Tuesday, October 30, 2012

Awayyyy

salam kawan-kawan..
ok,saat entry ni di publishkan,,cehhh! aku dalam perjalanan ke......

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

BUMI KANGAROO!  ;)

insyllh dalam 1 jam lagi kami akan mendarat..
which part of bumi kangaroo yg aku jejaki akan diberitahu kelak ye,,stay tuned!
kalau dapat free wifi kar sana aku update thru fb ye!
doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang..

happy working ye!kerja rajin2 ;D

sekian

Wednesday, October 24, 2012

Update!

salam kawan-kawan..
haihh,,malas sungguh dah nak update ini belog..x tahu ler kenapa..mungkin membalas rehat sepuas2nya kot sbb dah penat menaip assignment yg berlambak hari tu?hehehe..alasannn!!ok lah, aku pon x tau nk cerita apa sbb nye xde cerita..oh ya,,weekend hari tu pegi tolong jaga kedai abah hari ahad..kesian abah soram2 nk kene jaga 2 kedai..sebelum2 ni ada pembantu..tp atas sebab2 x dapat dielakkan dah beberapa minggu jugak abah x bukak kedai kat pasar..just bukak kedai roncit je kat depan tu..so abah suruh tolong daripada minggu lepas lagi tp aku ada kelas, so x dapat tolong..minggu hari tu je aku free..nak tolong pon ahad jela sbb ramai org mintak santan kat pasar..so aku amik kedai roncit kat depan jalan tu..hehe..

jadinya pergi la kami berdua dgn mak aku..uikkk mak???hehe,,mak duduk je teman aku, sbb en suami xde masa tu..die menyusul kemudian..ouh lupa pulak,,kedai ayah aku ni kat Pasir Panjang ye..PD sana..kalau ada kedai kat seremban ni kan best!jauh nauu nak nolong ehh..

hahhh,,aku nak duduk kat cashier je..sbb mata blink blinkkk $$$$$$$ ;D
kedai apak aku ni dah season..mmg x jmpa la kat area2 town besau..mmg nostalgia sangat..hehe..tp syokk,,org ramai sgt..lagi2 ahad,semua pulun bli paper..tp kalau ada yg part tnya itu ini yg aku x tau..aku cakap je xde..wakkakakaka,,jahat gile..mmg bankrup kedai bapak aku kalau jaga hari2..

harga paper pon aku fail..tau baca je hari2 x penah tgk harga,sbb x penah beli..selalu kat ofis free kan..mana la tau harga..tang rokok nasib ada harga kat rak die..kalau dulu2 aku jaga mmg xde harga..aku kene tnye kat pembeli pulak brp ye harga??hahh,,bebal kann..lain2 tu mcm gula2, air, majalah, roti, senang..ada harga..ayah aku ni mmg suke kalau anak degil die ni jaga..makan pagi bukak drawer, makan tghri bukak drawer..lain kata makan tanggung, ber** cangkung lah..duit minyak pon disponsor + gaji..x termasuk "benda2" lain yg dirembat pulak..,antaranya keropok2, cekelat, eskrem..wahhh heaven!!!!

so,,nak cerita tu jelah boleh?heheh,,sbb mcm dah lama sgt pulak x update..
nak sambung buat nota kecil..maklum ler nk final dah lagi 2 minggu..walaupun sekarang ni yg ada hanya lah mood vacation!.miahhahahahaha,,gasak situ

sekian

Tuesday, October 16, 2012

Apa Nak Dikata??

salam kawan-kawan...
apa nak dikata??
hehe,,ok la..due to appointment mak aku dgn doktor pakar pagi td,doktor cakap mmg dah x leh buat apa lutut mak tu..sbb bulan 7 hari tu kitorang dah setuju nk buat injection kan..utk kedua2 belah lutut.so utk tmpoh 3 bulan ni mmg x de perubahan sgt..mak still kata sakit n jalan pakai tongkat lagi..n doktor mmg suggest buat operation saja..tp mak ni suke tangguh2 sbb takut..mmg la,,aku pon risau jugak..tp smpai bile..aku mmg x blh paksa,bnda2 ni sume kene psikologi pesakit tu sendiri..bila td doktor cakap cmtu, mak pon ok,,bersetuju buat operation..lagi pon doktor cakap kaki mak dah nampak bengkok bila berdiri..so kalau dibiarkan lama2 nanti lagi bengkok n lagi besar risiko kalau operate..makanya..apa nak dikata???kata setuju je lahhh!!!dah kalau itu yg blh buat mak berjalan balik tanpa tongkat!!itu yg aku harapkan..

