2 kot..pastu time beratur blh makan cendol dan tgk mcm2 drama..ehhh drama apakah??hahah,,aku siap ane tu bagi air free lagi..sbb aku dok tnye2 air apa yg die tgh buat,,campur mcm2,,jambu + strawberry + mangga + cincau + jus jambu..mcm sedap je kan..tu la ontong nye mak buyung..hahahak..die bagi kitorang secawan..sedapp ko,,air line clear nama diberi..org yg dpn n blkg aku sila tgk je okehhh sambil telan ayaq liuq..muahahahaha..aku dah nekad kalau die x bagi pon aku nk mintak,,nak rasa..bayau pon bayau la..hek2
selesai beli lunch,kami ke Batu Feringgi utk check in..kami menginap di Holiday Inn Penang..not bad, aku suka bilik die..ni yg beach wing yg dkt dgn beach..ada lagi 1, tower wing bangunan lain,,kalau nak ke beach wing kena lalu jejantas..boleh gitu?bercerai berai pulok...apa pon servis sume ok n bilik selesa..

kitorang tapau je,,makan kat hotel..
sodappp wei,,sbb tgh lapar gila..lunch pukul 4 ptg..emmm
lps dah luruskan pinggang kjp,,kami turun ke bawah..compare dgn hard rock punye area pantai,,sini lebih tersusun,,hard rock dulu mcm hapa je..tp kolam hard rock lagi terbaik la...
lepak2 dgn mak menunggu sunset..en suami dah gedebush dalam kolam..
kalau aku x pregnant,,teringin sgt nak naik menda alah nih..mcm best je kan..blh naik berdua...
apakan daya,,perut memboyot ke hadapan...hehe
maghrib tu kitorang naik bilik balik,,mandi2 berehat lagi..perut masing2 still kyg..so keputusannya keluar lewat sikit utk carik makan..layan drama kat tv dulu..bagi mak yong ni luruskan pinggang yg hampir bengkok ye..pastu kitorang carik laksa..plan asal nk makan laksa ptg2..dah smpai nye pon ptg,,laksa tah kemana..nasib kedai ni bukak malam2..cuma dah lambat,mee laksa dah habis,kuah je tinggal..so die bagi option makan dgn mihun atau mee..hmm blh la daripada xde kan..cuma nak cakap kat sini,laksa die mmg sedapppp..lemak ikan terasa,,kalau kat sini kuah cair, masam dan pedas je..tp hok yg ni mmg lulus!
mlm tu jugak akak nikah..aku x pegi,,aja je pegi..sbb aku fikir dari feringgi nak ke town pon dah jauh..pastu nak ke sg petani lagi...mau patah pinggang,,aku mmg x larat..ni aja whatsapp je gambar akak..hihi..
pagi2 bfast mcm biasa..pastu naik bilik,tido kejap kumpul tenaga then kemas2 dan terus check out utk bergerak ke sg petani.. ;)
sampai2 akak belum bersanding lagi..so terus masuk dlm amik gambar dulu pastu baru makan
cantekkk kakak.. ;)
tahniah kakak n abg man..moga berkekalan hingga akhir hayat ye..cpt2 dapat baby..hik3
aja tiba lewat sikit...pas makan bergambar lagi..gmbr bertiga ni wajib kot..x caye?
dimulakan dgn aku kawen..
pastu aja kawen..hak3...caye dah kann...
so lepas bergambar2 aku pon nk gerak balik terus ke seremban..x blh lewat2,,kang smpai lambat pulak kan..tu pon plan asal nk singgah cameron x kesampaian, sbb nye smpai ke simpang pulai dah pukul 5 lbh..nk naik kejadah apa kan...x pasal2 x lepas nak turun..mana nk membuta??tp aku pegi jugak cameron tu di hari lain..tu lain entry la ek..

tahniah again kakak..belah laki buat minggu hari tu kat tganu..tiba2 akak whatsapp mlm td...

tah iye tidak minah ni nak dtg seremban kan..tggu dan lihat jelah..hihi
ok la,,smpai sini dulu..
sekian

Tuesday, June 4, 2013

Our First Baby Stuff

salam...
hahahahaa,,sebelum apa2 bagi aku gelak dulu yehh...maafkan tuan belog sbb lama menyepi..bukan apa,,x tahu la knp mls bebenor nak update..jgn salahkan ibu merandung ini ye..ampunn..ok lah..since last update aritu aku cerita pasal gender,,so dgn ini aku umumkan baby aku adalah baby boy yer...BOY..hek3..aku rasa simptom2 tu sume x betoiiiii!!ada yg kena, ada yg x kena..tp i is x kisah..boy ke girl ke,,janji cukup sifatt,,sempurna dan sihatttt..so far, dgn checkup yg aku buat, baby progress adalah ok,,this week nak masuk 31 minggu dah,,dan berat baby minggu lepas adalah 1.5kg.. ;D 

