Monday, April 9, 2012

Deqwan Burger

salam isnin kawan2 ;)
tau dah sume malas keje arini kan...
sbb tu nk buat entry bagi korang2 celik biji mata dan telan ayaq liuqqq..hehe
okay,mlm td aku, en suami dan mummy pergi mencuba Deqwan Burger..
aku sebenarnye x tau plak burger bertingkat ni ada di Negeri Sembilan..
aritu tgk ada kat kL je..trus cakap kat en suami,bile2 ada kelas nnti kita try nk burger tinggi tu?
en suami ok je..hehe..
so,hari jumaat aritu,ptg blk keje tengok tv1,ada slot cerita pasal burger bangunan ni..mule2 mcm x amik port sangat,sbb ingt yg kat kl tu..sekali die cakap kat senawang..
trus mcm hahhh??senawang ada ke???rupanya aku da penah tgk pon kedai ni..cuma x singgah je..
sebab ingt kedai burger biasa..mana la cheq tau kannn..
trus plan ngan mummy nk pegi ahad malam time en suami ada..

ni burger kami..2 ayam disusun di bawah dan atas,tgh2 daging..plus cheese lagi,mmg besttt!ko blh mintak bapa patty yg ko nak..lagi ramai lagi tinggi..rasa mmg x mengecewakan
okay,,lokasi Deqwan Burger ni di Taman Seri Pagi Senawang..kalau org n9 mmg tau la kan..x tau mmg nk kene bedal..tepi jalan je,bersebelahan dengan johan tomyam..kalau daripada highway plus,kuar tol exit senawang,trus je menghala ke LEKAS tu..ko akan nmpk kedai ni belah kiri kau..mmg tepi jalan da nmpk,cuma malam gelap sikit.signboard eh xde lampu,siang aku rasa tutup kot.x sure pulokkk...

ni antara menu2 yg ada..


burger bakar mmg betul2 recommended..ia nya home made ye,tebal n puas makan..lagi satu burger bakar ni x berminyak mcm yg selalu digoreng tu..aku 1st time makan burger bakar ni,mmggggg,,ala x blh nk cakap la..ko pegi try nnti ;)

nahhh,,ni contoh yg tinggi bapak punye menggunung..pegi reramai blh la mintak 10-15 patty,ha,mkn smpai tergolek2...
*gambar ni sume aku amik kat fb page dorang..kecuali gambar burger aku yg atas sekali tu..hehe

so,korang yg berada sekitar senawang blh la pegi mencuba ye..mmg x kan menyesal..
cuma servis agak slow sikit..mungkin pekerja x ramai lagi...

sekian

6 comments:

LubLy said...

perghhhhhhhh..burger nieh mmg 0hsem!

wAnNy said...

LubLy-haha,,mmg awesome bangat! ;)

Sumayyah Nadhirah said...

CMNE NK MAKAN TU????? pastiii comot masa mkn hahhahah

wAnNy said...

Maya-aku punye tu mkn bertiga,,cerai2 kan..kira mkn daging burger je,,tp tebal,,kenyang

Anonymous said...

saya menyambut birthday di sini (21 Nov lepas).. first time g.. igt kn biasa jer rs nyer, tp rupanyer, mmg mantap.. mmg best.. ktorg order burger Kingkong.. mmg x de dlm menu, tp diaorg serve.. lenkali akak dan suami kne try burger kingkong plak.. besar woo.. mkn tiga org mmg sgt mengenyangkan.. huhu...

Ili Syazwani said...

hehe,,sy tau ada burger kingkong tu,,tp masa tu nak try2 dulu..so x amik yg besar..next time mmg kene try yg kingkong pulak.. ;)