Wednesday, May 30, 2012

Review Seindah Sakura


salam rabu kawan-kawan..
hehe,,hari ni agak lemau sbb puasa hari ketiga barangkali..cehhh,,mood bos pon x berapa baik awal pagi tadi,,tp sekarang da beransur ok.. ;)

ok lah,,mesti ramai mengikuti drama Seindah Sakura ni kan? lakonan Fasha Sandha dan Fahrin Ahmad..
mungkin jugak ramai yg x nak tengok sebab heroin nye Fasha..
bagi aku,aku persetankan je hal2 peribadi die nih..yg pnting lakonan mantopp..
yg ngutuk2 tu pon blom tentu hebat berlakon..kannnn..
lantak la die nak kawen dengan sapa pon,,dah jodoh,yg mengutuk tu da kawen ke??
amboihh,,laser sudah mulut..not good,not good..saya berpuasa hari ni ;D
ok2,smbg balik..aku dah katam pon baca novel ni isnin lepas..gigih koo,,mentang2 dah abis final kan..baca novel sesaja,2 hari blh katam,,cuba buku blaja..mau makan berminggu2..heheh
so jalan cerita novel dan drama ada perbezaan,,for sure la kan,,xkan nk tiru bulat2..
tp dalam novel lebih banyak dugaan yg Shakira kene tanggung..
kalau nk buat semua aku rasa makan banyak episod kot..
dalam drama ni byk potong2,,cuma bnda2 yg x sepatutnya je banyak..
smpai aku rasa cerita ni lembap nye la hai berjalan..
tu yg aku geram terus g kedai buku carik novel..ngeh3..

 
aku x nak cerita byk2,,sbb nnti x seprise la kan..kalau rasa nak feeling lebih pegi beli novel..
lebih berpuas hati..
aku review sikit la ek,,nnti Shakira akan berkahwin dengan Dato' tu,,manakala Cikgu Aril akan kahwin jugak dengan Anida..
tak habis kat situ,mcm2 lagi dugaan yg dihadapi Shakira dalam tempoh die berkahwin dengan Dato' tu..tp Dato' tu mmg baik punye manusia ok..malangnye Anida tu x ikot sikit pon perangai n budi bahasa yg ada pada bapakk die..
aku baca novel rasa mcm nk koyak2 je buku tu bila baca pasal kejahatan si Anida nih..
kalau tgk drama??ada yg mcm nk pecahkan tv tu kan..haha
ok lah,,sama2 la kita layan drama tu sampai abis ek,,yg pasti x saba nak tau ending...sama ke dok dengan dalam novel..

**alangkah bestnye kalau time sekolah dulu ada cikgu secaring dan sesasa Cikgu Aril..muahahahaha

sekian

Tuesday, May 29, 2012

Present untuk Encik Suami

salam kawan-kawan..
cehh tajuk dah macam ada je present nye kan..
padahal nk mintak pendapat,,
aku sgt buntu nk bagi apa kat en suami..
birthday die jatuh pada 18 Julai ni..
mcm lama x lama je lagi kann..
agak2 apa yg sesuaiii ek??

jam?? - dah ada,hantaran kawen
perfume?? - pon ada lagi
wallet?? - pon baru lagi,,hantaran punye jugak

so,,aferrrrr nak bagi nih??

handphone?? - tp en suami adalah bukan kaki gadget ok..die belasah je hp pape pon,so xkan aku nk bli hp yg entahpape..

sunglasses?? - ok x?ray ban ke kennnnnnn..cehhh,,suka letewww.. kalau saya bayar separuh,,awak topup separuh boleh??muehehehehe


x kan nak bagi baju lagi / jeans?? - jeans tu mcm boleh diterima pakai

belanja makan??

belanja holiday?? - arghhh pitammmm

ape ek??ape ek??

1 tabiat en suami ni kann kan kannn..
apa aku buat or bagi kat die,,
pasti aku akan dapat balik bulan 9 ni..hahahahaha
x faham??
en suami suke tiru aku..
birthday aku bulan 9,,so die akan tiru apa aku buat kat die or bagi kat die..
boleh??mcm sebelum nikah dulu,aku bagi kasut,die bagi aku kasut..
adehhh,,sungguh x ada masa laki aku ni nk buat surprise ke apa kan..
tp masa tahun pertama kawen tu aku da siap sound awal2 jgn nak meniru..
aku bagi die baju, pastu tgk2 die bagi aku emas.. **angkat2 kening**  ;D
sabo jelaa..sampai aku cakap kat die..
"apa kata kita tukar tarikh birthday,,saya punye birthday bulan 7,birthday awak bulan 9"
smpai mcm tu sekali permintaan bini die..muahahahaha...

ok la,,diz year aku mcm nk sunglasses baru yg mahal...
apa kata aku blikan die sunglasses kan??pasti aku dapat sunglasses balik bulan 9 nnti..
yg pasti lebih mahal daripada die punye..ngeh3..

sekian..

Thursday, May 24, 2012

Update

salam kawan-kawan...
aihhhh,,lama x jmpa ek...
lama jugak aku x mengomel kat sini..rindu rasanya,.cehhh
btw,,minggu lepas aku bz dengan final exam..tu yg xde masa nk membuang masa..hahaha
sgt sibuk ko tau sbb aku sangat la risau dengan final exam utk sem ni..
sume modul blh dikatakan killer..
punye lah xde perasaan ke arah benda2 lain melainkan hadap buku..
dalam erti kata lain tgk KLCC pon x bernafsu! ko mampu???ngeh3
sbb hari2 kalau pegi exam,time balik mesti nmpk KLCC..muehehehe..

so exam aku berakhir pada senin hari tu dgn perasaan yg 50-50
arghhhh tensi ok dgn soalan2 yg mcm +&^%?&))%#!!!!!!!!!!!!!!!
sebenarnye byk cite basi yg aku x up kat sini lagi..
tp biar la die jadi pekasam dulu ek,,baru best..
ni just nk cite pasal short vacay kami atau unplanned vacation kami di pd hari tu..
vacation la sgt...tepi kampong je kot..arghh lantakkkkk...
actually en suami ada ceramah kat situ,,so dorang bagi 1 bilik sbb en suami cakap kalau nk balik mcm kelam kabut pulak..subuh esoknye kene pegi lagi..
so die ajak aku sama tmn tido..boleh??teman tido ok...
mule2 aku malas..sbb kejap je,,ahad tu da la en suami ada kelas..pegi sabtu tu pon da maghrib sbb en suami ada kelas jugak sabtu tu,die cabot awal..
tp memandangkan aku pikir paper aku xde ahad tu,,aku ikot jelah..
bukan senang nk dapat bilik preee!
aku penah pegi sekali je kot,tu pon da lama..n aku da x ingt mcm mana rupa paras hotel tu..haha
pukul 6.30 petang cmtu kami bergerak dari rumah..
smpai sana nk dekat maghrib..en suami ada ceramah maghrib tu..so agak kelam kabbbb dengan urusan check in..
da la si receptionist tu bengong..die kata xde bilik utk kami..
pom pang pom pang die dgn en suami,,last2 die cakap yg ada bilik utk ustaz tu je..
perhhhhhhh,,laki aku mcm eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
"saya la tu" boleh??
perlu ke ustaz nk pakai sarban???muahahahaha..laki aku selamba kodok je pakai jeans masa datang tu..
selesai urusan check in,masuk bilik trus en suami siap2 nk turun lalu aku keseorangan di bilik yg besauuu itu..
kat sini sume berkonsepkan apartment,,ada 1 bilik,2 bilik dan 3 bilik..
bilik agak ok,bersih dan kemas,,tp tang katil x best langsung..sory,,bukan demand,tp pihak hotel patut amik tindakan la tang2 katil nih..ok la gmbr bilik xde,,sbb aku x bawak kamera pong..

mlm tu lepas en suami ceramah aku lapau,so ke pekan pd la kita..
aku saja ajak en suami ke sana sbb da byk perubahan aku x tgk lagi..
pd dah ada mcd tao!dominos pon adoo...dulu??
zaman2 poli pd dulu bedal kfc je...
da kyg melantak mcd kami pon balik ke hotel semula..
pg2 esoknya lepas bfast saja nk ronda around hotel tu..
aku mcm terkesima kejapp..
ehhhhh,,mcm dekat bali!serious aku cakap landskap garden die mmg superb!
sebijik sejibon mcm kat bali dorang buat..siap ko blh dengar music ala2 Bali kat situ..
arghhh tibe2 memori bali datang menjelma kembali....mcm nak pegi lagiiiiii ;D
jom kita layan gambo..

ala2 pintu gerbang yg kebiasaan di Pura2 Bali sana..sama okehh


kat sini la music Bali kedengaran! ;)

see!sebijik ok mcm kat Bali..aku suke,,aku suke ;)
**gambar sume pakai galaxy tab je..xde kamera,,quality agak kurengg tp still ok




ok la,,berjalan pon x blh lama2 sbb en suami ada kelas pagi tu,,
die anto aku balik then tros berdesup pegi bangi...
aku pon apa lagi,,smbg tido atas katil empuk sendiri..
ehhh,,bukan baca buku ekkk???

