Wednesday, September 26, 2012

The WAR is Begin!

salam kawan-kawan..
perang apa yg nak bermula tu kan?mesti la berperang dengan buku..assignment yg belambak2..due date anta adalah 13-14 oktober ni..mmg suka la aku ni buat last minit..dah cuba belajar utk tak buat assignment last minit tp x berjaya..pada aku last2 minit tu lagi mencurah2 idea..hehehh..tp ko siap la dengan x tido malam nye kan..time2 tu pulak printer problem la..lupa beli ink la dan macam2 lagi..nama pon x belajar dari kesilapan..mmg sengal..


kali ni assignment around 5 ke 6 kene buat..satu pon x start lagi..boleh???lantakk situ..aku hnye ada masa dalam 2 minggu je..bagusnya..padan muka aku la kan..weekend ni pulak ada program kemasyarakatan,,under UUM jugak la di Melaka..so ahad je free..tp kalau weekend paham2 la kan,,byk godaaannn..

dan yg paling best, tarikh final exam telah dipinda awal..awal ok,,awallllllll.....patutnye 19-24 November 2012,,tp diawalkan pada 4-10 November..perghhhhh,,mmg awal sangat..dah la aku punye tarikh bercuti 29 Oktober-3 November..mmg nice!! sapa suruh pergi time sebelum final kan??hehehhh,,dah masa tu je ada tiket murah, nak buat cmne..aku bajet exam 19hb tu..xpela..tawakal je kan..harap2 paper aku x start pada 4 November..start la lepas2 pada tu..moga2,aminnn...

nahhhh,,MAMPU ke??????nak dapat A+????muahahahaha
sekian

































Tuesday, September 25, 2012

Ohh!! my PRADA!!!

ohhh!!my PRADA!!terima kasih en suami since aku pon x tahu nak apa utk birthday present..so mintak ni jela..kan ke sama mcm die jugak.. ;) lagi pon x blh berbelanja besau2 sgt,,simpan duit utk masa depan..muehehehehe
*sekarang ni abah hutang aku belanja makan sbb lambat sehari wish..kuangkuangkuang ;p
*mak bagi present duit upah tukar tinted yg dah gelembung2.. masehhh sangat2..sayang anda semua!!!

sekian

Wednesday, September 19, 2012

Happy Birthday To Me

salam kawan-kawan..
okay,hari ni 19 September 2012 genaplah usia aku 24 tahun..tua ke?x lagi kan..haha..celebration xde apa sangat pon..cuma malam td en suami kejut aku pukul 12 malam bawak kek dalam bilik..mamai2 tiup lilin..pastu kebummmm tido balik..hehe..present pon blom dapat lagi,kalau ditanya nak apa mesti la aku nk sunglass baru..

ni pagi td ada cina anta kat ofis..tp da tau mesti daripada en suami..sapa lagi nk bagi kan..x kan ada SA pulok..hehehe..maceh en suami..saya suke! ;)
so, di usia yang semakin menginjak ni aku harap aku akan jadi seorang hamba yang sentiasa cuba memperbaiki diri ke arah yg lebih baik dan sentiasa dekat dengan Maha Pencipta (sentiasa cuba). menjadi seorang isteri yang solehah di sisi suami (ni kadang2 degil kan abam,,hehe), menjadi lebih matang dalam menjalani kehidupan harian dan membuat keputusan, buang ego habis2an dan belajar menghargai / bersyukur, menjadi lebih kuat dan rajin lagi utk teruskan pengajian yang berbaki lagi 3 tahun tu dan yg akhir sekali kami akan usaha utk mencapai impian kami sehingga menjadi nyata..tungguuuu...alhamdulillah sekarang ni dalam proses dah..

syukur pada Mu kerana aku diberi nafas dan kehidupan sehingga hari ni..moga Kau berkati kehidupan kami sekeluarga dan kurniakan kesihatan yang baik untuk menjalani ibadahMu sentiasa..aminnn ;)

sekian

Tuesday, September 18, 2012

Purple Theme!

