Wednesday, December 5, 2012

Melbourne | Total Expenses

salam..
hahah,,ingatkan dah abis ye x?aku lupa nak letak total perbelanjaan ke Melbourne nih kat entry td..so aku up la 1 entry baru yekk since ada jugak yg dok msg/chat tnye berapa habis ke Melbourne tu..ok mari kita teliti satu2 ye...

  • Tiket flight - RM2500 (for 2 persons, return, include meal, luggage utk sorang pegi balik 15kg,  pilih seat dan Air Asia Travel Insurance).
  • Hotel - RM1050/3 nights (aku amik lumpsum je)
  • 2 Days Tour - RM770 (based on Buy 1 Free 1 include visa for 2 persons)
  • Perbelanjaan lain (makan, souvenir, train/tram ticket ) - RM 2000
TOTAL : RM6320 utk 2 org..4H3M

bagi aku, ok lah harga tu berbanding amik full tour..yg ni kitorang just amik day tour sahaja utk hari kedua dan ketiga..tu pon dapat murah..buy 1 free 1.. TQ Matta Fair!well,kitorang ni bukan la org2 yg berduit,so selagi blh carik yg murah2, malas nak membazir, membazir kan amalan syaitonnn..hehehe..sbb bila compare kan harga on9 dgn harga yg aku dapat kat Matta Fair tu mmg byk beza..ibarat ko darab dua la dpd harga yg aku dapat tu..kalau nak kurangkan budget lagi, blh survey promo AA tu tiap2 hari..mana tau dapat tiket lagi murah, sbb yg promo baru ni pon aku tgk murah..dalam RM1500++/2 persons utk tiket sahaja exclude yg lain2 tula..nak naik MAS buleh jugak tp aku x jamin dapat harga semurah AA..n kalau travel dgn kawan2 blh stay kat Backpacker Hostel je yg berlambak2 kat Melbourne City tu..mcm perbelanjaan lain tu, makan kene la bercatu sikit kalau nak jimat..kitorang pon catu jugak..sehari sekali je makan berat..ada hari2 tertentu je yg makan 2 kali berat..n souvenir kitorang masa tu mmg byk sbb en suami punye sikit, aku punye sikit..so rancang la perbelanjaan korang plus minus je dgn perbelanjaan aku td ye..semoga membantu!

nahh..amik gambar hiasan!bukti seronok di Melbourne...muahahaha
 sekian

6 comments:

~Beb~ said...

Ghiang amek2 gmbr nia ha..

Btw ade gak hari tuh duk dpan pc nak rembat tix ke melb. Tp hubby nak sydney, melb nnti2 insyaAllah ktenye. Sbb Melb fames n sll buat promo ktenye. Ha layan kan je lah. Pdhal rse nak p Melb ;p Price plak same gak mse tuh ngn melb, 1.5k for 2pax. Gigihhhhh dpan pc. 1st time join tix promo tuh. Berjaya! Suko boto aso eh. kekekekeke..

Bile baco ckp ami tour 2 hari tuh tibe trase dtg idea nak amik gak la nnti kt sne. kn? Sonang. Xla meraban nnti crik2. Btw nak gak ke Melb pls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ili Syazwani said...

beb-ouhhh so hari tu amik tiket ke Sydney la nih??heheh,,bestnye..xpe,,pegi dulu, nti blh buat rojokan..hari tu x dpt nak beli sbb bulan yg ditarget tu ada urusan penting lain n x sure berapa haribulan..sentap sungguh!mmg sume tiket Aussie 1.5k++..gerammm

Sumayyah Nadhirah said...

aishhh ko ni buwek den nak g sane je...sabar2 kaching kachinggg!!

Cik-Anne @ Arjuna said...

Hai syazwani,

Cik-anne first time bertandang sini.Salam kenal yer!!

Ili Syazwani said...

hye cik anne..jmput la singgah selalu! ;)
salam kenal..

Ili Syazwani said...

maya-hahah..pegi jela..menabung2!! ;)