isnin tu plak last paper...
n aku mmg da plan nk pegi jumpa mak yong nih..hehehe..
x sampai hati uolls baca msg die..
"Angiiii..!!Haha,,teringin laa ikan bilis mak ko..bila ada klas lg??"
aku pon mmg plan nk jmpa before die bersalin..
so aku decide nk pegi time last paper isnin tu..
gigih mak aku goreng ikan bilis ahad tu..haha
org cakap kalau mengandung ni,teringin kene bagi..kalau x air liur anak meleleh..cehhh
so aku pick up die kat rumah pegi alamanda..
en hubby die ada so aku segan nk melepak kat rumah..culik jela kejap..
mak yong nk makan ayam KFC,,layan kan aje..

selesai makan,gosip2 kejap,pusing2 then trus anta balik..
da mengah2 mak yong,berpeluh2 hehehh..

semalam dapat msg dari aja kata die dah bersalin mlm semalam..
aku mcm terkujat jugakkk..ehhhhh...
die kata malam yg lepas aku jmpa die tu air ketuban da pecah..
uhhhh,,nasib x pecah kat alamanda kauu,,mau x gelabah aku nnti kan..
pape pon tahniah ye ja..aku mcm x percaya je ko dah ber"anak" sekarang..ngeh3..
be a good mommy ok..
maybe weekend ni baru datang tgk kot..hadiah pon x beli lagi..
smpt ke x ko makan ikan bilis tu???

so itu sajalah utk hari ni..
lain kali kita sambung lagi cite basi yekk..
tgh berpikir2 mana nak pegi utk hilangkan stress study haritu,,, ;)

sekian..

Friday, May 11, 2012

SETERESSSSSS!!!!

stress sbb apa??

mengantuk (mlm td tido lewat,flight en suami delay,smpai rumah pukul 2.30 pagi)

pening2 lalat (sbb x cukup tido)

final exam lagi 4 hari,buku x bukak lagi (ini penyumbang besar stress aku)

carry mark subjek yg blh dikatakan killer amat mendukacitakan.. (UUM kejam,boleh?)

hadiah abah x beli lagi (bday 23 May)

aku rasa masa selalu mencemburui aku (demmmm)

tp harini aku rasa lambat pulak nk jejak pukul 12 pm..cepatlahh,,nk tido..pastu stress ni lapar je..nk makannnnnnn!!!!!!!

*sekian*

Wednesday, May 9, 2012

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

salam dan selamat hari rabu ;)
hehee,,seperti tajuk di atas,,akhirnye TABUNG TRAVEL kami dah penuh..
cececeehhhhh,,tabung kata kauu!
yela,org x berada mcm tu la...mana ada duit turun dari langit kan...
so menabung la kekdahnye,,hehe,,xpe,lagi puassss tau..

okay,,berbalik pada tajuk asal..sikit2 lama2 jadi bukit
kami laki bini sedaya upaya mengompol duit untuk travel dalam erti kata lain mengenjoykan diri masing2..hehehh..yela penat2 keje,mesti la raikan diri sendiri ye dokk??

 
yeayyy!!booking done..kalau dah air asia X tu maknanya kali ini kita pergi lebih lama,,pergi lebih jauh,,ayuhh (sambil nyanyi lagu zizan feat kaka-Bawaku Pergi) ;D
ok la,,aku akan pergi bulan october nih,dan tiket ni aku tgk xde la murah n xde la mahal..
tu yg cepat2 amik trus,sbb lagi lama kang mungkin ada dua kemungkinan je,,sama ada lagi murah,,(rugi la aku) atau lagi melambung naik harga die (untungggg aku)
air asia kan suke buat gimik,,kejap kang ada murah,,esok2 tgk dah hilang..so kene la rajin menelaah bendalah ni..utk org2 mcm aku la..kalau duit berkepuk tu x kesah pon mahal ke murah ke...kan3??
lokasi biarlah rahsia dulu...yg pntg mmg da lama berangan nk jejak kaki ke sana..syukur sgt2..
kalau x pergi Bali bulan 2 hari tu mesti aku da dapat pegi London ke, Paris ke, NZ ke, Italy ke kan..muehehehehe... (okayy,,itu tipu)
dan berharap jugak dalam tmpoh nk pegi tu tiada aral yang melintang hendaknya,,aminnn...
semoga Allah terus melimpahkan rezeki yang lebih kepada kami...Insyllah kami x lupa diri dan sentiasa memperbaiki diri ke jalan keredhaanMu...  ;)

utk lepas pada ni,,kami akan cube mengompol balik,,dan teringin nk mengerjakan Umrah bersama,,plan nak pergi ngan mak n ayah aku sekali..moga masa tu kaki mak dah elok n boleh jalan..
itu baru plan asal..blom tau lagi dapat ke x..doa2 la dapat,,aminnn

*mood tibe2 merudum apabila driver bagi tau kemungkinan bos akan keluar bulan 9 utk sambung study,,dan bos lelaki akan masuk..matilamaknakkkk..bos lelaki lagi...:(

sekian