salam kawan-kawan..
hari ni xde monday blues kan..okay sikit la daripada kene keje hari Isnin kan..heheh..okay,seperti tajuk di atas, sambung lagi cerita kawen2 cousin aku dengan tema Purple..kali ni belah kitorang pulak..majlis diadakan pada hari Sabtu 15 September tu di Grand Selangor Ballroom, Grand Dorsett Hotel Subang..siang tu aku ke Melaka..ex housemate masa kat jempol dulu pon kawen..tu later2 story k..balik je petang tu aku tgk jam dah dekat pukul 4 ptg..aduh,,mcm dah lambat je..nk gerak dalam pukul 6.30 petang..sempat x aku nk mekap2 nih..muahahaha..tetap nk glam kan..aku dah janji dgn kak andam aku dulu nk pegi rumah die dalam pukul 5..tp pukul 4 baru kat RnR ayer keroh lagi..huishhhhh..aku sound kat en suami suruh cepat mmg mcm halilintar die bawak..smpai je rumah terus mandi n solat,pastu zasssssss ke rumah kak ayu..smpai2 je terus bagi arahan mekap utk 40 minit je kak..nasib blh..alaaa,,bukan perantin pon kan nk mekap berjam2..kang heboh la terrrover pulokkk dpd perantin..hihihi..tepat 6.15 cmtu aku siap terus balik rumah pakai baju..mak abah n laki aku pon baru nk siap..cehhh,,ingtkan aku yg lambat..bapak aku siap nganjing lagi, apa x suruh die je yg mekapkan..ehhhh,,hellooo...reti ke abah mekapkan??hihi..so gerak la kami berempat pukul 6.40 cmtu..so layan gambar jela ek..tp kali ni gmbar perantin kurang..gmbr kitorang je yg over..layankan ajee..but before tu maaf sbb gambar terabur..

menu mmg best..
seee!!gambar kat dalam baru gambar kat luar..
ni lah hasil mekap 40 minit daripada kak ayu..heheh,,aku mmg dah serasi dgn die je dan aku rasa hasil mekap die mmg x mengecewakan ;)
mak dan abah..abah je x ikut tema..
the pelamin..aku suke..simple tp menarik!
en suami in purple!
like mother like daughter kan
en suami punye kerja..
cousie!!
ouh,,actually ni la baju dari Butik Jedan aku beli masa before raya hari tu..ianya kurung dress,so rasa macam pakai jubah..ni jugak la baju Raya Haji aku nanti..matiladahbasi..hehehe..ingat nk pakai raya tp x kemana pon,so simpan utk Raya Haji..simple je kan,tp aku suke,mmg carik yg simple2 je..
Rania
okay,,perantin dah sampai..aku pon x faham knp perantin memilih putih putih dan putih..mmg design lain2 bajunye tu tp kaler sama..
perantin jalan laju uollss..gambar sume mcm hampeh..
table gift
ini sgt menarik..i suke
si genit yg cute!
okay,potong kek pulak

ini wajib buat tau..haha,,feeling2 perantin jugak..
as usual..the emcee..i'm admire to his voice!
last but not least..with the Bride n Groom..tahniah lagi sekali abg Hilmi n Jehan..moga berkekalan hingga akhir hayat..;)
 sekian

Friday, September 14, 2012

Punca Rezeki

salam kawan-kawan..
syoknye dah jumaat ;) lps tu cuti 3 hari pulak sbb ahad ni Hari Malaysia terus ganti hari Isnin..best2...dapat berehat2..ok lah, seperti tajuk di atas kan..punca rezeki..maknanye tmpt aku kerja ni la punca rezeki aku kan..pada 2 September lalu genap la 4 tahun perkhidmatan aku dalam sektor awam ni..2 September 2008 aku ditempatkan di Pejabat Daerah dan Tanah Jempol sebagai setiausaha..3 thn kat sana,mcm2 pengalaman dan kenangan manis pahit sume aku dah rasa..dan yg paling best dalam tmpoh 3 thn tu jugak aku dah rasa 3 bos..hahaha,,dasat x dasat kan..mcm2 pe'el aku jmpa..ada yg ok dan ada yg strict..nasib dgn yg strict tu kejap je..kalau kat jempol dulu kan pejabat daerah,so aktiviti nye selalu aku join team protokol yg mana kalau ada function dengan MB ke, Tuanku ke kitorang akan jadi urusetia nye la gitu..
haaa,,ni la antara salah satu tugas fevret yg selalu aku kene..bagi bunga kat anak Tuanku..ehhh,,kat Tuanku Ampuan,,muehehehe..kurus gile okay time ni,,x silap aku time ni baru2 lagi kawen kot..sekarang mmg out laaa..;p selain daripada tu kalau bab2 tang pegang dulang nk bagi cenderahati pon aku jugak..ngeh3..ada satu insiden dulu, masa bos baru, xde rehearsal,patutnye bos aku amik benda tu kat dulang aku,smpai masa aku x jmpa bos aku kat pentas tmpt mkn tu,yela baru hari pertama bos aku masuk kot..aku gile x cam muke die..hahahaha..org pulak ramai berkerumun..penyudahnya die langgar aku nk ke depan baru aku perasan..gilo!!
nah aku hiasi lagi entry dengan gambar office lama di jempol dulu..
tipulah kalau aku cakap aku x rindu langsung kat sana kan..mmg rindu..sbb tu tmpt pertama aku kerja dan pengalaman pertama yg aku timba kat sana..abaikan jela yg suke carik hal tu kan..yg ok just ok je dgn aku..n aku rindu sangat2 dgn housemate kat sana..sekarang sume dah kawen..last hari ni nikah..esok aku kene pegi majlis nye di melaka.. ;) tahniah kak ain!!happy for u..

rindu jugak kat kak mawar..tukang masak kantin pejabat daerah..hehe,,rindu nasi goreng kicap kak mawar la!!last day tu die bagi free kat aku makan nasi goreng kicap die yg super sedap tu..aku try x jadi2 pon..sekarang dah xde kot..dah tukar tender..
ok lah,,habis kot cerita di Jempol..esok bersamaan 15 September genap pulak aku setahun di ofis baru ni..Jabatan Perkhidmatan Veterinar..almost 2 years jugak aku apply tukar..last2 genap 3 thn kat jempol baru dapat..serik ok..bukan serik apa, perjalanan tu yg jauh,pastu aku ni kan x leh jauh daripada makk..hehehe,,mak pon x sihat,so risau lebih..lagi satu aku selalu fikir apa tau.dulu aku kecik2, mak x penah tinggalkan aku..mana je die pegi mesti bawak aku walaupun kursus!!bayar bilik lain sbb bawak aku..tu yg aku sedeyyy..sob,,sobbb.. ;(

kat sini pulak mmg aktif dengan berbagai2 aktiviti..sukan dan kebudayaan..mmg lain la aktiviti 2 ofis ni..n bila masuk sini automatikla aku dapat bos yg  ke-4..4 thn 4 bos kau..kali ni bos perempuan..ni pon akan keluar jugak bulan dua thn dpn utk sambung study..makanya apa????makanya dapat bos baru lagi la uollls...thn ke 5 kerja nnti 5 bos..best!!
jadik team netball yg kayu ;p
kebudayaan ;)
boling..juara bebbb!! ;)
juara!
itulah serba sedikit aktivti di Veterinar ni..tu baru setahun..kalau bertahun2 sok lagi macam2 kot...pada aku dua2 tmpt ni ada kelebihan dan kekurangan masing2..cara kerja pon berlainan..so terima jelah dgn hati terbuka..yg penting pengalaman..alhamdulillah..sekarang ni pon aku tgh sambung study..ada rezeki kalau habis study nnti blh la pergi position lain pulak,insyllh..mcm dah fedup pulak jadi PA ni..hehehehe..

