Tuesday, June 26, 2012

Impian

hye readers...(ceh,intro lain pulak)
ok,nk bercakap sikit pasal impian..
korang mesti ada impian kan??mcm aku jugak..
for sure impian utk berjaya dalam segala hal tu da letak paling tertinggi!tp ni nak cita impian yg di luar dari konteks tu..(ingat kau jawab exam ke apa?)

aku ada satu impian yg aku angan2kan..angan2 tu free kan,mana tau jadi kenyataan..hihi
kalau aku byk duit, byk masa, impian aku adalah untuk buat satu rumah kucing,,haha,kelakar?no laaa
rumah kucing tu menempatkan kucing2 jalanan yg terbiar ni, sbb aku ni jenis kesian kat binatang..yela,binatang ni makluk Tuhan jugak kan..lagi2 kalau nmpk kat jalanan dalam keadaan lapar dan x terurus,,rumah tu maksud aku bukan la rumah teres ke hapa ye,,buat mcm kandang besar kat satu kawasan la..lepas kan kucing2 tu pon xpe,,janji ada makanan n tmpt die berteduh..

kadang2 terfikir betapa mewahnya kucing2 kat rumah aku tu ha..
nak2 si dobot,tido dalam ekon,atas katil,makan sedap,ubat-ubatan cukup,,xde satu pon yg kurang..
anak2 die je terbiar kat luar rumah, sebab selalu buat hal bila bagi masuk rumah,tp tetap makan cukup...
kalau aku berjaya buat rumah kucing tu,aku nk amik kucing2 yg dekat restoran ke mana2 la,,bagi injection apa yg patut, letak kat rumah kucing tu..lepas tu mintak sumbangan utk dana keperluan dorang mcm makanan, mungkin upah org utk bersihkan kawasan..kalau ada yg sukarela lagi bagus..
kucing2 kalau kat restoran ke pasar ke kadang-kadang cantik tau,,nak amik kang rumah aku tu da byk kucing,,mau bising mak nanti..hihi

bestnye kalau berjaya buat,,kucing ni la jadi terapi aku kalau stress..kadang2 die blh jugak jadi penyebab stress..hahaha..
ok la,doakan la aku berjaya dgn angan2 aku nih,,ouh ya,mana2 yg duduk area seremban ni jemputlah datang ke Hari Veterinar pada 28 Jun ni bertempat di Kompleks Belia dan Sukan Paroi..tp x sure plak smpai bile,rasa smpai ahad kot..ada pameran kucing daripada baka2 terbaik..tu yg syokkkkkk...jemput la ye..

sekian 

Hooray




salam kawan-kawan..
hooray sebab apa??sbb bos xde..pegi Bangkok ada persidangan..minggu depan baru ada..
tipu la kan PA mana yg x suka kalau bos xde..hihi..
esok pulak aku cuti 2 hari,,nk pergi melegakan tension dengan en suami..
maklum la..kualiti masa bersama tu dah semakin kurang sekarang ni berikutan en suami asik bz..
abis final aku da lama smpai nk start kelas dah,baru dapat nak memadu kasih,,tu pon kejap je..
xpela,,janji dapat kan..
x dapat pergi jauh pon,dekat je..nantikan ye.. ;)

sekian

Monday, June 25, 2012

Kesan Heboh Pertunangan

salam isnin kawan2...
ok aku tau sume monday blues!muehehehe
so hari ni saja nak sharing info sikit..sharing is caring kan..

ni ada video daripada ustaz don pasal pertunangan nih..
aku tau benda ni daripada sebelum tunang lagi..
en. bf (masa tu) selalu membebel.."jgn buat besar2,,nnti timbul fitnah,itu ini itu ini"
tp gf die (masa tu) agak degil la..
lagi pon bapak aku nak jugak buat makan2 utk jiran tetangga..
so bila en. bf (masa tu) tau ada 2 bijik kemah,die dah terkejut..
"uishh,,mcm besar je majlis nih, kan dah cakap jgn buat mcm ni"
nasib baik xde insiden xjadi masuk meminang kan..haha
tp sedegil2 aku ni pon,aku dengar jugak tau cakap die masa tu,,sbb aku pikir mcm betul jugak apa yg diperkatakan,,tunang je pon,buat nye x jadi kawen?? (mintak dijauhkan masa tu),x ke aku yg malu?
ikutkan hati buas aku nih,,mmg aku da siap pasang impian nak buat pelamin bagai..
tp bile pikir2 balik,ok la.x yah pelamin,buat simple2 je..
baju pon aku pakai mana yg ada je,mekap tu aku amik jugak (degil kann),photographer pon housemate aku je masa kat jempol dulu..
jemputan masa tu blh tahan jugak la dirahsiakan,,aku ajak yg rapat2 je..jiran yg dekat2 je..jauh2 x jmput,,hihi