btw, just nak share..aku kadang2 lagi respek dgn doktor yg bukan melayu nih..bercakap tu lebih sopan daripada melayu..knp ek??ni aku cerita bukan doktor2 pelatih yg gred 41 tu ok..ni mmg yg doktor pakar yg sentiasa buat rondaan bilik ke bilik mengawal anak2 buah die tu..1st visit dulu ke HTJS tu dgn doktor pakar melayu..mmg mcm tahiiiiii je..hangin aku..blh plak bercakap tu main2..hello!ini patient kau ok,,kalau cmtu la pe'el kau xde sapa nk hormat,,kemsalam jelah..yg 2nd visit dpt doktor pakar india,Dr. Michael..maksud aku,die datang utk monitor..kalau cek2 biasa ni doktor 41 tu je..untuk time tu mmg ok sesangat..hormat org, dgn aku pon cakap baik2 je..n part injection pon die jugak yg buat..dpd otw nk pergi tu aku dgn mak dah berdoa2 jgn la ada doktor hampeh tu..puiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!utk appointment td pon sama,,doktor pakar india jugak,Dr.Gopi,mmg die bagi penjelasan yg baik,cakap pon lembut je..at the same time, Dr. Michael tu nmpk aku, siap blh tegur lagi..
"ehh,,mcm pernah nmpk"...
"yelahh,,mak saya kat dalam tu ;)"
"oohhh,,ok3 ;D"
kau ingt doktor melayu ada cmtu??mmg x!!kerekkk abiss..nak2 si hampeh tuh..apa nak dikata?????

ok lah,,abis cerita doktor,,so mak aku akan ada appointment lagi bulan 11 ni dgn ortopedik,pastu akan ada appointment lain utk x ray n buat ECG dan terus ke unit bedah,,aku lupa nama unit apa..tarikh operation pulak 21 Disember 2012 ni..so aku harap sangat mak ok dgn operation ni..moga sume selamat hendaknye,,aminnnnn...

sekian

Wednesday, October 10, 2012

apa boleh buat??

salam kawan-kawan..
haha,,rasa nak tergelak je daripada td..hilang sikit stress buat assignment yg x siap2 tuh..dah,,malas cakap byk..jom sama2 gelak...

nahh,,ambik obattttt...
nampak x??nampak x??x nmpk??haha,,ni jadual kelas en suami yg bakal bermula oktober ni di Semester 7..jeles haku..tp disebabkan raya, kelas nye berganjak ke november..sekali tgk2 start on 3 November...what the???? *again!
insyllh flight akan touched down pada pukul 7.25 pagi pada 3 November tu..so gitu gini tah pukul berapa setel kan..hehe,,kesian en suami..tp kene jugak gelak td,,sbb die sebok dok meng"gud2"kan aku sbb 4 November tu aku ada paper utk final..haaa buat lagi dosa kering..hehe..
xpe la abam,,kelas je pong..pegi la lambat sikit..kelas pertama xde kuiz or exam..relax sudahhh..kan kan kan???

sekian

Monday, October 8, 2012

What The??????

salam kawan-kawan..
hari ni sememangnya mood monday blues menghantui aku..hahaha..pagi2 dah dapat merah di punch card..pastu td bos ada noted pasal kesalahan aku..lambat masukkan surat urgent..kursus tu harini..aku masukkan surat tu jumaat..die pulak xde..mmg salah i la kan..biasalah terlepas pandang..minggu lepas agak meroyan sikit buat assignment kat ofis..agak2 alasan tu blh pakai ke??mmg x laaaa kan!!!well kursus tu pon unit latihan kata x penting,,so aku bolayan jela..boleh gitu??yg sebenarnye mood kerja dah xde..mood nk siapkan assgmnt + raya haji + holiday je dah ni..adehhhh..ehhh,,ko jgn lupa dengan final exam pulak ye wani!!!!!yeee,,itulah yg paling penting..berkaitan la dengan tajuk kat atas nun...bunyi x puas hati je kan..

