Tuesday, March 5, 2013

Gejala Mengidam

salam kawan-kawan..
hari ni terlampau bosan x tau nak buat apa..bila x tau nak buat apa, hobi ibu mengandung adalah membayangkan makanan yg best2..hahaha..setakat ni nak kata gejala mengidam tu menggila x de la sangat..x kerap la gitu..kadang2 je..tp sesekali tu yg bahaya jugak kan..heheh..yg over nye nenek baby,mak aku yg mcm2 nak makan..yong tau foo la,char kuey teow la..aku masa awal2 preggy dulu mana nak ada selera sgt kan..so layan kan mak aje..lps tu baru la teringin nak makan rendang landak..ni sume en suami punye salah..aku ni mana penah makan benda pelik2 selain ayam..ayam pon yg dalaman2 tu x reti makan sgt..tp masa raya thn lepas ada biras aku bawak rendang landak, en suami paksa suruh rasa..die kata sedap..aku pon rasa sepotong..hmm mmg sedapppp!!lemak2 manis gitu..hah,,bila dah termengidam time bukan musim landak mmg hazab jgk en suami nak carik...akirnye adik ipar aku jmpa ada org jual daging nye..so beli la..dapat merasa..bukan merasa lagi, mmg mengenyangkan sampai x lalu nak makan!hari tu pulak teringin sgt nak makan keropok lekor ganu..en suami berjaya kirim kat kawan die..syukur..heheh..

skrg ni pulak teringin apa???meh kita tgk..

pertama-tama nya..coconut shake..nak yg kat Klebang sana punye..hahah..bila la en suami preee nih..*pic ihsan google


keduanya, kuih denderam..setakat ni xde yg lebih sedap berbanding kat pasar tani shah alam punye..gasakkkkk! *pic ihsan google jugak
ketiganya..cendawan goreng..pon x de tandingan lagi berbanding kat pasar tani shah alam..haha,,sbb ada mcm2 perisa,hot n spicy, bbq dan mcm2 lagi.. ;) *ihsan google jugakk
so itu jelah setakat nih..kalau ada tambahan tu x tau la kan..ohh ye,,kebetulan driver bos aku kena bawak pegawai ke Johor sana..pastu pastu pastu,,ibu mengandung ni ligat jela pikir apa yg best kat sana kann..aku kirim kat die pisang salai je..tau x pisang salai tu cmne??

hah,,ni ha..*ihsan google

haaa,,very the tradisional kan anak aku..heheh..western2 ni xde la sgt berkeinginan..setakat makan2 cmtu je sbb dah x tau nak makan apa..so misi weekend ni adalah nak mendapatkan coconut shake,,kalau dilayan lah..sbb skrg ni mmg laki aku bz ulang alik hospital...tu nnti kite story lain yer..tata

sekian


7 comments:

Maya Dhira said...

hahahhahhahahhahahha mesti sambil ko taip entry sambil slurpppp kalau la benda tu ade depan mata...

wAnNy said...

maya-hahah,,tau xpe..sedapnye coconut shake tuh..aishhhhh!

Mooniqueen said...

betul kan, time preggy ni asyik nak tgk makanan sedap2 je kan...

Cik Aja said...

mak aiiii..semua yg ko ngidam semua yang bikin lelehhhh..
hehehehehe..btw, not bad gak taste yang dalam perut tuh..
hehehehhe..aku pon nak jugak lah !

wAnNy said...

mooniqueen-kann..time nak tu mmg nak time tu jugak..haha

wAnNy said...

aja-hahah..x agak2 kan..ko nak mengidam jugak ke ko nak makanan2 yg aku idamkan nih??heheh

~Beb~ said...

hahaahh tenyeh je beb selagi mampu nak manje2 nih..