Friday, July 13, 2012

Restoran Nasi Arab Pondok Barakah

salam kawan-kawan...
masing2 muka berseri2 je ye dok??
jumaat kannnn..esok cotiiiiii...syokkknye..
aku ingt esok nk kemas rumah..kesian mak aku selalu kemas sorang2..
disebabkan anak menantu yg selalu bz..mahap makk,,bukan malas..tp x de masa..esok kite tolonnn yekk..cuci toilet,nak pasang kabinet buku yg bli kat ikea dulu,pasang separuh jalan je..
mak da bising..semak mata katanya..
bli kabinet tu pon sbb kotak2 buku yg mencomel dah x muat..dah termuntah2 dah buku aku keluar..
rumah dah macam hape,,nk raya nih,,so alternatif nye terpaksa bli kabinet buku..suke makk ;)

ok lah,,ni saja nk update pasal restoran yg baru ku coba malam td..
Restoran Nasi Arab Pondok Barakah di Senawang sajokkk..bukan Arab Saudi ponggg..
lokasi nye kat belakang Giant Senawang..ada deretan kedai belakang giant tu..ko round la carik yekk..
kalau daripada highway PLUS,exit Senawang, Kuala Pilah tu,ko terus je smpai nampak Giant belah kanan ko..pastu masuk je dan ronda la smpai jmpa restoran nih..
utk org seremban jgn ko x tau pulak kat mana giant senawang ek..mmg aku pokkkkk nnti..
tau ni pon daripada kawan en suami,dok upload2 gambar kat fb,terliur pulak aku kan..hihi
ok lahh,,jom kita layan menu2 yg ada kat sini...

ni antara menu nye..kira banyak la menu lain2 selain daripada nasi arab mcm kat restoran Nasi Arab Damsyik tu..tp mlm td aku x try pon nasi arab sbb terpengaruh dengan menu lain..hihi..gambau agak pudau sebb x bawak kamera..amik guna tab je..
ini mummy punye,,shawarma chicken..harga RM8.00..rasa blh tahan sedap..cuma roti tu agak keras..ehh roti ke?? ;p
ini makan bersama..mix hausyi..apekebenda hausyi tu??aku pon x tau,,nnti balik tanya en suami..hihi..harga RM30.00..ini kira campuran la,ada udang bakar 9 cucuk, kambing bakar 1 cucuk, daging bakar 1 cucuk, ayam bakar 1 cucuk dan french fries..rasa,sedappppppp...daging dan kambing en suami je yg makan.. ;) die cakap daging liat sikit..
ini anaaa yg punyaaaaaaaa..kofta chicken kebab..apekebenda kofta tu?mcm biasa x tau,,nnti tanya en suami..smlm x terkeluar pulak nk tnya..haha,,harga RM14.00..rasa,sangat sedappppp daging ayam yg dicincang tu..terasa daun pudina nye..ummphhhhhh!!!!daging ayam tu besau ye..akhirnya aku surrender dan mereka2 la jadi mangsa habiskan..hihi
nahhhhh,,mula2 nak amik nasik mandy tu,tp fikir2 balik x yah dulu kot..kalau bilik mcm x penuh je,baru nk amik..sekali mmg x payah amik la,kenyang nak mamppppp...lain kali la rasa nasi mandy manda tu..so far aku rasa x de lagi nasi arab yg sesedap nasi arab damsyik tu..aku x de cerita lagi kan..restoran tu dah lama sebenarnya,,aku je malas nk cerita..korang g la try sendiri nanti..mmg x rugi..nasi sedap,ayam besau dan harga berpatotan sungguh!
ok la,,perut kenyang suka hati..gambar air je lupa nak amik..
aku dan en suami amik air manggo..mmg pure mangga la die blend,mak air apple..
air juice RM4.00..kalau nk campo yogurt pon ada,,namanya manggo lassi..harga RM8.00
so total semalam RM60 plus plus...

waktu operasi 11pg-12mlm..jumaat tutup ye..
dan bulan puasa nnti die ada buat buffet,rm35/pax..utk jumaat sabtu dan ahad rm45/pax..
mahal sikit sbb ada kambing golek2..
so,,itu saja lah ye..
selamat mencobaaaa....

sekian

No comments: