Wednesday, June 6, 2012

Baju Raya

salam rabu... ;)
okay,,hari ni nk update pasal baju raya..
korang da tempah ke belum baju raya korang??
mcm thn lepas aku dan en suami beli siap je..
tp thn ni gatal nak tempah2..
so beli kain cepat2 (sedondongg gitu)
pastu terus anta tempah,,takut lambat2 nnti tailor xnak amik baju dah..
so baju untuk raya pertama da siap dengan jayanya minggu lepas lagi..
baju plain je,,sbb aku nak tmbh2 seni kat baju tu..
da siap pon!suke2,,trus rasa x sabau nak raya..cehhh,puasa ganti pon x abis..
tp baju en suami x siap lagi,,tinggal nak carik samping die je..

meh kita tgk sikit baju raya pertama guwee..

taraaa!seni2 tu mak yang jahit..warna masih rahsia lagi ye.. ;)
kasi close up sikit..ni pon blm siap 100% sebenarnye,,ingt nk tmbh lagi manik2 pearl..kot sempat laa..
okay,,tang tudung pon aku da siap beli tau!bli thru online je berikutan masa xde nk ronda carik tudung..bile ada online yg kene warna terus rembat..tudung kat Jelitasara ni sume aku suke..bagi aku la..sbb aku mcm x sesuai pakai shawl,,muke boolatt ;) so pakai tudung yg ada awning la kekdahnya..kalau rasa nak jengah blh klik SINI atau pon blh like kat FB die..sbb kalau ada tudung baru biasanya tiap2 minggu akan ada tudung baru die akan inform kat fb..pastuuuuuuu,,kene cepat,kalau da pukul 10 pagi ke atas mmg sold out la jawabnye,,kalau berkenan trus buat payment n submit order form..setakat ni aku berpuas hati dgn tudung2 jelitasara,sume best dan selesa plus harga pon berpatotan lagi..setakat ni da 6 ke 7 helai jugak la aku beli..so,korang2 sume blh cuba ye..cuma tudung untuk baju raya hari ke-2 blm carik lagi..
baju raya hari ke-2 tu ada kat tailor lagi,ujg bulan ni kot baru siap..pastu ingt nk borong lagi 2 ke 3 helai baju siap pulak..pehh,,tamak hokay!ehh,,raya kannn,bukan selalu..muahahaha..baju siap tu blh buat pakai pegi kerja,kan berguna tuh..
ok la kawan-kawan..
setakat ni dulu lah ye,hari ni bos cuti smpai jumaat..
mari manfaatkan masa freeee ni sehabis baik ;D

sekian

2 comments:

NeenaAnuar said...

wow! mesti gorjes baju raya kamu nie! :D

wAnNy said...

kak neen-wahh,,terharunye akak comment..hehe,biasa jela kak..asik beli siap je,boring pulak ;D