Thursday, November 22, 2012

Melbourne Day 1 | Queen Victoria Market and Flagstaff Garden

salam kawan-kawan..
bestnye dah blh upload gambar!haha,,tp still gambar ni besar lagi size nye,sbb aku malas nak kecikkan..gasakkk!!so kita sambung la eh cerita Melbourne yg hari pertama pon x abis lagi..sbb byk sgt gambar n tmpt yg aku jejak..x kan xnak cerita kan..mana tau blh membantu korang2 yg bakal pergi ke Melbourne ke.. ;)

ok lah,,lepas je check in kat hotel tu aku x ingt kitorang mandi ke x..haha,,aku rasa x sbbnye nak kejar masa,,cuci2 muka n gosok gigi je kot...serius lupa!hari tu hari Selasa,so market tutup pukul 2 ptg,harus la kelam kabut kan..ni waktu urusniaga nye ye..

Weekdays
Trading Hours
Tue: 6am - 2pm
Thu: 6am - 2pm
Fri: 6am - 5pm
(general merchandise to 4pm)
Weekends
Trading Hours
Sat: 6am - 3pm
Sun: 9am - 4pm

*ada tiga cara nak ke sini..jalan kaki blh kalau hotel korang berdekatan, naik free tram smpai Elizabeth Street,pastu kene jalan jugak,,ni LINK route die..dan lagi satu x silap aku naik shuttle bus yg free tu blh terus smpai QVM nih..
kami jalan kaki je..sbb dekat..dlm 8 minit gitu..
alamak...14 minit ke?aku rasa mcm x smpai je..14 minit tu sbb kitorang bergedik2 kejap kat Flagstaff Garden tuh..
taraaa..ni la Flagstaff Garden..masa ni panas,ramai sgt Mat2 dan Minah Salleh berjemur..kesian..heheh
cantekkk
dah sampai,,actually ni bukan la pintu masuk bagi kitorang sbb kitorang daripada belakang..so pusing2 jugak smpai sini..QVM ni sebenarnya mcm mana nak cakap ek..kalau nk beli souvenir sume blh kat sini..mahal atau murah tu aku x pasti..tp bagi aku blh la..mcm2 ada, tshirt pon blh bli kat sini,ada pasar basah jugak
mari mulakan misi
hehehhh,muke x puas hati ke apa tu?laki aku mmg suke2 die je snap nih..
haa,ni la entrance kitorang..haha..gasak la gambar terabur

pilih..pilihh
ni yg murah..aku borong terus
QVM ni ada byk section ye..so blh la tawaf kalau mahu..
ni section fruit n vege..fresh2 belaka..
beli..beli!
map nye
pasar basah..

wow!!besar sungguh!
ni segala tok nenek cheese ada..masa ni mmg x de feel nak amik gambar cantik2..x tau la knp..ni bangla pon ada..
adoi,,mmg terabur la..soryy

gumuk2 kann..
sayo2 nye mcm kat Malaysia jugak..
tp strawberry sedappp!

pusing2 sekitar QVM
rehat kejap
ok lah,,beg pon dah kenyang tu..jom la kita balik sebelum $$$ byk lagi yg terbang
otw balik tu singgah lagi kat Flagstaff Garden ni makan stoberi..nyamannn

en suami dah x larat nak pikul beg..kesiann abamm..hihi

time ni lunch hour dorang kot..byk jugak la org2 dgn office attire ni lepak sini makan stoberi jugak..

dan ada jugak yg main bola tghri2 ni,jogging, dating dan berjemur

nah!bukti stoberi besar

dan sedapppp!!pehh,,melelehh okay!

ok..nnti kita sambung lagi next stop kami..1 je lagi utk Day 1 ni..heheh

sekian

2 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

aku suke tgk buah n sayur sane fresshh je..strawberi wt aku meleleh benciiii

Ili Syazwani said...

maya-haah,,masa jual dorang siram mcm siram bunga!