kalau ikut en. bf (masa tu) die nak datang sekeluarga n berbincang je,bagi cincin pastu selesai..
tp aku x tau la,,da macam fenomena kan,,sume majlis bertunang mesti nak hebat2..
xpe2,,meh dengar ustaz nak cakap dulu ;)


tapi jangan pulak ada yg terasa..kalau dah plan tu buat jela ikut plan..tepuk dada tanya selera kan..
aku just sharing info, aku pon melakukan kesilapan jugak masa tuh..manusia,mana ada perfecto!
dan kesilapan aku jugak publish sume gambar2 tunang tu kat fb..ampunnnn!
mmg seeloknya majlis pertunangan dirahsiakan,utk elakkan mcm2 fitnah, dan hebohkan la majlis walimatulurus nanti ;D

sekian..

Friday, June 22, 2012

Majlis APC Negeri Sembilan Tahun 2011

salam jumaat kawan-kawan..
ok hari ni nk update pasal persembahan kami pada malam APC hari tu..
alaaaa,,yg menari2 tu..
majlis berlangsung di Klana Resort Seremban..
so kitorang sume sampai petang tu dlm pukul 5 lebih sbb diorang kata nk bagi makan awal,dlm pukul 6..lepas tu nak siap2 lagi kan..majlis mula pukul 8..
tup2 da sampai sana,diorang cakap da makan pukul 6.30 pulak..
tu blh tahan lagi,,lepas makan kami sume berlari2an nk siap..
sbb nak make sure 7.30 tu sume da siap segala baju n mekap..
ikut aturcara awal mmg persembahan time makan iaitu sebelum penyampaian APC dan ucapan..
sekali bila da duduk changing room tu diorang cakap tukar aturcara..what????
die cakap nak buat penyampaian dulu..gileeee..
kitorang da bajet2 da nak balik awal.lepas je abis menari nk cabut..
mmg x dapat la kan..penerima anugerah 3++ orang..pehhhh!
penyudahnye pukul 10 mlm baru dapat menari n dorang dapat makan..kasiannnn!
apa2 pon,persembahan memuaskan hati dan MB suke..itu yg penting ye..bergoyang2 badan MB tgk tarian ayam den lapeh tu..
ok lah,mari layan gambau

ayam nye..hihi
penari2 dari Veterinar dan JKR..actually kitorang dari jabatan negeri cmpo..Veterinar, JKR, JPBD dan Pej Hutan..tp Veterinar la majoritinye
gambar gegar sbb bukan pro yg amik..hehe,,tu pon nasib baik ada penari JKR tu hubby die amik anugerah,mintak tolong la amik gambau,sbb photographer Veterinar pon menari..haha
gigih ko tampo lalat..byk sungguh
nmpk x aku??aku dok belakang je uolls..x mampu nk duduk depan,,gugup!
so colourfull!
"ayam den lapeh..ooo ooiiii"
solosaiiii..yg macam mumia tu penangkap ayam ye..kata Veterinar,sume kelengkapan ditanggung beres!
suke,,suke! :D
pape pon enjoy la walaupun byk dugaan n cabaran..ehhh dugaan ke??
biasalah kan janji melayu mmg cmtu..
ni pon pengalaman pertama menari2 nih untuk aku..
duduk jempol dulu nan hadoo la..byk majlis2 je..lain tempat lain pengalaman kan..

ok,ni ada sikit video..mmg sikit,pendek je..x tau la kenapa die rakam sikit sangat..tp xpe..ada la jugak kan daripada x do..nak yg full ada, tp time latihan..nnti update lain..dah jom layan...



haha,,potong stim kann...
nnti aku usaha dapatkan yg full punye..x fedulik,,nak jugakkkkk..
lepas ni ada sukan tahunan veterinar semalaysia pulak..
tp kene time aku ade kelas..
so dapat join boling je 5 julai  nanti..hihi
aku rasa dok veterinar ni mmg byk aktiviti.. :D

ok lah,,jmpa lagi kawan-kawan..
selamat berweekend!

sekian

Tuesday, June 19, 2012

Muhasabah Diri

salam kawan-kawan...
dlm hidup ni, kita sentiasa nak berubah ke arah yg lebih baik kan..
mmg xde pon makhluk Tuhan yg nak ke arah kejahatan melainkan org tu sewel!
mcm aku jugak,aku sentiasa cuba perbaiki diri luar dan dalam untuk lebih mendekatiNya..
lagi2 da kawen nih..peribadi kita mencerminkan suami kita,dosa kita ni suami yang tanggung..
dalam usia yg makin matang ni aku akan cuba untuk bersihkan hati..
aku xnak dah pandang org dari sisi negatif dan berprasangka buruk..
tp yg aku kesal ada jugak yg masih berbuat demikian kat aku..sedih okay!
aku ingat da tua bangka ni hati dah x busuk! xde dengki mendengki! blh berfikir dengan waras!
rupanya sama je perangai mcm kebudak2an..aku pon x tau la apa masalah kau..
mcm aku amik laki/bf/tunang die pulak..

tp aku x kesah,,aku ada Tuhan yg tau semuanya..
aku akan cuba berbuat baik jugak walaupun hati sakit..
sbb aku x nak menjejaskan hubungan sesama Islam..
kalau die bagi taik pon aku tetap akan balas bunga!sbb aku rasa x rugi apa2..

whatever pon lantak kau la..dah mmg itu sifat kau kot..
yg penting aku dah xnak dah busuk2 hati kat org nih,x kemana pon..
terima jela apa yg kita ada,dan Tuhan tu sentiasa akan berikan yg terbaik kepada hambaNya..
jgn ingat bila kita berada kat atas kita akan berada kat atas selamanya..
dan jgn ingat kalau kita kat bawah kita kat bawah selamanya..
segala ujian yang Tuhan berikan tu mesti dalam kemampuan kita untuk menghadapinya..
so aku terima dugaan ni dengan rela hati..

ok la,update ni dulu..
nak training tarian lagi,esok adalah harinya!
doakan aku x lupa step atas pentas tu..hihi

sekian

Friday, June 15, 2012

keBIZIan

salam jumaat kawan-kawan...
susahnye nk update blog sekarang disebabkan kebizian melanda..
nk blogwalking pon mlm je,pastu malas nk comment,baca je..hihi
cehh,,mcm byk na keje kau kan..
kerja menari koooo..iyeee,,menarii!
SUK dera kitorang buat persembahan masa Anugerah Perkhidmatan Cemerlang rabu depan...
anugerah xdapat,janji dapat pegi makan malam tersebut kannnn...muahahah
so start rabu aritu kitorang training daripada pukul 10 pagi smpai 5 petang..
sume nye last minit kan,biasalah!

tp syukur aku ni da la x penah nk menari2 ni..mujur senang dapat step..1 hari dah blh cover..
sekarang ni aku stress sbb sakit pinggang yang teramat sangat..
ouh lupa nak cakap tarian apa ek..
kitorang bantai tarian endang n ayam den lapeh..
tau x??tau x??x tau g tgk youtube!
ayam den lapeh tu blh tahan lagi,,yg endang mmg tangkap lentok tang pinggang..
mmg sedap la kan..tiap2 malam paksa en suami urut..ye paksaaaa..hehehehehe
latihan smpai selasa depan,mau tercabut pinggang sementara nk smpai hari langsung..saba jelah..
nnti kalau dapat buat rakaman aku share kat sini ek..tarian tu mmg famous amos kat negeri sembilan..

ok lah,,stress, stress jugak..tp tetap suka sbb hari ni jumaat..
esok cutiiiiiii plus tambahan smpai senin..seronot!!!!!
blh regangkan otot mcm dobot buat kat bawah nih..yihaaaaa!

ko mampu?? ;)
selamat berhujung minggu kawan-kawan..
esok ada makan malam Veterinar kat Staffield Country Resort Mantin..
pastu jadual en suami pulak penuh the whole weekend ni..
alhamdulillah dengan rezeki Allah.. ;)

sekian

Monday, June 11, 2012

Review Madagascar 3

salam kawan-kawan..
dah x payah nk buat muka,,tau la isnin!aku pon xde mood..hehe
tp gagahkan jugak la pegi kerja kan...
so nak update sikit je hari ni pasal movie Madagascar 3 yg baru tgk malam td..
aku bagi 5 bintang ye...sesungguhnya lagi berbaloi tgk cerita karton nih..
dijamin puas hati,,hihii

terpaksa amik malam berikutan jadual en suami aku yg tersayammm tu sgt pack! ;)
ikutkan aku mcm malas jugak nk pegi sbb kesian kat abam sayam aku tuh..da la sabtu baru balik dari penang,,smpai rumah pukul 1 pagi,,ahad tu pulak smbg conduct kursus kat pejabat die smpai pukul 4 ptg,,tp demi menjaga hati isteri die yg tercinta ni agaknye,die nak jugak pegi tgk..aku pon apa lagi,,bila lagi nak manfaatkan kualiti masa bersama suami kannnnn...ngeh3...

die pon bersemangat jugak nk jadi kanak-kanak riang,maka kami sgt enjoy dengan jalan cerita ni..

ditambah dengan haiwan2 yg comel dan ada moral dalam penceritaan ni..so colourfull!
paling aku suke si Golden Squirrel nih..comel okay!rasa nak bela sekor buat kawan di kala sunyi..muahahaa..
ko mmg noty la budak kecik mata besau..gerammm,,mcm nk picit2 je
so,kesimpulannya aku cadangkan korng g tgk cerita ni ok,,bawak la anak2 tgk,,mcm kitorang ni xde anak,anak buah pon jauh2,makanya kami jela feeling2 jadi kanak-kanak riang..

*sumber gambar -google

sekian

Friday, June 8, 2012

APA??????

APA??

ABAH NAK SEPONSORRRRR?????

kecik TAPAK TANGAN NYIRU KAMI TADAHKAN BAHHH!!

HEHEHEHE

TERIMA KASIH!!!! :D

tu je nak update,,sekian...

Wednesday, June 6, 2012

Baju Raya

salam rabu... ;)
okay,,hari ni nk update pasal baju raya..
korang da tempah ke belum baju raya korang??
mcm thn lepas aku dan en suami beli siap je..
tp thn ni gatal nak tempah2..
so beli kain cepat2 (sedondongg gitu)
pastu terus anta tempah,,takut lambat2 nnti tailor xnak amik baju dah..
so baju untuk raya pertama da siap dengan jayanya minggu lepas lagi..
baju plain je,,sbb aku nak tmbh2 seni kat baju tu..
da siap pon!suke2,,trus rasa x sabau nak raya..cehhh,puasa ganti pon x abis..
tp baju en suami x siap lagi,,tinggal nak carik samping die je..

meh kita tgk sikit baju raya pertama guwee..

taraaa!seni2 tu mak yang jahit..warna masih rahsia lagi ye.. ;)
kasi close up sikit..ni pon blm siap 100% sebenarnye,,ingt nk tmbh lagi manik2 pearl..kot sempat laa..
okay,,tang tudung pon aku da siap beli tau!bli thru online je berikutan masa xde nk ronda carik tudung..bile ada online yg kene warna terus rembat..tudung kat Jelitasara ni sume aku suke..bagi aku la..sbb aku mcm x sesuai pakai shawl,,muke boolatt ;) so pakai tudung yg ada awning la kekdahnya..kalau rasa nak jengah blh klik SINI atau pon blh like kat FB die..sbb kalau ada tudung baru biasanya tiap2 minggu akan ada tudung baru die akan inform kat fb..pastuuuuuuu,,kene cepat,kalau da pukul 10 pagi ke atas mmg sold out la jawabnye,,kalau berkenan trus buat payment n submit order form..setakat ni aku berpuas hati dgn tudung2 jelitasara,sume best dan selesa plus harga pon berpatotan lagi..setakat ni da 6 ke 7 helai jugak la aku beli..so,korang2 sume blh cuba ye..cuma tudung untuk baju raya hari ke-2 blm carik lagi..
baju raya hari ke-2 tu ada kat tailor lagi,ujg bulan ni kot baru siap..pastu ingt nk borong lagi 2 ke 3 helai baju siap pulak..pehh,,tamak hokay!ehh,,raya kannn,bukan selalu..muahahaha..baju siap tu blh buat pakai pegi kerja,kan berguna tuh..
ok la kawan-kawan..
setakat ni dulu lah ye,hari ni bos cuti smpai jumaat..
mari manfaatkan masa freeee ni sehabis baik ;D

sekian

Tuesday, June 5, 2012

Perlu ke Sambung Study???


salam semua..ok hari ni nk berdiskusi sikit..
seperti tajuk di atas..
perlu ke sambung2 study nih???
bagi aku ia bergantung kepada individu masing2..
kalau rasa perlu,,ko x nak ada kat takuk yg sama,,baiklah ko sambung..
mcm aku ni PA..aku xnak la jadik PA smpai tua..
dah la x best,,susah nk ngulor..ngeh3..
so tepuk dada tanya selera..