31 minggu dah kan,,mcm kejap je..aku rasa baru lagi aku pegi cek doc dan doc mengesahkan aku pregnant 8 minggu..ni dah nak masuk 8 bulan dah..aigoooo..x lama je lagi,,moga dipermudahkan,,aminn...so ni aku nak terus cerita pasal barang2 baby..haaaa,,,utk pengetahuan korang2 sume aku dah start beli since aku awal 7 bulan aritu..sbb nye ada mom n baby expo kat midV sana..kebetulan makcik aku ada buat bday party anak die kat situ..so apa lagi,mmg plan dgn en suami nak pegi pon..utk setakat ni aku rasa almost 80% barang baby yg dah setel..tinggal nak beli pampers,minyak2 angin tu dan tambahan2 lain..tp aku cerita barang yg mula2 aku beli dulu ek..

dah nak sebulan berlalu baru nak update kan...so aku nk ckp kat sini,,xde la apa sgt dgn expo ni..ada yg murah, ada yg ko blh dapat lagi murah kat kedai lain..heheh
ok,,misi utama ke sini adalah untuk mencari breast pump medela swing tu..malangnya bila smpai kat booth medela, org tu cakap yg swing dah x keluar lagi..dorang keluarkan stok baru yg double punye,,maxi apa ke tah nama nya..maknanya ada 2 pump yg ko blh pump sekali dua2 tet** ko tu..hahah,,mmg la mudah, tp harga die aku mmg x mampu la kan..smpai 1k +++
so, x de jalan lain, aku fikir nk jalan dulu tgk kat mothercare kot ada stok lagi yg die simpan..bila pegi tetap sama,,jawapan nya adalah stok tiada lagi sudah!!!sampai ati!!sadis i time tu tau..pastu org mothercare tu cakap avent pon ok,,sbb ni yg baru,yg lama dulu mmg org ramai komplen sbb moto die tuh kat atas,so berat..pastu time nak pump pon kene tunduk ke cmne tah..so ni keluaran baru...harga rm899..fikir punye fikir,,pegi kedai momcare pulak..jawapan tetap sama cuma penjelasan die lebih bernas dan berkualiti daripada mothercare..die kata avent sgt bagus..lagi pon lebih selesa daripada medela sbb ada getah lembut yg cover..cuma nya kat momcare tu xde diskaun..so sorry yer..i terpaksa ke mothercare blk..sbb aku fikir nak beli byk bnda..so blh buat kad terus kan..

nahh,,buat terus..
aku beli breast pump dulu dgn diskaun 10% without member card..kalau dah ada member card dapat extra 10% lagi utk sume item masa tuh..die pon loghat nk buat sale kan..aku mmg nk beli beberapa barang lain lagi..tp aku buat payment untuk breast pump dulu untuk melayakkan aku dapat member card!nk dapat mmber card ni kene buat pembelian rm600 ke atas ye..nk beli asing2 pon blh,,kumpul resit dlm masa sebulan x silap aku..so bila dah buat payment n dapat kad, aku beli lagi bnda lain pulak untuk dapatkan extra 10%..hahah,,bijokkk x???sbb aku nk beli bottle warmer,,kat expo xde jual..so botol warmer aku dapat 20% n i is tergoda dgn set baju newborn..dpt 30%..

nah hasilnya..cuma botol susu classic tu je aku beli kat expo..sbb murah..rm150 je..kat mothercare xde..ada yg gold tu je,,mahal..sudahnya ke rumah babysitter jugak nnti..so amik yg basic je..
so aku dah lega sbb barang2 besau ni dah beli awal2...cuma sterilizer tu je,,nak ke x ek???perlu ke idokkk??sbb aku mmg x rajin la nak rebus2 tradisional nih..hari tu tgk kat kedai baby senawang murah,,2lbh je,,siap free botol susu 1..acaner2??

dan terimalah wajah mak yong di usia kandungan masa 7 bulan kot..hihi..
kita sudahi sini dulu ye..next time aku sambung..byk sgt dah ni cerita tertunggak..aku x janji la,,tp aku cuba ye utk update..

papaii
sekian..