Monday, September 10, 2012

A Hectic Weekend!

salam isnin kawan-kawan..
aku mmg gile2 punye monday blues mood hari ni..penat, ngantok, pening kepala sume ada lah..rugi pulak x minum kopi pagi td..nescafe kat ofis pon dah abis..huwargggghhhhh :0
ok lah,just nak share sikit aktiviti di hari weekend hari tu..mmg sesungguhnya penat dan meletiihkan,,ehhhh penat dgn letih x sama ke??saja nk menunjukkan mmg betul2 penat..aku dengan x cukup tido nye, ke sana ke sini tauuuu...

ok,utk memulakan cerita, sabtu tu cousin aku nikah,,die nikah pagi then terus buat resepsi belah perempuan nye di tmpt yg sama..di Grand Bluewave Shah Alam..so kalau dah nikahnye pagi makanye harus ke sana pagi jugak kennnn..pukul 8 cmtu kitorang dah gerak ke rumah makcik aku kat USJ sana..berkumpul,minum2 pagi pastu gerak segerombolan rombongan kami ke Shah Alam..ada la dlm 13-15 kete..moh layan gambar dulu ek..

rombongan dari pihak kami, lelaki
sang arjuna membawa masuk dulang hantaran ;)
perantin naik tangga?kitorang naik lif ;p



khusyuk nauu
tenanggg
alhamdulillah dengan sekali lafaz
hantaran dari pihak perempuan
hantaran dari pihak lelaki..sukeeeee!! sbb purple ;)
tahniah!
nak jugak kannn..
sama..sama!
en suami carik apa??


pelamin dari atas..lepas nikah terus sanding ye
sisters!

family potrait..the blue team!
resepsi
dayang2 mengiringi perantin
aku suke baju die..cantik!
ok,mengikut perancangan, aku tido rumah kakak aku je kat Shah Alam ni sbb nye esok tu ada discussion english kat KL dan jugak lepas pada majlis ni nk pegi MATTA Fair kat PWTC sana..so ingatkan blh la pegi awal kan,dalam pukul 3 ke gerak,,tp x dapat...majlis ni habis lambat uollss..perantin sanding pukul 2 kot..lama gile..opah aku pulak nak ikut balik tp die duduk makan beradab kat atas sana,,nak x nak kene jugak la tunggu perantin selesai makan..sudahnye pukul 5 baru gerak ke PWTC..dgn jam nye,,nasib senang dapat parking..

tujuan utama nak ke MATTA Fair tu adalah utk beli tour kami pada percutian akan datang ni...sbbnye nk bli on9 aku xde credit card..so mmg payah,,kalau nk walk in terus beli kat sana ada 2 kemungkinan je..mungkin dah penuh dan harga lebih mahal..so kene jugak la cuba nasib ke MATTA Fair..tujuan kedua pulak nk jmpa abam Aaron kat booth Triways..die ada sana pukul 6-7 petang..pehhh,,alasan kau,,nk jumpa Aaron katanya..tp x kesampaian la..aku smpai sana nk dekat pukul 7..time masuk tu xde pulak berselisih..ikut jalan lain kot..muahahahahaha..ni sume jam punye salah...sana sini jammmm..

so round punye round,hampir nk pukul 8.30 malam,,namun tour nye tidak jugak ketemu..stress ok..tibe2 rasa give up xnak pegi..boleh??hehehe,,sbb kitorang plan xnak amik tour yg kebiasaan kitorang amik tu..mmg ada airport transfer + hotel..ingtkan kali ni nak jalan sendiri memandangkan tmpt tu public transport adalah tip top!so tidak menjadi masalah pada kami..tp rata2 tour sume mmg ada bnda2 tu..normal kan..kami nk la carik kot2 blh org tu tolong blikan kami tour SAHAJA pada hari ke 2 dan ke 3 tu without hotel + airport transfer..habis aku round Hall 1, en suami ajak masuk Hall 2..time tu dah 8.20 malam..aku mule2 mcm malas, tp die kata jom jelah..last..kalau xde balik je..so masuk2 terus nmpk booth yg ada tulis "tut" hehehe..terus tnye..bla bla bla..bile aku mintak nk tour je utk 2 tmpt yg aku nak tu die kata blh..apa lagi..ingt nk jalan2 dulu tp die kata tutup pukul 9..ahhhhhh,,aku x tau pulak tutup pukul 9..cehhh,,so kami buat keputusan bli je kat situ sbb die tawarkan pada harga yg murah berbanding kalau aku bli on9..buy 1 free 1..jadi nye utk 2 tour tu kami byr utk harga seorang je..kan jimat..tp naik bas la dlm 40 org..aku x kesah la ramai mcm mana pon..janji duit tu blh spend utk makan n souvenir byk2..

