Tuesday, June 26, 2012

Impian

hye readers...(ceh,intro lain pulak)
ok,nk bercakap sikit pasal impian..
korang mesti ada impian kan??mcm aku jugak..
for sure impian utk berjaya dalam segala hal tu da letak paling tertinggi!tp ni nak cita impian yg di luar dari konteks tu..(ingat kau jawab exam ke apa?)

aku ada satu impian yg aku angan2kan..angan2 tu free kan,mana tau jadi kenyataan..hihi
kalau aku byk duit, byk masa, impian aku adalah untuk buat satu rumah kucing,,haha,kelakar?no laaa
rumah kucing tu menempatkan kucing2 jalanan yg terbiar ni, sbb aku ni jenis kesian kat binatang..yela,binatang ni makluk Tuhan jugak kan..lagi2 kalau nmpk kat jalanan dalam keadaan lapar dan x terurus,,rumah tu maksud aku bukan la rumah teres ke hapa ye,,buat mcm kandang besar kat satu kawasan la..lepas kan kucing2 tu pon xpe,,janji ada makanan n tmpt die berteduh..

kadang2 terfikir betapa mewahnya kucing2 kat rumah aku tu ha..
nak2 si dobot,tido dalam ekon,atas katil,makan sedap,ubat-ubatan cukup,,xde satu pon yg kurang..
anak2 die je terbiar kat luar rumah, sebab selalu buat hal bila bagi masuk rumah,tp tetap makan cukup...
kalau aku berjaya buat rumah kucing tu,aku nk amik kucing2 yg dekat restoran ke mana2 la,,bagi injection apa yg patut, letak kat rumah kucing tu..lepas tu mintak sumbangan utk dana keperluan dorang mcm makanan, mungkin upah org utk bersihkan kawasan..kalau ada yg sukarela lagi bagus..
kucing2 kalau kat restoran ke pasar ke kadang-kadang cantik tau,,nak amik kang rumah aku tu da byk kucing,,mau bising mak nanti..hihi

bestnye kalau berjaya buat,,kucing ni la jadi terapi aku kalau stress..kadang2 die blh jugak jadi penyebab stress..hahaha..
ok la,doakan la aku berjaya dgn angan2 aku nih,,ouh ya,mana2 yg duduk area seremban ni jemputlah datang ke Hari Veterinar pada 28 Jun ni bertempat di Kompleks Belia dan Sukan Paroi..tp x sure plak smpai bile,rasa smpai ahad kot..ada pameran kucing daripada baka2 terbaik..tu yg syokkkkkk...jemput la ye..

sekian 

No comments: