Wednesday, May 30, 2012

Review Seindah Sakura


salam rabu kawan-kawan..
hehe,,hari ni agak lemau sbb puasa hari ketiga barangkali..cehhh,,mood bos pon x berapa baik awal pagi tadi,,tp sekarang da beransur ok.. ;)

ok lah,,mesti ramai mengikuti drama Seindah Sakura ni kan? lakonan Fasha Sandha dan Fahrin Ahmad..
mungkin jugak ramai yg x nak tengok sebab heroin nye Fasha..
bagi aku,aku persetankan je hal2 peribadi die nih..yg pnting lakonan mantopp..
yg ngutuk2 tu pon blom tentu hebat berlakon..kannnn..
lantak la die nak kawen dengan sapa pon,,dah jodoh,yg mengutuk tu da kawen ke??
amboihh,,laser sudah mulut..not good,not good..saya berpuasa hari ni ;D
ok2,smbg balik..aku dah katam pon baca novel ni isnin lepas..gigih koo,,mentang2 dah abis final kan..baca novel sesaja,2 hari blh katam,,cuba buku blaja..mau makan berminggu2..heheh
so jalan cerita novel dan drama ada perbezaan,,for sure la kan,,xkan nk tiru bulat2..
tp dalam novel lebih banyak dugaan yg Shakira kene tanggung..
kalau nk buat semua aku rasa makan banyak episod kot..
dalam drama ni byk potong2,,cuma bnda2 yg x sepatutnya je banyak..
smpai aku rasa cerita ni lembap nye la hai berjalan..
tu yg aku geram terus g kedai buku carik novel..ngeh3..

 
aku x nak cerita byk2,,sbb nnti x seprise la kan..kalau rasa nak feeling lebih pegi beli novel..
lebih berpuas hati..
aku review sikit la ek,,nnti Shakira akan berkahwin dengan Dato' tu,,manakala Cikgu Aril akan kahwin jugak dengan Anida..
tak habis kat situ,mcm2 lagi dugaan yg dihadapi Shakira dalam tempoh die berkahwin dengan Dato' tu..tp Dato' tu mmg baik punye manusia ok..malangnye Anida tu x ikot sikit pon perangai n budi bahasa yg ada pada bapakk die..
aku baca novel rasa mcm nk koyak2 je buku tu bila baca pasal kejahatan si Anida nih..
kalau tgk drama??ada yg mcm nk pecahkan tv tu kan..haha
ok lah,,sama2 la kita layan drama tu sampai abis ek,,yg pasti x saba nak tau ending...sama ke dok dengan dalam novel..

**alangkah bestnye kalau time sekolah dulu ada cikgu secaring dan sesasa Cikgu Aril..muahahahaha

sekian

2 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

dah jgn nk perasan dgn cikgu aril tu..kekkeke...

psttt last2 die gan cikgu aril x???????

wAnNy said...

hahaha,,tgk jela ending nnti..takut lain pulak daripada novel..kekekeke