Tuesday, June 5, 2012

Perlu ke Sambung Study???


salam semua..ok hari ni nk berdiskusi sikit..
seperti tajuk di atas..
perlu ke sambung2 study nih???
bagi aku ia bergantung kepada individu masing2..
kalau rasa perlu,,ko x nak ada kat takuk yg sama,,baiklah ko sambung..
mcm aku ni PA..aku xnak la jadik PA smpai tua..
dah la x best,,susah nk ngulor..ngeh3..
so tepuk dada tanya selera..

kadang2 keputusan yg kita buat tu pon akan menimbulkan rasa sesal..
x dinafikan aku ni pon kadang2 rasa mcm menyesal...
knp la aku smbg??mcm rasa xde life!
tp bila abis final bukan main ko suka kan!hahaha
nk smbg study ni ko kene berkorban apa saja la kata kasar nye..
mcm yg x kawen pon,dlm tmpoh ko smbung study tu ko mesti dah berkahwin jugak..
mcm aku ni 5 thn beb! 10 sem..mcm nak mati bile pikir..
tp apakan daya,,aku selalu cakap kat diri sendiri,,aku kene kuat jugak,,sbb xnk jadi PA dah..
mak n suami aku paling byk bg dorongan la..
bila aku mcm give up je,,mak aku menyempil,,smpai bile nk jadi PA??haha
yg menguatkan lagi hasrat nk smbung ni pon sbb ayah aku..
die nak sangat aku smbg..makanya sume yuran adalah ditanggung oleh beliau..terima kasih abah!ngeh3..
bapak aku kalau hal2 belajar ni mmg die x berkira sangat..kalau aku yg kene bayar sume mmg aku x smbg la kot..mana nk cekau yuran tuh..borosssss
semoga abah n mak pjg umur dan sempat tgk saya berjaya ye..

ok bersambung hal berkorban td..
kalau ko dah berkahwin nnti,,ko kene berkorban masa la yg paling besar sekali..
nak2 mcm aku dgn en suami...
die pon masih sambung study tp nk abis dah..lagi 2 sem je.. JELESSS!!!!!!!!
masa ko dgn suami akan terbatas..mcm aku ni,time aku start kelas,en suami semester break..time en suami start kelas,aku pulak semester break..mmg tensi ok..
cube korang cakap sikit mana masa nak shopping bersama??mana masa nak menggedik bersama??mana masa nak berehat2 sama??mana??mana??mana??!! hehehe
pastu masa dengan keluarga pon automatik jadik terbatas..yela kelas ni sume weekend..
week day da tntu2 ko kerja...nk balik umah mertua pon susah nk manage masa tau..walaupun dokek yoo!en suami la,,bile dah free xde kelas,ada lak kerja lain2..hehe,,tapi x mengapalah..
die carik rejekii kann..rejeki x datang tanpa USAHA!
so, itu adalah masalah problem kami yg besar..
harap2 family paham..
kami pon memerlukan masa kami bersama jugak.. ;)
sbb en suami pon selalu bz dgn hal2 luar..aku ni dlm seminggu kadang2 malam je baru bersama..
nk diskus2 pon susah nk tggu timing sesuai
itu blom lagi kalau ada anak..
dgn urusan anak2 lagi,blh pitamm
so kalau rasa masa dah agak sesuai blhlah korang smbg study ok...
n lagi satu kene kuat je..
ok la,,doakan saya berjaya mendapat segulung ijazah itu ;D

sekian

2 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

aku paham...sekian

wAnNy said...

maya-hihi,,bagus ;D