nahhhh,,apa yg aku xnak tu la yg aku dapat..hadapppp la kauuu..1st day dah ada paper..pagi pule tu..best!!
jadinye kene bawak buku pergi bercuti?baca dlm flight?or baca kat airport??hehehe,,xpela andai itu takdirnye..cehhhhh,,en suami cakap ada la hikmahnye tu..mana tau paper tu yg nk dapat A+ ke..muahahaha,,assgmnt die pon konfius lagi nk dapat A+...so lepas je kelas minggu ni aku akan start sikit2 revision paper tu..siap2 print past year paper..sbb lepas tu gap 2 hari baru start paper lain..nmpk x??nmpk x kesakithatian di situ..kalau start paper english xpe jugak..x payah nk menghapal..eiiiii!!dah la,,x nak semakkan kepala..yg penting pergi je bercuti..x kan nk cancel pulak kan :)
 
sekian

Thursday, October 4, 2012

Si Bulus Yang Degil

salam kawan-kawan..
lama dah x cerita pasal si bulu ni kan..so hari ni aku rasa mcm bosan nak mati,nk buat assgmnt,x de idea dan malas..so baik practice jari jemari..hehe..sapa si bulus yang degil tu?sapa lagi kalau bukan si perasan cantik tu..Dobot!!


die ni aku x tau la nk cakap cmne..dah la x reti nk manja dgn org..sayang,sayang kot kat tuan2 die nih..tp tu la,aku fedup btl dgn kucing yg x blh dipegang nih..dah tu rumah tu nak ada die sekor je..anak2 die pon die x leh nak geng..baik laki die,sayang kat anak2..mak pulak manjakan die sangat2 smpai aku naik meluat..cehhhhh...tu yg die naik minyak..kucing pendendam,xleh org sakat die,die akan balas balik,,so hati2..x reti bergurau,mmg akan cakar or gigit sekuat2 hati die..puiiiiiiihhhh!!!


die dah x dibenarkan beranak lagi,sbb nye dikhuatiri anak die akan byk dan kitorang x terjaga nnti..yang ada ni pon dah pening..makanan dorang je lagi mahal daripada beras wangi..hihihi..die ni mmg agak jahat ok..bukan nakal lagi,pantang tgk tab aku kat lantai atau mana2 la asal die blh dapat kan..pasti akan mencakar cover tab tu..ya ampunnnnnn,,kalau nmpk tu mmg rasa nk cekik je die..kadang2 aku ke dapur ke toilet ke,bnda tu tertinggal la kat tmpat aku baring2 kan,mmg die kerja kan la..mak aku yg kat atas kerusi x berdaya nk kejar,baling hanger je..haha..yee,,die mmg takut hanger..mmg standby hanger kat tepi kerusi di ruang tamu..sbb die jahat!!

nah bukti!

die kalau cakar mmg cakar habis2an tau..mmg xde kasian punye..
kasi close up sikit..jaga kau dobot!
ok lah,,tu cerita dobot..cerita anak2 die kite smbg lain entry pulak..

sekian

Wednesday, October 3, 2012

Tiba-Tiba

tibe-tibe........
hati aku mcm sayu..
tak tahu kenapa..

Ya Allah, Kau berilah Hamba mu ini petunjuk..
jika benar jalannya,kau pandu lah aku ke jalan itu..
jika tidak,kau tunjukkanlah aku kebenarannya..Aminnnnn..

mungkin aku stress dgn byk benda dan macam2 hal nak kene fikir..
nk di share,ianya terlalu peribadi..
once dah confirm dan ok, aku share ye..InsyaAllah.. :'(

I Will..InsyaAllah ;)

agak2??boleh x??hehehe,,insyllh...apa2 pon mohon pada Allah SWT kan..;D
*tp utk travel bulan october ni n awal thn depan tak boleh buat apa la..dah beli awaiiii..hehehe

sekian