Thursday, February 28, 2013

17w

salam kawan-kawan..
hah,,simple nau tajuk tu kan..haha,malas gile nak update sekarang nih..ikutkan byk nak di cerita..tp tulah,x de mood..so mlm td aku g checkup kat Klinik Sukhilmi..baby dah 17w,,malam td bukan main aktif die..masa scan menyondol2 kepala dia..tah apa die sondol pon x tau ler..baby dalam keadaan menonggeng,protes agaknya,lapau..hahah..syok tgk die bergerak2..

hah,,nmpk x bentuk?tu kepala die kat bawah belah kiri sana..kaki kat belah atas kanan..kedudukan menonggeng! ;)
dah terlanjur update nih,meh la aku cerita sepanjang aku x update aritu..sebenarnya 7feb aritu aku g la daftar kat klinik kesihatan as ramai yg cakap KENA jugak buat buku pink tu kalau nak bersalin kat gov, tp nak checkup kat swasta..aku pon pegi ler laki bini,,siap amik cuti koo..maklum ler,ramai yg x paham nnti kan susah..bila dah pergi tu mcm biasa la prosedur die..kena amik darah, kencing, cek berat, bp pastu jumpa nurse, bebel2..baru jmpa doc..lama jugak,,pukul 12 tghri baru setel..keputusan darah ok, cuma kencing ada gula sikit masa tu..+1 je pongg,,doc tny pagi td makan apa?aku cakap nasi lemak n tea o..patut pon..hahah..doc scan jugak time tu, tp ko paham2 je ler scan gov ni,,aku nmpk bentuk je,gelap semacam..da la doc tu muka nak kerek..puiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!n sebelum tu nurse ada bagi appt utk minum air gula..bnda ni mmg wajib di awal kehamilan dan masa 28w nnti..so pegi la aku minggu lepas minum air gula tu,,tp x kesampaian bertahan smpai 2 jam,,pukul 10 aku muntah,,keluar air gula secawan balik..hahaha,,misi cakap mggu dpn datang balik minum iaitu minggu ni..semalam lah..

bila dah terjadi kejadian tidak diingini, berlaku kekecohan dan kesalahfahaman, aku decide nak benti je buat rawatan kat klinik kesihatan tu sbb nye kekangan masa..asik la nak kena datang kan..sebenarnya misi tu cakap x yah buat buku pink tu pon xpe..nnti nak bersalin bawak je buku private tu,,janji ko buat chekcup..jgn x buat pulak..heheh,so aku xde la kena pegi klinik kesihatan lagi..aku on kat Klinik Sukhilmi jela..sng,,suka hati nak pegi time bila pon..

setakat ni aku masih muntah lagi pagi2 masa mandi..x tau bila nk benti..agaknya smpai 9 bulan kot..haha,tp xde la teruk,,just kuar air2 tu je..makan masih blm berselera sgt2 lagi..sbb tu berat aku maintain je dari 2 bulan dulu..heheh,ehh tu jela dulu update ek..next appt aku lepas ni hujung bulan dpn..lmbt lagi..time tu mungkin dah nmpk gender kot..uuuu,,x sabar3!

ok la kawan-kawan..jmpa lagi.. ;)