dah setel tu try jugak cuba nasib nk masuk Hall 3..Hall 3 ni utk percutian dalam negara ye..yg Hall 1 dan Hall 2 tu utk international..hajat nk usha harga hotel utk percutian bulan februari thn depan pulak..jmpa booth tu terus tnye..harga yg ditawarkan mmg murah tp sebelum tu aku lebih dulu dah survey utk gov rate terus kat hotel yg aku nak..so aku blh dapat harga utk gov rate lagi murah daripada die tawarkan..jadi,lupakann saja..terus keluar dan balik..singgah makan kat kampung baru dulu sebelum balik ke Shah Alam..

hari Ahad tu pulak pagi2 lagi da bgn nk pegi pasar tani Shah Alam pastu setelkan bfast anak2 buah..jadi babysitter kejap, akak aku mlm sabtu tu fly ke london bawak anja je..lagi 2 org tu tinggal..lepas bfast pegi ke IPB utk discussion English..nasib setel cepat..so aku mmg nk g library UM buat assgmnt..pergi la daku bersama en suami peneman setia walau di mana jua.. ;) smpai sana ada insiden yg menyakitkan hati..library bukak tp kedai fotostat tutup..what theee??????geram ok,,apa jadahnye kan..lama jugak mogok x tau nk buat apa..nasib ada akak prihatin tu bagi pinjam kad fotostat die yg blh buat sendiri fotokopi tu..legaaaa...nk blik tu nk bagi la die duit utk kad tu,die xnak,bermati2an die xnak..dua pulak tu kad die bagi..untung2..terima kasih la kak ;)

dah setel cari bahan tiba2 lapar..elehhh bukan tiba2,,mmg lapar..ajak en suami pegi mid valley kejap..lagi pon nk pegi uni qlo cari baju sejuk..
setel sweater en suami dan premium cotton turtle neck aku..tinggal jaket aku je xde,yg byk nye cardigan,blh la consider kot..aku rasa bnda ni x berapa perlu tp just in case..tmpat aku nk pegi tu cuaca x menentu..1 hari blh ada 4 musim..boleh gitu??so sediakan payung sebelum hujan..
lepas dah selesai semua,balik ke Shah Alam semula pick up mak dan opah aku..pukul 6 cmtu baru gerak dan terus anta opah ke PD..hujan pulak lebat,makanya jalan mcm semut..pukul 9 baru smpai rumah,,makan apa sume,pukul 11 jugak tido..bajet blh tido pukul 9,tp harapan jelah..itu yg pagi ni lemau gile..ngntok x hengat!weekend ni resepsi belah kitorang pulak..matilamaknakkkkkkkkk... ;p

**maaf entry panjang sikit..
sekian

6 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

pengapit pengantin tu mcm ku kenal..ainaa ke name die??

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

canteknye majlis...

wAnNy said...

maya-alamakk,aku x kenal la..tu pengantin perempuan punye sedara mara atau kawan kot..aku belah lelaki

wAnNy said...

ceroi- :)boleh jd inspirasi x??hehehehe

Cik Aja said...

1st of all, abg sedara ko kacak..
2nd, ko nk pergi brp hb?
Hehe..have a safe journey.. ;)

wAnNy said...

aja-hahah,,kacak kan??pegi hujung bulan 10 nih.. tq ;)