Thursday, January 31, 2013

I'm Pregnant!

salam kawan2..
ok mmg agak lama menyepi..sbb mmg x de mood nak update blog sejak2 tetttt ni kan..heheh, so hari ni just nak revealed satu surprise..cehhh,,surprise la sgt kan..tajuk pon dah x surprise..haha,,yes,aku mmg dah pregnant..n usia kandungan sekarang hari ni genap 3 bulan 1 minggu..expected due date adalah pada hari raya pertama 8.8.2013...actually aku dah try buat UPT tu last year lagi,dalam awal bulan 12,so mmg hasilnya adalah double line la..lepas tu aku pegi jumpa doc Sukhilmi dan doc mengesahkan aku hamil 6 minggu pada 13.12.12...

perasaan?tentulah excited,seronok dan takut!heheh..so kami amik keputusan bagi tau yg rapat2 dulu..sbb baru sgt, atas permintaan en suami ku sayang,kami pon merahsiakan dulu..awal2 ni mcm2 blh jadi..mintak dijauhkan la..dan semalam checkup utk 3 bulan..baby dah semakin membesar..alhamdulillah,,dah nampak tgn, kaki, tulang belakang, tempurung kepala dan lain2..semuanya cukup lengkap..syukur...

alahan??mmg teruk jugak aku mengalami alahan dalam tempoh 1st trimester dulu..muntah tu dah mmg pasti, tp tang tangkap kat kepala tu yg buat sakit..mmg berdenyut2..sakitnya smpai membawak ke malam tau..sebelum tu doc ada bagi ubat kuatkan rahim,mmg blh makan atau masuk ikut bawah,,tp i ni kan penakut,,sanggup makan,,sudahnya pitam!tu yg selalu MC..heheh..lepas pada tu mmg beranikan diri je masuk ikut bawah..ubat tu x lama la makan, untuk 2nd trimester ni doc kata x perlu dah..aku just habiskan saki baki je,,sbb mahal ok..sayang duit..xkan nak buang je ubat tu..alahan lain tu setakat ni xde lagi lah..n muntah tu pon x seteruk smpai kena admit ke apa..paling teruk pon aku muntah 5x sehari.. ;) sekarang ni pagi2 nak mandi tu je muntah dan alhamdulillah kepala x sakit dah,,mungkin awal2 dulu urat baru nak mengembang kot..haha,,pandai2 je aku kan..en suami la paling takut kalau time aku muntah..die la peneman urut belakang, tarik rambut bagi tegang, picit kepala..kesian die..hari2 punch kad kami merah..heheh,abb aku nak muntah mesti nak die ada sama..tp sekarang dah blh muntah sorang2, muntah gelak2..muahahahaha...tp yg x bestnye smpai sekarang selera makan x brp nak ada..pagi2 je ok..masuk tghri dan makan malam mmg x bernapsuuu tgk makanan..x tau nak makan apa,,semua nmpk x best..tp kalau fast food tu suke je..en suami la pengawal makanan fast food..mmg xkan hada nye ko dapat selalu..kadang2 je blh,,bagi rasa..heheh..en suami mmg jaga bab2 makan aku..tersangat nya..tu blm dalam pantang lagi..haaa lantakk kau wani...buat masa sekarang ni makanan yg mengungguli carta adalah nasi lemak..hahah,,pagi petang siang mlm pon kalau bagi nasi lemak mmg blh telan..x tau la knp..

inilah dia..top left tu masa 6w, top right masa 8w dan yg bawah ni fresh from oven,,semalam 13w..dah ada bentuk kann..syukur sgt2 :')
ramai yg cakap ni baby Melbourne...baik kat ofis, sedara mara dan kawan2...hahah,,actually aku rasa x kot..baby ni dapat angin2 Melbourne je.. ;p apa2 jelah kan..yg penting baby n aku sihat walafiat dan moga Allah mudahkan segalanya dalam urusan mengandung dan melahirkan nya nanti..amin...

n sbb ni jugak la aku terpaksa let go kan tiket g sabah tu hari ni..sbb ramai yg x galakkan aku fly time preggy nih..xpelah,,baby lebih berharga daripada duit rm360 tu..lain kali blh pegi, bawak baby sekali..hehe

so, sini dulu lah ye,,nnti aku update lain..

11 comments:

LiLy Purple said...

congratulation....
insyaAllah sebaya la baby kiter nti.. heee :)

tat!n said...

congrats waniee!!
bestnye bestnye!
penantian yg sgt best! hehehe..smoga selamat semuanya..aminnn :)

~Beb~ said...

Alhamdulillah. Tahniah Wani n hubby! Yeay!

miLa said...

wa...tahniah kak..huhu..smoge mummy to be and baby sihat :)

cendawanpink said...

congrats wani..
jage diri bebaik.. :)

sue. said...

CONGRATULATIONS MUMMY WANNY!

cendawanpink said...

congrats wani..
jage diri bebaik.. :)

Sumayyah Nadhirah said...

hahhah tahniah tok kali keberapa..haah gelak2 aku bc....bestnye...xsabar aku!

Miss Uya said...

Same la kita... sue preg baby ke2...


Congrats to uu

Cik Aja said...

tergelak weh baca tang punch card merah tuh..kihkihkih..
ckp dgn amir sila bersedia dah hjg2 nnt..mmg malam2 konpem terbangun menjerit sebab kaki cramp!
hehehehehehhe

wAnNy said...

lily purple - tq..congrats jugak! ;)

tatin-heheh,,tq..aminn

beb-TQ! ;)

mila-tq..harap2,insyllh ;)

cendawanpink-tq,insyllh ;)

sue-TQ untie sue ;)

maya-tq,x lama lagi ko pulak..heheh

miss uya-yeke??tahniah!! ;)

aja-hahah,,kan..sekarang pon asik terjaga malam..nak terkenccc x blh tahan..