Monday, July 30, 2012

Iftar @ Red Wok Bangi

salam kawan-kawan...
ok saja nk update pasal berbuka puasa semalam di Red Wok Bangi..
ramai yg dah tau kot tmpt nih,tp aku baru pergi..hehe
so semalam berbuka puasa secara berjemaah kat sana sbb en suami ada exam ptg tu di UKM..
then aku fikir baik pergi buka kat sana jela..
bila dah survey2 dengan cik Maya die ada bagi byk option..
so aku memilih Red Wok jelah,sbb senang..die saja kat situ xde share ngan sape2..
ok,,moh layan gambar,,hihi,,dah ptg2 ni kan,,sure korang terliur...
pinjam pakcik google..smpai terlupa nk snap gmbr depan kedai ;)
ini Marmite Chicken..harga RM17.00 utk Medium..rasa sedapppp..ayam sgt crispy
ini kerabu mangga..harga RM8.00..rasa mmg sedap
ni pulak Salt and Pepper Crispy Soft Shell Crab..harga RM40.00 utk Large..ni pon mmg sedap..ketam tu lembut sgt,blh kunyah dengan kulit2 sekali..
ini Asam Steam Fish..harga aku x ingat..rm48.00 rasanya..rasa sedap jugak..aku x penah try lagi masakan ni,n not bad..mmg sodapp..rasa ala2 asam pedas gitu
Butter Crispy Prawn..harga RM34.00 utk Medium..rasa?mmg la sedappppp!!
Baby Kailan with Oyster Sauce,,harga RM17.00 utk Medium..rasa biasa la sayo..ok la jugak
ada lagi 2 menu yg x snap,sbb lambat sikit smpai,time pon dah nak berbuka,so sebok lahap makan ok..haha2 menu tu Sizzling Tau Foo,harga RM14.00 untuk Medium dan Tom Yam Bangkok with Milk..harga RM10.00 utk Small size..rasa dua2 sedap..tom yam die mmg best!isi byk
opah dan mummy..





gambar en abam tetap xde..maaf dengan kualiti gambar,,amik guna tab je..hehe..nmpk x pinggan aku dan en abam x de nasik..hehe,,kitorang bedal lauk je..diet nasik katanya..cehhhhh

overall aku bagi 5 bintang la utk makanan kat sini..mmg x rugi bayar..
total semalam RM205 n aku rasa masih di tahap ok dengan makanan yg byk tuh..
kalau ada nk berbuka kat sana blh buat reservation..call je no yg ada kat gambar atas sekali tu..
utk menu blh KLIK sini..
sebenarnye byk sgt menu yg nk try,tp takut x termakan kan..
so adalah wajib utk aku dtg kembali ke sini..oh yaa,,sini ada jugak steamboat..
rm33 per head kalau x silap..tu pon harus aku coba nnti..hehe
ok la,,selamat berbuka!

4 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

hahaha mule2 skali aku nk gelak sebb lagu tema blog ko..."penangan devaju KK ni" hahahha

aah mmg berbaloii sebb bekas besar..luas tmpat die..

wAnNy said...

maya-hahaha,,aah kan,,sj pedajal sume org dengar lagu tu..muahahaha..
nnti nak try steamboat pulak

Sumayyah Nadhirah said...

sile la try ye..kenyangkn diri wkakka

yoon da-hyun said...

hello sis :) im new here ! follow you done , hit me back :D thanxx ~~