Friday, September 14, 2012

Punca Rezeki

salam kawan-kawan..
syoknye dah jumaat ;) lps tu cuti 3 hari pulak sbb ahad ni Hari Malaysia terus ganti hari Isnin..best2...dapat berehat2..ok lah, seperti tajuk di atas kan..punca rezeki..maknanye tmpt aku kerja ni la punca rezeki aku kan..pada 2 September lalu genap la 4 tahun perkhidmatan aku dalam sektor awam ni..2 September 2008 aku ditempatkan di Pejabat Daerah dan Tanah Jempol sebagai setiausaha..3 thn kat sana,mcm2 pengalaman dan kenangan manis pahit sume aku dah rasa..dan yg paling best dalam tmpoh 3 thn tu jugak aku dah rasa 3 bos..hahaha,,dasat x dasat kan..mcm2 pe'el aku jmpa..ada yg ok dan ada yg strict..nasib dgn yg strict tu kejap je..kalau kat jempol dulu kan pejabat daerah,so aktiviti nye selalu aku join team protokol yg mana kalau ada function dengan MB ke, Tuanku ke kitorang akan jadi urusetia nye la gitu..
haaa,,ni la antara salah satu tugas fevret yg selalu aku kene..bagi bunga kat anak Tuanku..ehhh,,kat Tuanku Ampuan,,muehehehe..kurus gile okay time ni,,x silap aku time ni baru2 lagi kawen kot..sekarang mmg out laaa..;p selain daripada tu kalau bab2 tang pegang dulang nk bagi cenderahati pon aku jugak..ngeh3..ada satu insiden dulu, masa bos baru, xde rehearsal,patutnye bos aku amik benda tu kat dulang aku,smpai masa aku x jmpa bos aku kat pentas tmpt mkn tu,yela baru hari pertama bos aku masuk kot..aku gile x cam muke die..hahahaha..org pulak ramai berkerumun..penyudahnya die langgar aku nk ke depan baru aku perasan..gilo!!
nah aku hiasi lagi entry dengan gambar office lama di jempol dulu..
tipulah kalau aku cakap aku x rindu langsung kat sana kan..mmg rindu..sbb tu tmpt pertama aku kerja dan pengalaman pertama yg aku timba kat sana..abaikan jela yg suke carik hal tu kan..yg ok just ok je dgn aku..n aku rindu sangat2 dgn housemate kat sana..sekarang sume dah kawen..last hari ni nikah..esok aku kene pegi majlis nye di melaka.. ;) tahniah kak ain!!happy for u..

rindu jugak kat kak mawar..tukang masak kantin pejabat daerah..hehe,,rindu nasi goreng kicap kak mawar la!!last day tu die bagi free kat aku makan nasi goreng kicap die yg super sedap tu..aku try x jadi2 pon..sekarang dah xde kot..dah tukar tender..
ok lah,,habis kot cerita di Jempol..esok bersamaan 15 September genap pulak aku setahun di ofis baru ni..Jabatan Perkhidmatan Veterinar..almost 2 years jugak aku apply tukar..last2 genap 3 thn kat jempol baru dapat..serik ok..bukan serik apa, perjalanan tu yg jauh,pastu aku ni kan x leh jauh daripada makk..hehehe,,mak pon x sihat,so risau lebih..lagi satu aku selalu fikir apa tau.dulu aku kecik2, mak x penah tinggalkan aku..mana je die pegi mesti bawak aku walaupun kursus!!bayar bilik lain sbb bawak aku..tu yg aku sedeyyy..sob,,sobbb.. ;(

kat sini pulak mmg aktif dengan berbagai2 aktiviti..sukan dan kebudayaan..mmg lain la aktiviti 2 ofis ni..n bila masuk sini automatikla aku dapat bos yg  ke-4..4 thn 4 bos kau..kali ni bos perempuan..ni pon akan keluar jugak bulan dua thn dpn utk sambung study..makanya apa????makanya dapat bos baru lagi la uollls...thn ke 5 kerja nnti 5 bos..best!!
jadik team netball yg kayu ;p
kebudayaan ;)
boling..juara bebbb!! ;)
juara!
itulah serba sedikit aktivti di Veterinar ni..tu baru setahun..kalau bertahun2 sok lagi macam2 kot...pada aku dua2 tmpt ni ada kelebihan dan kekurangan masing2..cara kerja pon berlainan..so terima jelah dgn hati terbuka..yg penting pengalaman..alhamdulillah..sekarang ni pon aku tgh sambung study..ada rezeki kalau habis study nnti blh la pergi position lain pulak,insyllh..mcm dah fedup pulak jadi PA ni..hehehehe..

ok la,smpai sini dulu
sekian ;)

No comments: