Tuesday, November 20, 2012

Best Western Atlantis Hotel Melbourne

salam..
ok,,moh sambung lagi cerita Melbourne..tp cerita hotel..di Melbourne kami menginap di Best Western Atlantis Hotel..kami amat berpuas hati..sumenye ok2 saja..bilik selesa,toilet bersih..alah, lagi pon aku bukan duduk hotel 24 jam..pagi2 buta dah keluar..kang malam baru balik..tp walau x duduk selalu pon aku pastikan bilik itu adalah selesa..penting!biar bayar lebih sikit, janji x komplen byk..hehe..

inilah bangunan hotelnya..ehh bukan yg tinggi ni..sebelah kiri sana yg rendah sikit tu..ianya terletak di Spencer Street je iaitu 1 jalan dengan Southern Cross Station..mmg senang nak ke mana2 menggunakan public transport..so jalan kaki sahaja daripada SCS ke hotel..



hahh,,tgk tu..kalau jalan kaki 9 minit..tp sebenarnye x sampai pon..5 minit je..terus sahaja dari point A ke B
dah sampai..jom la kita check in!
utk rate hotel ni,aku bli thru air asiago je..lambat jugak aku beli,sebulan before pegi..sbb nye dok mensurvey lama nau..mcm2 hotel aku tgk..tp pilihan hati hotel ni..totalnya itu yg tertera..majoriti lah ye, average hotel kat sana sume 300++ ke atas..kalau ada yg murah pon korang blh try backpacker punye hostel..hostel ye,maksudnya toilet kat luar..n aku rasa x selesa gitu,so baiklah pilih hotel je..
lobby
ada information brochure kat lobby..korang jugak blh booking tour melalui hotel..kbykan hotel kat sini sume ada perkhidmatan gitu..ouh setahu aku hotel ni ada swimming pool tp aku mmg x smpt nak round hotel..sob sob!mmg gile punye bz smpai malas nak round tgk2 hotel..
hotel ni mmg best!kami sampai hotel around pukul 11pg cmtu la waktu sana..tp kami dibenarkan check in awal..syok2..;)
taraaaaa!ini lah biliknye..ruang luas dan selesa utk solat..cuma view je xde..tp x kisah, sbb x duduk hotel pon..balik mandi n tido je..
tv lcd
ada sofa jugak..kemudahan2 lain pon ada,fridge, peti besi simpan barang dan lain2..lengkap!
toilet pulak..bersih
ada shower dan pancuran air sangat kuat..
hotel ni ada 9 tingkat kot..lupe pule..heheh,,aku dapat tingkat 6..view apa yg ada kat cermin tu??
view ini..etihad stadium

haa,,satu lagi,berhadapan hotel ni ada station tram..betul2 depan pintu hotel..so sgt senang!
selesai check out!!boleh simpan luggage jugak sementara korang nk pegi jalan2..aku simpan daripada pagi smpai malam..FOC je..
ok,utk hotel ni dikenakan deposit seperti biasa..kalau ada kredit kad,blh guna je..tp kami xde,so kene bagi cash money la..jumlahnye AUD100..nnti bila check out die pulang balik..n staff sume baik2 belaka..masa check in tu kitorang mintak tolong die call kan our tour agency yg kat sana utk tour keesokan harinya dan lusa tu..just utk double confirm pick up point n time je..so staff tu willing to help us..thank you so much Ave..baik sgt! (aku malas nak call sbb save kredit,boleh??haha) lupa pulak nak amik gambar dgn Ave tu..ok lah ekk..nnti smbung lagi..

sekian

No comments: