Tuesday, June 19, 2012

Muhasabah Diri

salam kawan-kawan...
dlm hidup ni, kita sentiasa nak berubah ke arah yg lebih baik kan..
mmg xde pon makhluk Tuhan yg nak ke arah kejahatan melainkan org tu sewel!
mcm aku jugak,aku sentiasa cuba perbaiki diri luar dan dalam untuk lebih mendekatiNya..
lagi2 da kawen nih..peribadi kita mencerminkan suami kita,dosa kita ni suami yang tanggung..
dalam usia yg makin matang ni aku akan cuba untuk bersihkan hati..
aku xnak dah pandang org dari sisi negatif dan berprasangka buruk..
tp yg aku kesal ada jugak yg masih berbuat demikian kat aku..sedih okay!
aku ingat da tua bangka ni hati dah x busuk! xde dengki mendengki! blh berfikir dengan waras!
rupanya sama je perangai mcm kebudak2an..aku pon x tau la apa masalah kau..
mcm aku amik laki/bf/tunang die pulak..

tp aku x kesah,,aku ada Tuhan yg tau semuanya..
aku akan cuba berbuat baik jugak walaupun hati sakit..
sbb aku x nak menjejaskan hubungan sesama Islam..
kalau die bagi taik pon aku tetap akan balas bunga!sbb aku rasa x rugi apa2..

whatever pon lantak kau la..dah mmg itu sifat kau kot..
yg penting aku dah xnak dah busuk2 hati kat org nih,x kemana pon..
terima jela apa yg kita ada,dan Tuhan tu sentiasa akan berikan yg terbaik kepada hambaNya..
jgn ingat bila kita berada kat atas kita akan berada kat atas selamanya..
dan jgn ingat kalau kita kat bawah kita kat bawah selamanya..
segala ujian yang Tuhan berikan tu mesti dalam kemampuan kita untuk menghadapinya..
so aku terima dugaan ni dengan rela hati..

ok la,update ni dulu..
nak training tarian lagi,esok adalah harinya!
doakan aku x lupa step atas pentas tu..hihi

sekian

No comments: