Wednesday, July 11, 2012

A&W @ Grand Lexis Port Dickson | Review Bilik

salam kawan-kawan..
ok hari ni nk sambong cerita di Grand Lexis aritu..
kali ni nk terjah bilik pulak..hihi,,bilik super grand okeh..
i cukup puas hatiiiiiiii!!!
ouh,,ada yang bertanya harga bilik nih,ok,utk pengetahuan bilik ni aku rasa yg paling murah kot..
sbb die atas tanah,bukan water chalet..paling murah x berarti murah gile yehh..
harga utk bilik ni ialahhhhhh RM6++..muahahaha,,aku x ingt la berapa..tp 6 plus plus la..
but aku dapat gomen rate iaitu RM523..(agaknye la,sbb die mintak sekali deposit aritu)
haaaa,,kan ontong keje gomen nih..hehehe..
aku pon stay 1 malam je yg mampu..kalau 2 mlm da lepas pegi Sabah sana dah..
just nak merasa blh ler..nk lama2,bankrup!
ok,,moh la layan gambar..
taraaaaa,,,bilik yg sangat selesa..ok,bilik ni mmg ada 2 king size bed..dan kami menggunakan kedua2nya..opsssss,,apakah?? ;D
ada meja dan microwave..sng nak panas2 kan makanan..
ok,,tang bilik air pon mmg superb dan besar gedabak..nak masuk ramai2 pon blh..part shower blh muat 2 org..hihi
santekkkk
separate toilet..sorang nk membuang,,sorang nk mandi pon xde hal
shower besar tu mmg best
ok,ni lemari dari dalam toilet..blh bukak dari 2 alam,,hahaha,,iaitu dari dalam bilik air dan dari bilik,,tp dari bilik lupa nk snap..
amenities
ehhh,,sambung gambar bilik balik
katil ok..tp tetap x blh lawan katil kat G Tower dulu..

suke la kau kannn..hihi
harta2 tu malas nk ketepikan
tang lampu pon byk..i loikeeeee
ok,,setel part bilik..jom terjah swimming pool pulak..
sume bilik kat Grand Lexis ni ada private pool setiap 1 bilik yer,,so x yah gado2 nk pegi swimming pool besau tu..mandi kat bilik sendiri je..lg privacy.. ;)
haaaaa!
uuuuuuuuu......
aaaaaaaaaa....
eeeeeeeee.....
ada jugak shower kat luar kalau nk bersih2 dulu..
ok,,pada entry lepas,aku ada cakap nk cerita kenapa aku x nak duduk yg kat water chalet punye..
sebabbbbbbnye,,yg aku stay ni new wing,dah tntu2 lagi cantek,bersih dan lain-lain..
lepas tu dari segi design,aku rasa lagi better yg aku stay tu..x caya??meh aku buktikannn
bukan xde yg 1 katil,ada,tp yg water chalet punye..x brp nak menarik pada pandangan mata aku,mcm dull je..
tgk pulak bathroom nye..hmmmm
pool nye pon x brp menarik,,sbb berbumbung..mcm lemas..**sumber gambar,Google n Tripadvisor
hahahaha,,bukan cerewet,,tp tu la aku,,kalau aku pilih hotel mmg pilih yg betul2 selesa..
harga pon lebih kurang,so apa salahnya aku amik je yg new wing tu walaupun atas tanah..ok what..
air laut PD pon bukan biru,,cekelat je..

sekian

15 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

aku nk pergiiiiiiiiiiiiiiii...sebb nk swiminggggggggg

wAnNy said...

haha,,poie la..tp jgn pegi time weekend..ramai

Bitt (double IS) said...

nice review!
salam kenal...saya follow...singgah saya nanti yer ;)

Mooniqueen said...

Wahhh bestnya.. Teringin dah lama nak kesana tp belum kecukupan uwang Nya.... Jeles sbb Ada pool tu... Boleh berendam lama2... Follow u.

wAnNy said...

Bitt (double IS) - tq,,salam kenal juga ;)

wAnNy said...

Mooniqueen - hehe,,kene mengumpul daripada sekarang..mmg best n puas hati ;)

saudagar burger said...

alaaa...besnyeee.........nak pegi jugaaa

wAnNy said...

saudagar burger-pegii jgn x pegii..hihi :-)

Anonymous said...

Saya cari-cari review GrandLexis dan jumpa blog ni.

Boleh tau tak, bilik ni yg mane ye? Grand garden ke yg mana?

TQ in advance.

Dila

wAnNy said...

dila-ni jenis bilik deluxe suite-garden living..more info blh refer link nih ;) http://www.grandlexispd.com/deluxe-suite

$u$ah #at! said...

Amikla sky grand villa..lagi superb gila. Anak2 biar tido kat luar..Mak bapak boleh manja-manja dalam bilik gitu

Roslida M Jani said...

thanks review :))) nak bawak anak2 swimming nanti...hehhe

Ili Syazwani said...

roslida-happy holiday :)

Anonymous said...

Nk tnye.. Tmpt ni strict x kalau bwk lebih dr pax yg ditetap kn utk 1 bilik? Baca terms 1 bilik 2 org. Max 4 org. Tp org ke 3 dan 4 kna tambah. Nk seludup jr bole x? :P

Ili Syazwani said...

rasanya boleh kot..cuma kalau kantoi kena bayar ler..hehehe