ok la,smpai sini dulu
sekian ;)

Monday, September 10, 2012

A Hectic Weekend!

salam isnin kawan-kawan..
aku mmg gile2 punye monday blues mood hari ni..penat, ngantok, pening kepala sume ada lah..rugi pulak x minum kopi pagi td..nescafe kat ofis pon dah abis..huwargggghhhhh :0
ok lah,just nak share sikit aktiviti di hari weekend hari tu..mmg sesungguhnya penat dan meletiihkan,,ehhhh penat dgn letih x sama ke??saja nk menunjukkan mmg betul2 penat..aku dengan x cukup tido nye, ke sana ke sini tauuuu...

ok,utk memulakan cerita, sabtu tu cousin aku nikah,,die nikah pagi then terus buat resepsi belah perempuan nye di tmpt yg sama..di Grand Bluewave Shah Alam..so kalau dah nikahnye pagi makanye harus ke sana pagi jugak kennnn..pukul 8 cmtu kitorang dah gerak ke rumah makcik aku kat USJ sana..berkumpul,minum2 pagi pastu gerak segerombolan rombongan kami ke Shah Alam..ada la dlm 13-15 kete..moh layan gambar dulu ek..

rombongan dari pihak kami, lelaki
sang arjuna membawa masuk dulang hantaran ;)
perantin naik tangga?kitorang naik lif ;p



khusyuk nauu
tenanggg
alhamdulillah dengan sekali lafaz
hantaran dari pihak perempuan
hantaran dari pihak lelaki..sukeeeee!! sbb purple ;)
tahniah!
nak jugak kannn..
sama..sama!
en suami carik apa??


pelamin dari atas..lepas nikah terus sanding ye
sisters!

family potrait..the blue team!
resepsi
dayang2 mengiringi perantin
aku suke baju die..cantik!
ok,mengikut perancangan, aku tido rumah kakak aku je kat Shah Alam ni sbb nye esok tu ada discussion english kat KL dan jugak lepas pada majlis ni nk pegi MATTA Fair kat PWTC sana..so ingatkan blh la pegi awal kan,dalam pukul 3 ke gerak,,tp x dapat...majlis ni habis lambat uollss..perantin sanding pukul 2 kot..lama gile..opah aku pulak nak ikut balik tp die duduk makan beradab kat atas sana,,nak x nak kene jugak la tunggu perantin selesai makan..sudahnye pukul 5 baru gerak ke PWTC..dgn jam nye,,nasib senang dapat parking..

tujuan utama nak ke MATTA Fair tu adalah utk beli tour kami pada percutian akan datang ni...sbbnye nk bli on9 aku xde credit card..so mmg payah,,kalau nk walk in terus beli kat sana ada 2 kemungkinan je..mungkin dah penuh dan harga lebih mahal..so kene jugak la cuba nasib ke MATTA Fair..tujuan kedua pulak nk jmpa abam Aaron kat booth Triways..die ada sana pukul 6-7 petang..pehhh,,alasan kau,,nk jumpa Aaron katanya..tp x kesampaian la..aku smpai sana nk dekat pukul 7..time masuk tu xde pulak berselisih..ikut jalan lain kot..muahahahahaha..ni sume jam punye salah...sana sini jammmm..

so round punye round,hampir nk pukul 8.30 malam,,namun tour nye tidak jugak ketemu..stress ok..tibe2 rasa give up xnak pegi..boleh??hehehe,,sbb kitorang plan xnak amik tour yg kebiasaan kitorang amik tu..mmg ada airport transfer + hotel..ingtkan kali ni nak jalan sendiri memandangkan tmpt tu public transport adalah tip top!so tidak menjadi masalah pada kami..tp rata2 tour sume mmg ada bnda2 tu..normal kan..kami nk la carik kot2 blh org tu tolong blikan kami tour SAHAJA pada hari ke 2 dan ke 3 tu without hotel + airport transfer..habis aku round Hall 1, en suami ajak masuk Hall 2..time tu dah 8.20 malam..aku mule2 mcm malas, tp die kata jom jelah..last..kalau xde balik je..so masuk2 terus nmpk booth yg ada tulis "tut" hehehe..terus tnye..bla bla bla..bile aku mintak nk tour je utk 2 tmpt yg aku nak tu die kata blh..apa lagi..ingt nk jalan2 dulu tp die kata tutup pukul 9..ahhhhhh,,aku x tau pulak tutup pukul 9..cehhh,,so kami buat keputusan bli je kat situ sbb die tawarkan pada harga yg murah berbanding kalau aku bli on9..buy 1 free 1..jadi nye utk 2 tour tu kami byr utk harga seorang je..kan jimat..tp naik bas la dlm 40 org..aku x kesah la ramai mcm mana pon..janji duit tu blh spend utk makan n souvenir byk2..

dah setel tu try jugak cuba nasib nk masuk Hall 3..Hall 3 ni utk percutian dalam negara ye..yg Hall 1 dan Hall 2 tu utk international..hajat nk usha harga hotel utk percutian bulan februari thn depan pulak..jmpa booth tu terus tnye..harga yg ditawarkan mmg murah tp sebelum tu aku lebih dulu dah survey utk gov rate terus kat hotel yg aku nak..so aku blh dapat harga utk gov rate lagi murah daripada die tawarkan..jadi,lupakann saja..terus keluar dan balik..singgah makan kat kampung baru dulu sebelum balik ke Shah Alam..

hari Ahad tu pulak pagi2 lagi da bgn nk pegi pasar tani Shah Alam pastu setelkan bfast anak2 buah..jadi babysitter kejap, akak aku mlm sabtu tu fly ke london bawak anja je..lagi 2 org tu tinggal..lepas bfast pegi ke IPB utk discussion English..nasib setel cepat..so aku mmg nk g library UM buat assgmnt..pergi la daku bersama en suami peneman setia walau di mana jua.. ;) smpai sana ada insiden yg menyakitkan hati..library bukak tp kedai fotostat tutup..what theee??????geram ok,,apa jadahnye kan..lama jugak mogok x tau nk buat apa..nasib ada akak prihatin tu bagi pinjam kad fotostat die yg blh buat sendiri fotokopi tu..legaaaa...nk blik tu nk bagi la die duit utk kad tu,die xnak,bermati2an die xnak..dua pulak tu kad die bagi..untung2..terima kasih la kak ;)

dah setel cari bahan tiba2 lapar..elehhh bukan tiba2,,mmg lapar..ajak en suami pegi mid valley kejap..lagi pon nk pegi uni qlo cari baju sejuk..
setel sweater en suami dan premium cotton turtle neck aku..tinggal jaket aku je xde,yg byk nye cardigan,blh la consider kot..aku rasa bnda ni x berapa perlu tp just in case..tmpat aku nk pegi tu cuaca x menentu..1 hari blh ada 4 musim..boleh gitu??so sediakan payung sebelum hujan..
lepas dah selesai semua,balik ke Shah Alam semula pick up mak dan opah aku..pukul 6 cmtu baru gerak dan terus anta opah ke PD..hujan pulak lebat,makanya jalan mcm semut..pukul 9 baru smpai rumah,,makan apa sume,pukul 11 jugak tido..bajet blh tido pukul 9,tp harapan jelah..itu yg pagi ni lemau gile..ngntok x hengat!weekend ni resepsi belah kitorang pulak..matilamaknakkkkkkkkk... ;p

**maaf entry panjang sikit..
sekian