Thursday, May 24, 2012

Update

salam kawan-kawan...
aihhhh,,lama x jmpa ek...
lama jugak aku x mengomel kat sini..rindu rasanya,.cehhh
btw,,minggu lepas aku bz dengan final exam..tu yg xde masa nk membuang masa..hahaha
sgt sibuk ko tau sbb aku sangat la risau dengan final exam utk sem ni..
sume modul blh dikatakan killer..
punye lah xde perasaan ke arah benda2 lain melainkan hadap buku..
dalam erti kata lain tgk KLCC pon x bernafsu! ko mampu???ngeh3
sbb hari2 kalau pegi exam,time balik mesti nmpk KLCC..muehehehe..

so exam aku berakhir pada senin hari tu dgn perasaan yg 50-50
arghhhh tensi ok dgn soalan2 yg mcm +&^%?&))%#!!!!!!!!!!!!!!!
sebenarnye byk cite basi yg aku x up kat sini lagi..
tp biar la die jadi pekasam dulu ek,,baru best..
ni just nk cite pasal short vacay kami atau unplanned vacation kami di pd hari tu..
vacation la sgt...tepi kampong je kot..arghh lantakkkkk...
actually en suami ada ceramah kat situ,,so dorang bagi 1 bilik sbb en suami cakap kalau nk balik mcm kelam kabut pulak..subuh esoknye kene pegi lagi..
so die ajak aku sama tmn tido..boleh??teman tido ok...
mule2 aku malas..sbb kejap je,,ahad tu da la en suami ada kelas..pegi sabtu tu pon da maghrib sbb en suami ada kelas jugak sabtu tu,die cabot awal..
tp memandangkan aku pikir paper aku xde ahad tu,,aku ikot jelah..
bukan senang nk dapat bilik preee!
aku penah pegi sekali je kot,tu pon da lama..n aku da x ingt mcm mana rupa paras hotel tu..haha
pukul 6.30 petang cmtu kami bergerak dari rumah..
smpai sana nk dekat maghrib..en suami ada ceramah maghrib tu..so agak kelam kabbbb dengan urusan check in..
da la si receptionist tu bengong..die kata xde bilik utk kami..
pom pang pom pang die dgn en suami,,last2 die cakap yg ada bilik utk ustaz tu je..
perhhhhhhh,,laki aku mcm eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
"saya la tu" boleh??
perlu ke ustaz nk pakai sarban???muahahahaha..laki aku selamba kodok je pakai jeans masa datang tu..
selesai urusan check in,masuk bilik trus en suami siap2 nk turun lalu aku keseorangan di bilik yg besauuu itu..
kat sini sume berkonsepkan apartment,,ada 1 bilik,2 bilik dan 3 bilik..
bilik agak ok,bersih dan kemas,,tp tang katil x best langsung..sory,,bukan demand,tp pihak hotel patut amik tindakan la tang2 katil nih..ok la gmbr bilik xde,,sbb aku x bawak kamera pong..

mlm tu lepas en suami ceramah aku lapau,so ke pekan pd la kita..
aku saja ajak en suami ke sana sbb da byk perubahan aku x tgk lagi..
pd dah ada mcd tao!dominos pon adoo...dulu??
zaman2 poli pd dulu bedal kfc je...
da kyg melantak mcd kami pon balik ke hotel semula..
pg2 esoknya lepas bfast saja nk ronda around hotel tu..
aku mcm terkesima kejapp..
ehhhhh,,mcm dekat bali!serious aku cakap landskap garden die mmg superb!
sebijik sejibon mcm kat bali dorang buat..siap ko blh dengar music ala2 Bali kat situ..
arghhh tibe2 memori bali datang menjelma kembali....mcm nak pegi lagiiiiii ;D
jom kita layan gambo..

ala2 pintu gerbang yg kebiasaan di Pura2 Bali sana..sama okehh


kat sini la music Bali kedengaran! ;)

see!sebijik ok mcm kat Bali..aku suke,,aku suke ;)
**gambar sume pakai galaxy tab je..xde kamera,,quality agak kurengg tp still ok




ok la,,berjalan pon x blh lama2 sbb en suami ada kelas pagi tu,,
die anto aku balik then tros berdesup pegi bangi...
aku pon apa lagi,,smbg tido atas katil empuk sendiri..
ehhh,,bukan baca buku ekkk???

isnin tu plak last paper...
n aku mmg da plan nk pegi jumpa mak yong nih..hehehe..
x sampai hati uolls baca msg die..
"Angiiii..!!Haha,,teringin laa ikan bilis mak ko..bila ada klas lg??"
aku pon mmg plan nk jmpa before die bersalin..
so aku decide nk pegi time last paper isnin tu..
gigih mak aku goreng ikan bilis ahad tu..haha
org cakap kalau mengandung ni,teringin kene bagi..kalau x air liur anak meleleh..cehhh
so aku pick up die kat rumah pegi alamanda..
en hubby die ada so aku segan nk melepak kat rumah..culik jela kejap..
mak yong nk makan ayam KFC,,layan kan aje..

selesai makan,gosip2 kejap,pusing2 then trus anta balik..
da mengah2 mak yong,berpeluh2 hehehh..

semalam dapat msg dari aja kata die dah bersalin mlm semalam..
aku mcm terkujat jugakkk..ehhhhh...
die kata malam yg lepas aku jmpa die tu air ketuban da pecah..
uhhhh,,nasib x pecah kat alamanda kauu,,mau x gelabah aku nnti kan..
pape pon tahniah ye ja..aku mcm x percaya je ko dah ber"anak" sekarang..ngeh3..
be a good mommy ok..
maybe weekend ni baru datang tgk kot..hadiah pon x beli lagi..
smpt ke x ko makan ikan bilis tu???

so itu sajalah utk hari ni..
lain kali kita sambung lagi cite basi yekk..
tgh berpikir2 mana nak pegi utk hilangkan stress study haritu,,, ;)

sekian..

6 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

hahhahahhah...

1. paper last mcm HAREM!
2. xleh blah recption tu xcaye laki ko ustaz..almaklumlah ustaz skung makin moden dan hensem2..
3. yg aja tu mmg xleh blah...pandai timing..kalo x huru-hara ko kt alamanda tu..

wAnNy said...

maya-hahah
1.mmg mcm haremmm
2.tau xpe..lagi mau bertekak..
3.aah wey,,mau gelabah aku kat situ

rafaliah said...

AS-Salam perkenalan..:-))

wAnNy said...

rafaliah-salam perkenalan juge ;)

Cik Aja said...

hehe..tak smpt makan tau malam tuh..
lps discharge dri spital bru dpt makan..
tuh pon aku balon je..
apa2 pon, thanks wannie..
appreciate sgt !
=)

wAnNy said...

ehh,,da lama baru mommy ni nk baca blog ke??hehehe
ur welcome! ;D