Wednesday, September 5, 2012

Aidilfitri 2012

salam kawan-kawan..
janji x ditepati pulak..ingat nk update semalam petang,tp malas menebal..jadinya janji dicapati la kan..hakhakhak..ok la cerita raya utk tahun ni biasa je..sama jugak mcm korang..dis year merupakan tahun ke-2 kami beraya as husband n wife..persediaan seperti biasa,harus baju sedondonggggg kennnn..bukan apa,,lebih mesra gitu..auwww!

ok la,,malas nk cerita persediaan sgt2,,sbb persediaan kami thn ni carca marba..sbb nye en suami sibuk dgn final exam every weekend di bulan puasa..sadis..so segalanya last minit..n nasib baik baju raya utk hari pertama tu da siap tempah awal2..tp tang baju2 lain, samping, tudung, songkok segala semua last minit..suke sgtttttt!

thn ni kami beraya di belah suami..cehhh,,mcm jauh sangat kan..ehehehe..actually masa awal2 kawen dulu kami dah menetapkan bahawa raya pertama tu dua2 rumah dapat..maklumlah dekat..ikut suka je kan..cuma yg berbeza nye adalah malam raya..mcm thn pertama dulu,en suami consider malam raya di kampung aku..so raya pertama petang gerak balik rumah mertua di Sendayan..alahhh dekat nauuuu!!! ;) so thn ni malam raya di Sendayan, petang raya pertama tu baru gerak balik PD..nak tau perasaan aku??mesti la macam hambar je..sbb dah biasa daripada kecik dulu raya mesti kat PD..sekarang ni dah kawen 1st time x dapat raya PD..xpela..rumah mertua pon ok jugak,cuma nye x ramai balik masa tu..yg ada anak sume xde..tinggal la yg bujang2 dan TAK beranak lagi ni..hehehehe..
ok lah,,sila layan gambar ye..

ni la keje en suami sehari sebelum raya..bakau lemang..utk thn ni dalam 60 batang..30 daripada tu ada org oder,,selebihnye utk family..mmg sodappppp!!thn depan sapa2 nk blh oder ye.. ;)
:)
ni je yg ada pagi raya tu..

bersalam-salaman dan bermaaf-maafan
ni salam buat2.. ;p

ok,,lepas pada tu xde aktiviti lain selain daripada makan,makan dan makan..then baru bergerak ke kampung en suami di Rantau..ehhh,,bukan sama ke kampung kite??yeszzaaaaaa,,,kampung belah bapak aku pon kat Rantau,,dalam 200 meter je daripada kampung en suami..hihihi..so kami dah katamkan beberapa rumah di area Rantau yg merangkumi kedua2 belah keluarga,,bukan main lagi merangkumi kan..dlm petang jugak selesai,balik Sendayan semula,ada barang tertinggal terus gerak balik senawang kejap,,bagi anak2 bulus makan,seronok betul kampung dekat2 ni kan..kalau x, payah jugak nak meninggalkan anak bulus tu,mau pengsan x makan..hehehe..dah settle semua baru kami gerak balik PD..family aku ni mmg xde nye nk pakai baju raya sampai malam..x sampai petang pon dah bogel..jadinye xde la sesi2 bergambar ni belah family aku..

layan budak noti ni je la..rumah opah dah lawa laaaa..mcm homestay..muahahaha,,aircongggg dua okeh kat living hall..mcm duduk dalam ice room.. ;p
ok,,raya kedua kami dah balik seremban..xde aktiviti sgt..sbb abg en suami yg kat johor tu pon nk berjalan pada raya ketiga..so raya ketiga mmg hazabbbb..konvoi 7 kereta ke 7 buah rumah makcik2 smpai terlajak2 ke Melaka sana..keluar pukul 11 lbh pagi, balik pukul 12 tgh malam..mak oiiiiii,,penat satu hal,perut pon cramp,makan x henti2..


bersama anak2 buah kesayangan..hehehe
haa,,ni kat rumah atok sebelah mak mertua aku di Mambau..ni baru nmpk meriah kan,,semua dah ada..betapa besarnye keluarga en suami compare dgn keluarga aku yg ciput..
raya ke-4 xde g mana,just berehat2 di rumah menunggu tetamu datang je pulak..raya ke-5 baru meneruskan lagi penjelajahan ke Shah Alam..rumah sepupu en suami..lepas tu terus ajak dorang sume serang rumah kakak aku..hehe

anak buah jugak..hazimmm ;)
lagi keramaian terserlah..
tak habis di Shah Alam saja,,ptg tu jalan lagi ke rumah pakcik2 en suami di area Rantau yg x habis round masa raya pertama tu..lagi ramai lagi meriah kan..so jalannnnnn..sampai la ke malam jugak..pukul 10 lbh cmtu baru setel..so tu jelah kot cerita raya..x larat nk menulis..nak layan Adam & Hawa yg baru download episod 6,,i xde astro mustika HD tu uollss..nasib blh download je..btw best tau cerita tu..novel pon dah katam ;)

en suami dan Ray Ban barunye..cehhhh,,ok la di kesempatan ni jugak,lagi sekali kami suami isteri mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri,,Maaf Zahir dan Batin..mohon ampun jika ada salah dan silap dalam bicara mahupun kelakuan..kite hidup ni x lari daripada melakukan kesilapan..jgn la ada dendam di hati,x elok..kosong-kosong ye.. ;)
sekian..

2 comments:

Cik Aja said...

Canyik2 baju2 n tudung2 ko angi..

wAnNy said...

alaaa..tp kecewa x dapat baju jovian! ;p