kadang2 keputusan yg kita buat tu pon akan menimbulkan rasa sesal..
x dinafikan aku ni pon kadang2 rasa mcm menyesal...
knp la aku smbg??mcm rasa xde life!
tp bila abis final bukan main ko suka kan!hahaha
nk smbg study ni ko kene berkorban apa saja la kata kasar nye..
mcm yg x kawen pon,dlm tmpoh ko smbung study tu ko mesti dah berkahwin jugak..
mcm aku ni 5 thn beb! 10 sem..mcm nak mati bile pikir..
tp apakan daya,,aku selalu cakap kat diri sendiri,,aku kene kuat jugak,,sbb xnk jadi PA dah..
mak n suami aku paling byk bg dorongan la..
bila aku mcm give up je,,mak aku menyempil,,smpai bile nk jadi PA??haha
yg menguatkan lagi hasrat nk smbung ni pon sbb ayah aku..
die nak sangat aku smbg..makanya sume yuran adalah ditanggung oleh beliau..terima kasih abah!ngeh3..
bapak aku kalau hal2 belajar ni mmg die x berkira sangat..kalau aku yg kene bayar sume mmg aku x smbg la kot..mana nk cekau yuran tuh..borosssss
semoga abah n mak pjg umur dan sempat tgk saya berjaya ye..

ok bersambung hal berkorban td..
kalau ko dah berkahwin nnti,,ko kene berkorban masa la yg paling besar sekali..
nak2 mcm aku dgn en suami...
die pon masih sambung study tp nk abis dah..lagi 2 sem je.. JELESSS!!!!!!!!
masa ko dgn suami akan terbatas..mcm aku ni,time aku start kelas,en suami semester break..time en suami start kelas,aku pulak semester break..mmg tensi ok..
cube korang cakap sikit mana masa nak shopping bersama??mana masa nak menggedik bersama??mana masa nak berehat2 sama??mana??mana??mana??!! hehehe
pastu masa dengan keluarga pon automatik jadik terbatas..yela kelas ni sume weekend..
week day da tntu2 ko kerja...nk balik umah mertua pon susah nk manage masa tau..walaupun dokek yoo!en suami la,,bile dah free xde kelas,ada lak kerja lain2..hehe,,tapi x mengapalah..
die carik rejekii kann..rejeki x datang tanpa USAHA!
so, itu adalah masalah problem kami yg besar..
harap2 family paham..
kami pon memerlukan masa kami bersama jugak.. ;)
sbb en suami pon selalu bz dgn hal2 luar..aku ni dlm seminggu kadang2 malam je baru bersama..
nk diskus2 pon susah nk tggu timing sesuai
itu blom lagi kalau ada anak..
dgn urusan anak2 lagi,blh pitamm
so kalau rasa masa dah agak sesuai blhlah korang smbg study ok...
n lagi satu kene kuat je..
ok la,,doakan saya berjaya mendapat segulung ijazah itu ;D

sekian

Monday, June 4, 2012

Review Movie Sesaja

salam kawan-kawan..
masing2 mood mesti x best je bila isnin..termasuklah aku..
mcm x cukup je cuti 2 hari tu aku rasa sbb byk na jemputan kawen..
smpai 6 rumah,,x terkejor aku nk pegi sume..
yg best nye hari ahad xde 1 pon undangan..boleh??
sume nk pulun hari sabtu,,pehhhhh...
ok la,,sabtu tu lepas round pegi kenduri en suami ajak tgk wayang..
die pon da gian aku rasa,,buat assgmnt mcm nak pecah kepala..
terus layan 2 movie serentak..
ingt nk tgk belah malam sampai midnite,,tp timing xkene sbb nk tgk 2 movie..
budak tu cakap petang je blh masuk..kitorang pon setuju je lah..

1st movie - Piranha 3DD
review utk filem ni-just ok..cuma aku rasa piranha yg 1st dulu lebih thrill!yg ni kureng plus mcm byk lelucc je..tp masih terkujat2 jugak la..movie ni pon sekejap je dalam 1 jam 20 minit cmtu...

2nd movie - Snow White and The Huntsman
review filem ni-superb!!aku suke..lagi2 si Kristen Stewart tu comel je.. ;D very2 recommended ye utk cite ni..cuma nya pembalasan si jahat tu mcm sikit n kejap sangat..kalau lebih byk penderitaan die lagi best!

pastu ingt nk smbg lagi pukul 11lbh punye movie,,tp mcm da malas..
aku cakap kat en suami esok la pulak kalau ada masa..lagi pon en suami ada ceramah pagi esok tu..
esoknye try search online,tgk cite MIB3 ada pukul 4.30 ptg..
gigih kua rumah pukul 3 ptg..
trus g beli tiket,depan pon depan la kan..

3rd movie - Men In Black 3
review utk filem ni-pon bestttt!siap ada scene yg aku rasa mcm sedey je part last tu..nasib x meleleh je kauu!tp mmg best,,sinopsis2 ni x yah la aku cite ek,bukan korang rajin nk baca ponggg..pegi jela nontonn yekk

sekian